ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ρότσα: «Να είναι κάτι που θα περάσει γρήγορα»

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM και σχολίασε την κατάσταση της χώρας, ενώ αναφέρθηκε και στον τελικό του Κόπα Αμέρικα, ανάμεσα στην Αργεντινή και στην Χιλή.

Ρότσα: «Να είναι κάτι που θα περάσει γρήγορα»

Τόσα χρόνια στην Ελλάδα, δεν θα μπορούσε να μην ανησυχεί για την κατάσταση της χώρας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Παράλληλα ως Αργεντίνος δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον τελικό του Κόπα Αμέρικα, όπως και στον Λιονέλ Μέσι.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα στον ΣΠΟΡ FM:

Για την κατάσταση στην Ελλάδα: «Η αλήθεια είναι πως εγώ δεν έζησα την κατάσταση στην Αργεντινή γιατί ήμουν εδώ. Το βίωσαν συγγενείς και φίλοι. Μια κρίση είναι μια κρίση παντού, ειδικά οι οικονομικές. Φέρνει έναν διχασμό, φέρνει προβλήματα, συζητήσεις πολλές… Εγώ ακούω διάφορες απόψεις, είναι μια δύσκολη στιγμή, ίσως να ‘ταν και χειρότερα στην Αργεντινή. Με διαφορά πως εκεί είχαν το νόμισμά τους, ενώ εδώ υπάρχει το ευρώ. Εκεί βέβαια είναι μια χώρα που παράγει πολλά και είχαν το κουράγιο να συνέλθουν γρήγορα και παρά τους φραγμούς που υπήρχαν. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο λαός της Αργεντινής, που αν δεν ήταν λογική η σκέψη του, θα μπορούσε να υπάρξει εμφύλιος… Είχαν γνωρίσει άγριες χούντες στο παρελθόν, με εξαφανίσεις ανθρώπων. Εγώ είχα χάσει έτσι έναν ξάδερφό μου. Οι άνθρωποι της Αργεντινής πέρασαν αρκετές δοκιμασίες ανά τα χρόνια κι έδειξαν ωριμότητα. Πλέον είναι σε αρκετά καλό σημείο, θα μπορούσαν και καλύτερα βέβαια. Υπάρχουν ομοιότητες, αλλά δεν το έχουμε ζήσει εδώ για να ξέρουμε ακριβώς και να συγκρίνουμε. Μακάρι να μην το ζήσουμε. Ελπίζω να είναι κάτι που θα περάσει πολύ γρήγορα… Αγαπώ την Ελλάδα, ζούμε σε μια πανέμορφη χώρα. Εδώ στη Ρόδο που είμαι αυτή την περίοδο, κάθε Κυριακή κατεβαίναμε απ’ το ξενοδοχείο για να πάμε σε ένα γήπεδο στη Ρόδο και κάθε φορά με πιάνουν τα κλάματα όταν βλέπω την ελληνική σημαία να κυματίζει…».

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.249 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το αν έχει παρακολουθήσει όλη τη διοργάνωση ως τώρα: «Κάποιες φορές… κοιμήθηκα κι εγώ στα βραδινά ματς (γέλια). Είμαι και είμαστε ένα γκρουπ παιδιών στη Ρόδο και απ’ τις 15 Ιουνίου είμαστε εδώ, δουλεύουμε απ’ το πρωί ως το βράδυ και μετά δεν αντέχαμε. Τουλάχιστον αυτά των 2:30».

Για το πώς βλέπει τον τελικό: «Δύσκολη υπόθεση για την Αργεντινή. Η Χιλή έχει ίσως απ’ τις λίγες ευκαιρίες της για να κερδίσει έναν μεγάλο τίτλο. Απ’ την άλλη, η Αργεντινή έχει την ευκαιρία μετά από πολλά χρόνια (σ.σ 22) να πάρει κάτι σημαντικό. Η εθνική μου είναι μια παραδοσιακή ομάδα στο ποδόσφαιρο, ωστόσο απέναντί της θα ‘χει μια ομάδα που άλλαξε εντελώς το στυλ της απ’ όταν πήγε εκεί ο Μπιέλσα. Η Χιλή έχει διαφορετικό πλέον πρόσωπο σε σχέση με το παρελθόν, είναι μοντέρνα, γρήγορη, με καλή τεχνική κατάρτιση. Θα ‘χει τον κόσμο στο πλευρό της, αλλά και Αργεντινοί θα είναι πολλοί στις εξέδρες. Κλείνει μια χρονιά με πολλά ταξίδια, πολλά ματς, με μεγάλη ένταση για αρκετούς ποδοσφαιριστές. Θα ‘ναι σκληρό πιστεύω το ματς, από πλευράς Χιλής περισσότερο κι ελπίζω να δούμε κάτι όμορφο, αυτό που περιμένουμε όλοι. Μέσι, Ιγκουαΐν τους θαυμάζουν όλοι, μέχρι και ο Αλ Πατσίνο. Το ποδόσφαιρο έχει τόσο μεγάλη δύναμη που ασχολούνται πολλοί μαζί του. Θα κριθεί πολύ με τις προσωπικότητες των δύο ομάδων και την υφή κάποιων ποδοσφαιρικών».

Για το πόσο κομβικός είναι ο Μέσι στην Αργεντινή: «Δεν ξέρω αν θα το πάρει πάνω του ο Μέσι. Έχουμε συνηθίσει να κάνει τη διαφορά του με τα γκολ. Εδώ βλέπουμε έναν διαφορετικό Μέσι, που είναι πιο δημιουργικός και έχει άλλο ρόλο. Είναι κάτι καινούργιο για τα δεδομένα του και της Αργεντινής. Ο Λέο παίζει σε μια ομάδα, την Μπαρτσελόνα, πρότυπο για όλους, πλήρη, με δημιουργικό παιχνίδι, ατομικά και ομαδικά. Όταν αλλάζει το περιβάλλον και έχεις άλλους συμπαίκτες, τότε πρέπει να βάλεις κι άλλα πράγματα στο παιχνίδι σου. Εκεί έγκειται η διαφορά του Μέσι της Μπαρτσελόνα και του Μέσι της Αργεντινής. Έδειξε, όμως, η ομάδα πως μπορεί να νικήσει και χωρίς τα γκολ του, άλλωστε όλοι προσαρμόζονται πάνω του. Δεν θα μου ‘ναι έκπληξη να σκοράρει αύριο και να σηκώσει το πρώτο του μεγάλο τρόπαιο με την εθνική ανδρών. Πέρσι δεν είχε φανεί στον τελικό του Μουντιάλ, αύριο περιμένουν όλοι απ’ αυτόν».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.