ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Έρχεται ο Τζόρτζεβιτς, «ντου» της Μάλαγα για Μαυροκεφαλίδη

Με την έλευση του Σάσα Τζόρτζεβιτς στην Ελλάδα, που αναμένεται στις 5/7, θα αρχίσουν να δρομολογούνται όλες οι εξελίξεις όσον αφορά τον σχεδιασμό, του «εξάστερου», ενόψει της νέας σεζόν.

Έρχεται ο Τζόρτζεβιτς, «ντου» της Μάλαγα για Μαυροκεφαλίδη

Ο Παναθηναϊκός αφού συμφώνησε με τον Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, ο οποίος θα οδηγήσει το «τριφύλλι», από τον πάγκο, πλέον στρέφει την προσοχή του στο μεταγραφικό πλάνο, όσον αφορά τον καταρτισμό του ρόστερ για τη νέα περίοδο.

Οι «πράσινοι» έχουν να… μπαλώσουν αρκετές τρύπες, καθώς μετά την αποχώρηση όλων των ξένων παικτών (ανοικτό του Γκιστ μόνο), ο Τζόρτζεβιτς καλείται να βρει τους παίκτες που θα υπηρετήσουν το πλάνο του.

Τα ανοικτά «μέτωπα»

Όσον αφορά τον ελληνικό κορμό της ομάδας, δύο είναι τα θέματα που απασχολούν το «τριφύλλι». Το ένα είναι ο αρχηγός, Δημήτρης Διαμαντίδης, όπου είναι θέμα χρόνου να ανανεώσει το συμβόλαιό του, το οποίο έληξε και είναι μια υπόθεση που δεν «πονοκεφαλιάζει» ουδόλως τους διοικούντες την ΚΑΕ.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 47.932 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το δεύτερο ζήτημα, αφορά τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος μένει ελεύθερος καθώς εκπνέει το συμβόλαιο του και όπως σας αποκάλυψε πρώτο το panathinaikos24.gr, η Μάλαγα έχει κάνει πρόταση στον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, διετούς διάρκειας με απολαβές 850.000 ευρώ ετησίως, ποσό μεγάλο, που ενδεχομένως αλλάξει τα δεδομένα ως προς την παραμονή του Έλληνα σέντερ στον «εξάστερο».

Δεν άλλαξε τίποτα στην περίπτωση Καλάθη…

Ο διακαής πόθος του Παναθηναϊκού, από πέρυσι είναι ο Νικ Καλάθης, ο οποίος αν αποφασίσει να επιστρέψει στην Ευρώπη, θα το κάνει μόνο για τον Παναθηναϊκό, μιας και όπως είναι γνωστό, υπάρχει προσύμφωνο με το τριφύλλι.

Προχθές το βράδυ έγινε γνωστό πως η ομάδα του, το Μέμφις κατέθεσε τη λεγόμενη qualifying offer (1.147.276 δολαρίων), γεγονός που σημαίνει πως αν άλλη ομάδα του ΝΒΑ καταθέσει πρόταση στον Καλάθη, το Μέμφις έχει δικαίωμα να την ισοφαρίσει και να τον κρατήσει.

Διαφορετικά, ο παίκτης μπορεί να «μετακομίσει» στην όποια ομάδα του ΝΒΑ καταθέσει μεγαλύτερη πρόταση από το Μέμφις. Ωστόσο το συγκεκριμένο γεγονός δεν αλλάζει κάτι όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, καθώς η κίνηση των Γκρίζλις, συνηθίζεται από τις ομάδες του ΝΒΑ, που θέλουν να διατηρήσουν το δικαίωμα να κρατήσουν τον παίκτη αν το επιθυμούν.

Το γεγονός ότι ο Καλάθης είναι πλέον restricted free agent δεν επηρεάζει καθόλου το ενδεχόμενο μετακίνησης του στην Ευρώπη. Αν θέλει να υπογράψει σε ομάδα που δεν ανήκει στο ΝΒΑ, κανείς δεν μπορεί να του κόψει το δρόμο. Και σε αυτή την περίπτωση ο Παναθηναϊκός έχει τον πρώτο λόγο, όπως επανειλημμένα έχει γραφτεί και ειπωθεί.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.