ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Στη μέρα μας κερδίζουμε τον οποιονδήποτε»

Ο Μλάντεν Πέτριτς μιλά αποκλειστικά στο panathinaikos24.gr για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ που δεν τον φοβίζουν, εξηγεί πόσο μεγάλος σύλλογος είναι ο Παναθηναϊκός, θυμάται το γκολ με τον Ολυμπιακό και αποκαλύπτει πως θέλει να μείνει στην Ελλάδα και μετά το τέλος της καριέρας του

«Στη μέρα μας κερδίζουμε τον οποιονδήποτε»

Ανανέωσε το συμβόλαιό του μέσα σε λίγα λεπτά, αποδεικνύοντας την μεγάλη του θέληση να κλείσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Σκόραρε απέναντι στον Ολυμπιακό σ’ ένα γκολ που του δημιούργησε «το καλύτερο συναίσθημα», όπως εξηγεί. Πλέον νιώθει έτοιμος και ο ίδιος και η ομάδα του για την μεγάλη πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Μλάντεν Πέτριτς μίλησε για όλα αποκλειστικά στο panathinaikos24.gr και… έστειλε μήνυμα εν όψει προκριματικών. «Αν είμαστε εμείς σε καλή μέρα μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο».

-Ανανέωσες πριν λίγους μήνες το συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό και το έκανες με μεγάλη ευκολία. Τι ήταν αυτό που σε κράτησε;

Δεν το σκέφτηκα ούτε ένα λεπτό. Εγώ και η οικογένειά μου είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και όταν ήρθε η πρόταση για νέο συμβόλαιο ήταν πολύ ξεκάθαρο τι θα έκανα. Δεν είχα κανέναν λόγο να φύγω ή να κοιτάξω για μια άλλη ομάδα. Ήταν πολύ ξεκάθαρο μέσα μου πως θέλω να μείνω στον Παναθηναϊκό.

-Ποιοι ήταν οι λόγοι που είπες αμέσως το «ναι»;

Γιατί στ’ αλήθεια είμαστε ευχαριστημένοι εδώ. Αλλά το πιο σημαντικό για μένα σαν ποδοσφαιριστή είναι πως βλέπω μεγάλη πρόοδο από την ομάδα. Πολλά πράγματα, μέρα με τη μέρα και χρόνο με τον χρόνο πάνε όλο και καλύτερα και αυτό ήταν το πιο σημαντικό για εμένα για να υπογράψω νέο συμβόλαιο. Και η αλήθεια είναι πως έπαιξε σημαντικό ρόλο και ο Λεωνίδας Βόκολος που κάνει σπουδαία δουλειά μέσα στην ομάδα.

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 69.368 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

-Θέλεις να γίνεις πρωταθλητής με τον Παναθηναϊκό;

Νομίζω ότι κάθε ποδοσφαιριστής στον κόσμο απ’ τη στιγμή που παίζει ποδόσφαιρο θέλει να κερδίζει. Αυτό είναι το λογικό. Είμαι ποδοσφαιριστής και θέλω να κερδίσω τίτλους, αλλά δεν εξαρτάται μόνο από μένα. Εξαρτάται απ’ όλη την ομάδα και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε μέσα στη σεζόν. Δεν θέλω να μιλήσω τώρα για τίτλους, είναι πολύ νωρίς. Δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμα τη σεζόν. Την προηγούμενη χρονιά περίμεναν όλοι να πάρουμε κάτι, γιατί είχαμε πάρει το Κύπελλο λίγους μήνες πριν και είχαμε τελειώσει πρώτοι στα πλέι οφ κι έτσι όλοι περίμεναν να πάρουμε τον τίτλο. Όμως η χρονιά δεν πήγε πολύ καλά. Χάσαμε πολλούς βαθμούς απέναντι σε ομάδες που δεν το περίμενε κανείς. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι ακόμα, αλλά όλοι οι παίκτες θα κοιτάξουμε για κάτι μεγάλο και θα δούμε τι θα καταφέρουμε.

-Δύο χρονιές η ομάδα έκανε άσχημο πρώτο γύρο. Έπαιξε ρόλο αυτό;

Ελπίζω να μάθαμε απ’ αυτό. Αν δεις πως παίξαμε στον πρώτο γύρο και πως στο δεύτερο, ήταν τελείως διαφορετικό. Νομίζω πως μάθαμε πολλά απ’ αυτό και πρέπει να ξεκινήσουμε τη χρονιά καλύτερα και όχι όπως την προηγούμενη.

1273552

-Η ομάδα ενισχύθηκε σε μεγάλο βαθμό με παίκτες όπως ο Εσιέν και ο Σάντσεθ. Είναι αυτός ο δρόμος για να φτάσετε στην επιτυχία του πρωταθλήματος;

Είναι σίγουρα ο δρόμος να κάνουμε κάτι καλύτερο απ’ την προηγούμενη χρονιά. Πράγματι έχουμε μία καλή ομάδα, με πολλούς έμπειρους παίκτες και ελπίζω ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει στη θέση που ήταν. Όλοι γνωρίζουν πως ο Παναθηναϊκός είναι ένας μεγάλος σύλλογος και κάποιοι έλεγαν τα τελευταία χρόνια πως δεν είναι. Παραμένει όμως μια πολύ μεγάλη ομάδα και θα προσπαθήσουμε να το αποδείξουμε.

