Ωστόσο το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις. Οι «πράσινοι» ναι μεν, έχουν προετοιμάσει και εκπονήσει ένα πλάνο, που μοιάζει ξένο… για τα ελληνικά δεδομένα, ωστόσο αυτό το γεγονός, φέρνει και ανάλογη ευθύνη, για την εικόνα που θα παρουσιάσει η ομάδα μέσα στο γήπεδο.

Ο Παναθηναϊκός έχοντας πετύχει το στόχο του (μετά την απώλεια του πρωταθλήματος…), καταλαμβάνοντας την 1η θέση στα ελληνικά πλέι οφ, έθεσε τον πήχη ψηλά, κάνοντας το… μπαμ με τον  Μικαέλ Εσιέν, ενώ παράλληλα εφάρμοσε γρήγορα το μεταγραφικό του πλάνο, στελεχώνοντας την ομάδα με παίκτες στις γραμμές που είχε ανάγκη.

Αυτό πρέπει να πιστωθεί στους Αλαφούζο, Βόκολο, Φύσσα και Αναστασίου, ωστόσο πρέπει να σημειωθεί πως το γεγονός αυτό, ανεβάζει τον πήχη και την ευθύνη της επιτυχίας ακόμα περισσότερο.

Οι «πράσινοι» θα κληθούν στα τέλη Ιουλίου να αγωνιστούν για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και κανείς δεν περιμένει να βρίσκεται η ομάδα στο 100%, ωστόσο ο κόσμος θα περιμένει και θα απαιτήσει, η ομάδα να είναι επαρκώς έτοιμη και να παρουσιάσει στο χορτάρι μια εικόνα που να συμβαδίζει με τις κινήσεις που έγιναν (και ενδεχομένως γίνουν) μέσα στο καλοκαίρι. Ο Παναθηναϊκός επί της ουσίας είναι «υποχρεωμένος» να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του, έτοιμος, «στρωμένος» χωρίς ελλείψεις και κενά.

Μετά από δύο χρονιές, με πολλά καλά και κάποια άσχημα, ο Παναθηναϊκός βαδίζει στην τρίτη σεζόν, πλήρης, με παίκτες μεγάλης αξίας, με παίκτες κορμού που όχι μόνο έμειναν αλλά επέκτειναν η ανανέωσαν τα συμβόλαια τους, με την ομάδα να ξεκινά την προετοιμασία της σχεδόν στο 100%…

Ο πήχης είναι πλέον πιο ψηλά από ποτέ. Οι όποιες (δικαιολογημένες η αδικαιολόγητες) δικαιολογίες, δεν μπορούν εύκολα να γίνουν «δεκτές» από τον κόσμο, καθώς όσον ανεβαίνει ο πήχης αναλόγως ανεβαίνει και η ευθύνη.

Ο Παναθηναϊκός θα έχει πολύ μικρότερη «περίοδο χάριτος» σε σχέση με την περσινή σεζόν και αν λείψουν οι ατυχίες, ο Αναστασίου και οι ποδοσφαιριστές του καλούνται να μπουν από την αρχή σε Ευρώπη και Ελλάδα, δυνατά, με μια ομάδα που θα έχει ομοιογένεια, ταυτότητα και πλάνο στο παιχνίδι της, κάνοντας ένα ξεκίνημα που θα τη τοποθετήσει σε θέση οδηγού εξ’ αρχής στο ελληνικό πρωτάθλημα.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου