ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Οι «πράσινοι» Ρόλιγκανς! (Pics, Vids)

Ο Ράσμους Θελάντερ ήρθε στη χώρα μας για λογαριασμό του τριφυλλιού και το Panathinaikos24.gr, σας παρουσιάζει τους Δανούς ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει τα «πράσινα» στο παρελθόν.

Οι «πράσινοι» Ρόλιγκανς! (Pics, Vids)

Οι Δανοί που έχουν περάσει από τον Παναθηναϊκό δεν είναι πάρα πολλοί. Παρόλα αυτά τόσο ο Ρενέ Χένρικσεν όσο και ο Γιαν Μικάελσεν με την παρουσία τους έγραψαν με χρυσά γράμματα το όνομα τους στην «πράσινη» ιστορία.

Ο πρώτος Δανός ήρθε στον Παναθηναϊκό το 1988 (Κλάους Νίλσεν) και ο τελευταίος υπογράφει σήμερα Τρίτη (Ράσμους Θελάντερ).

Κλάους Νίλσεν (1988-1989)

panathinaikos24.gr-nilsen

Ο Δανός επιθετικός ήρθε στον Παναθηναϊκό με τις καλύτερες προοπτικές. Στα 24 του είχε αγωνιστεί στην Μπρόντμπι και μετρούσε 116 συμμετοχές και πέτυχε 64 γκολ. Τις σεζόν 1985-1986 και 1986-1987 ήταν πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος της Δανίας. Έτσι στον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε τη σεζόν 1988-1989 έχοντας 25 συμμετοχές και 9 γκολ.

Στη συνέχεια της καριέρας του αγωνίστηκε στο Ολλανδικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της Τβέντε, όπου συμπλήρωσε 22 γκολ σε 39 συμμετοχές. Τελικά το 1991 γύρισε στην Μπρόντμπι όπου αγωνίστηκε ένα χρόνο (17 εμφανίσεις, 5 γκολ) καθώς «κρέμασε τα παπούτσια του» λόγω ενός τραυματισμού στο γόνατο. Στην Εθνική Δανίας μέτρησε 14 συμμετοχές και πέτυχε 8 γκολ. Σήμερα είναι 51 ετών.

Ρενέ Χένρικσεν (1999-2005)

panathinaikos24.gr-xenriksen

Ο Ρενέ Χένρικσεν ήρθε στον Παναθηναϊκό το 1999 και έφυγε το 2005. Ο Δανός ποδοσφαιριστής για 11 χρόνια αγωνιζόταν στην Ακαντέμικ και ήρθε με μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Στα χρόνια που αγωνίστηκε με την «πράσινη» φανέλα ήταν ο ηγέτης της άμυνας. Με τον Παναθηναϊκό έκανε πορείες στην Ευρώπη και κατάφερε να κατακτήσει ένα νταμπλ το 2003-2004. Από την μνήμη του φυσικά θα ήθελε να διαγράψει την άσχημη εμπειρία της Ριζούπολης.

Ο Δανός ποδοσφαιριστής ήταν το… «μυαλό» της «πράσινης» άμυνας αλλά την ίδια στιγμή από τους πιο μαχητικούς ποδοσφαιριστές. Ο Ρενέ Χένρικσεν στα 6 χρόνια που αγωνίστηκε στην ομάδα κατάφερε να μπει ανάμεσα στην λίστα με τους καλύτερους αμυντικούς που έχουν περάσει ποτέ από τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στην καριέρα του δέχθηκε μόλις μία κόκκινη και αυτή στο Ελληνικό πρωτάθλημα με τον Ιωνικό. Σημαντική ήταν και η παρουσία του στην Εθνική Δανίας με κορυφαία στιγμή την παρουσία στην τελική φάση του Μουντιάλ του 2002. Σήμερα είναι 46 ετών και συνεργάζεται με τον Παναθηναϊκό σε επίπεδο σκάουτινγκ.

Γιαν Μικάελσεν (2001-2004)

panathinaikos24.gr-mikaelsen

Ο Γιαν Μικάελσεν γεννημένος στις 28 Οκτωβρίου 1970 αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό από το 2001 έως το 2004. Πριν τον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε στην Ακαντέμικ όπου συμπλήρωσε 170 συμμετοχές και 20 τέρματα. Στην μεταγραφή του σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο Ρενέ Χένρικσεν, καθώς αυτός τον πρότεινε στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Ο Δανός ποδοσφαιριστής κατάφερε να γίνει ένα από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας. Αυτό φυσικά προέκυψε από το πάθος του και τη μαχητικότητα που έδειχνε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό κάθε αγώνα.

Η παρουσία του στον άξονα ήταν καταλυτική αλλά και νευραλγική τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη. Σημαντικός ο ρόλος του τόσο στις πορείες στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις όσο και στην κατάκτηση του νταμπλ τη σεζόν 2003-2004. Με τους «πράσινους» αγωνίστηκε 106 φορές και πέτυχε 6 γκολ και βοηθούσε την ομάδα σε όλους τους τομείς τόσο δηλαδή αμυντικά όσο και επιθετικά. Στα 37 του χρόνια ολοκλήρωσε την καριέρα του στην Χαμ Καμ. Ο Γιαν Μικάελσεν σήμερα έχει αφιερωθεί στην προπονητική του καριέρα.

Ράσμους Θελάντερ (2015- )

panathinaikos24.gr-thelanter

Ο Ράσμους Θελάντερ είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού. Ο Δανός αμυντικός ήρθε στον Παναθηναϊκού με… υπογραφή Ρενέ Χένρικσεν.  Με την Άαλμποργκ ο ποδοσφαιριστής μέτρησε 75 συμμετοχές και πέτυχε 4 γκολ. Ο θηριώδης αμυντικός έχει όλα τα προσόντα για να πετύχει τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και γενικότερα. Στον αέρα δεν… πιάνεται ενώ η μαχητικότητα τον κάνει να ελαχιστοποιεί τα μειονεκτήματα του. Ο Παναθηναϊκός γνωρίζει ότι ο ποδοσφαιριστής είναι εξελίξιμος γι’ αυτό το λόγο θα υπογράψει για τέσσερα χρόνια με τους «πράσινους».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.