-Έχετε μπροστά σας και την μεγάλη πρόκληση του Τσάμπιος Λιγκ και οι ομάδες είναι δυνατές. Νιώθετε έτοιμοι για μια τέτοια επιτυχία;

Έχουμε να παίξουμε με καλές ομάδες αλλά δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι. Νιώθω ότι ωριμάσαμε από πέρσι, μάθαμε πολλά πράγματα από τα ευρωπαϊκά ματς και ιδιαίτερα από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και από τα ματς στο Europa αργότερα. Έχουμε την ευκαιρία μας. Σίγουρα θα αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα, αλλά έχουμε κι εμείς μια καλή ομάδα. Θα περιμένουμε να δούμε την κλήρωση, αλλά αν είμαστε εμείς σε καλή μέρα μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε.

1273542

-Σε βλέπουμε σε μια διαφορετική θέση απ’ αυτή που σε είχαμε συνηθίσει, αφού παίζεις ως κεντρικός μέσος.

Ο κόουτς με βάζει σε θέση κεντρικού μέσου, απ’ τη στιγμή που πιστεύει ότι μπορώ να βοηθήσω σε αυτή τη θέση. Απ’ τη στιγμή που παίζω εκεί σημαίνει ότι είναι το καλύτερο για την ομάδα. Σε 17 χρόνια επαγγελματικής καριέρας, τα 15 έχω παίξει σαν επιθετικός, όμως την περσινή σεζόν έπαιξα μερικά παιχνίδια σαν «δεκάρι». Αν με ρωτάς τι θα μου άρεσε να παίζω, θα σου έλεγα σέντερ φορ, όμως δεν έχω πρόβλημα. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Αν ο προπονητής θέλει να παίζω στο κέντρο και αυτό θα είναι το καλύτερο για την ομάδα, θα παίζω στο κέντρο. Αν αύριο θέλει να παίξω τερματοφύλακας και μπορώ να βοηθήσω θα παίξω. Ό,τι καλύτερο για την ομάδα θα το κάνω.

-Το γκολ με τον Ολυμπιακό ήταν η καλύτερή σου στιγμή στον Παναθηναϊκό;

Ήταν σίγουρα το καλύτερο συναίσθημα από τότε που ήρθα στον Παναθηναϊκό. Έβλεπα τους πανηγυρισμούς μετά απ’ αυτό το γκολ, έβλεπα τον κόσμο ήρεμο μετά απ’ αυτό το γκολ γιατί έγινε το 2-0. Φυσικά αυτό το παιχνίδι είναι το σημαντικότερο ματς για τους φιλάθλους μας και αν σκοράρεις σε κάθε τέτοιο ματς είναι καταπληκτικό. Είναι ένα απ’ τα γκολ που θυμάσαι μετά το τέλος της καριέρας σου. Μετά απ’ αυτό το γκολ όλοι μιλούσαν γι’ αυτό. Πριν απ’ αυτό όσοι με έβλεπαν μου έλεγαν καλώς ήρθες στον Παναθηναϊκό, αλλά όταν σκόραρα αυτό το γκολ μου μιλούσαν μόνο γι’ αυτό. Όταν αγωνίζεσαι στην Ελλάδα μαθαίνεις πολύ γρήγορα πως το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι το σημαντικότερο στο πρωτάθλημα.

-Πόσο βοηθάει τον σύλλογο και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά μια μεταγραφή σαν του Εσιέν;

Ο Εσιέν έχει παίξει στην Τσέλσι, τη Ρεάλ, τη Μίλαν. Δεν είναι κι άσχημα… Όλοι ξέρουν πως είναι ένας φανταστικός παίκτης. Όταν θα είναι καλά θα μας βοηθήσει πάρα πολύ γιατί νομίζω πως η συγκεκριμένη θέση, του αμυντικού μέσου, είναι η πιο σημαντική θέση στο ποδόσφαιρο και όλοι ξέρουμε πώς το να έχεις τον Εσιέν σε αυτή τη θέση είναι πάρα πολύ καλό για την ομάδα. Και περιμένουμε να επιστρέψει σε καλή κατάσταση, να παίξει μαζί μας και να μας βοηθήσει.

Πέτρις - Προετοιμασία

-Από την ομάδα έφυγε κι ένας καλός σου φίλος, ο Σίλντεφελντ. Σου λείπει η παρέα του;

Αυτή είναι η ζωή του ποδοσφαίρου. Μερικές φορές είσαι μαζί με τον άλλον, αλλά αργότερα ο καθένας μπορεί να πάρει τον δρόμο του. Ο Γκόρντον είναι ένας φανταστικός παίκτης, μεγάλη προσωπικότητα, του εύχομαι φυσικά τα καλύτερα, αλλά αυτή είναι η ζωή του ποδοσφαίρου.

-Εσύ τι σκέφτεσαι να κάνεις όταν τελειώσεις την καριέρα σου. Θα μείνεις στην Ελλάδα;

Το σκέφτομαι σοβαρά. Πρέπει πρώτα να περιμένουμε αν αυτή θα είναι η τελευταία μου χρονιά ή αν θα νιώθω καλά και θα παίξω για ακόμα έναν χρόνο. Δεν το ξέρω αυτό, αλλά νομίζω ότι όταν θα σταματήσω την καριέρα μου θα μείνω για πολλά χρόνια στην Ελλάδα.

-Σκέφτεσαι και την προπονητική;

Το σκέφτομαι, ναι. Θα το ήθελα και θα κοιτάξω μετά το τέλος της καριέρας μου να γίνω προπονητής.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...