ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Νίνης: «Να κυνηγήσουμε την πρόκριση στους ομίλους»

Ο Σωτήρης Νίνης σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στην «Πράσινη», μιλάει για τους στόχους του φετινού Παναθηναϊκού, αλλά και για πολλά ενδιαφέροντα πράγματα.

Νίνης: «Να κυνηγήσουμε την πρόκριση στους ομίλους»

Ο άσος του «τριφυλλιού» μιλάει για το παρελθόν, θυμάμαι την εποχή της πολυμετοχικότητας και σχολιάζει τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας.

Διαβάστε την συνέντευξη του Σωτήρη Νίνη, στην εφημερίδα «Πράσινη» και στον Τάσο Νικολογιάννη:

-Σωτήρη πως βλέπεις την ομάδα φέτος. Στόχος είναι το πρωτάθλημα, κάτι που πέρυσι αποφεύγατε να το λέτε;

«Η ομάδα κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό είναι ίδια με πέρυσι. Μόνο κάποιες προσθήκες  με καινούργιους παίκτες έχουν γίνει. Από κει και πέρα προσπαθούμε να τους βάλουμε, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο κλίμα της ομάδας και να καταλάβουν και αυτοί τι ομάδα είμαστε, πως αγωνιζόμαστε και να καταλάβουν γενικότερα την φιλοσοφία της ομάδας. Οι στόχοι της ομάδας είναι ίδιοι είναι πάρα πολύ υψηλοί κάθε χρόνο. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο, να κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Εχουμε πολύ σημαντικούς αγώνες κατά  την διάρκεια της χρονιάς, αρχής γενομένης από τα τέλη Ιουλίου, που έχουμε τα προκριματικά».

-Η πρόκριση στους ομίλους του Champions League για σένα μοιάζει με θαύμα με βάση τους αντιπάλους που έχει η ομάδα;

«Σίγουρα είναι πολύ δύσκολος στόχος αν το δούμε ρεαλιστικά ,αλλά είμαστε μία πολύ μεγάλη ομάδα είμαστε αυτή την στιγμή καλά δουλεμένη. Νομίζω ότι με λίγη τύχη και λίγη δουλειά θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε και να δείξουμε τουλάχιστον ένα πολύ καλό πρόσωπο και από κει και πέρα αν είμαστε σωστοί μπορεί να κυνηγήσουμε τα πάντα ακόμα και την πρόκριση στους ομίλους του Champions League»

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.368 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

-Οι πιθανοί αντίπαλοι στον τρίτο προκριματικό είναι ο Αγιαξ, η Μπριζ, η Σαχτάρ, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Μονακό. Ποιες θέλεις, ποιες δεν θέλεις;

«Σίγουρα είναι πολύ καλές ομάδες και μόνο που είναι στα προκριματικά του τσάμπιονς λιγκ εννοείται, ότι καμία από αυτές δεν θα είναι εύκολη, ούτε να διαλέξεις κάποια από αυτές και να πεις, ότι αυτή την θέλω. Από την άλλη αν το δούμε λίγο διαφορετικά θα πούμε, ότι με την Μπριζ και τον Αγιαξ θα είναι δύο ομάδες, που θα μπορέσουμε να το κυνηγήσουμε πιο πολύ .  Παίξαμε ήδη  με την Μπριζ, με τον Αγιαξ θα παίξουμε, οπότε μέχρι τα επίσημα θα έχουμε μία εικόνα καλύτερη για αυτούς, και θα είναι καλύτερα να παίξουμε με αυτές τις ομάδες από το  να παίζαμε με την Μονακό, η την Σαχτάρ»

Ο Νίνης για την επιστροφή του

-Πότε έγιναν οι πρώτες επαφές για την επιστροφή σου στον Παναθηναϊκό και πότε πέρασε από το μυαλό σου η σκέψη για την επιστροφή στην ομάδα, που αναδείχθηκες…

«Προς το τέλος του περσινού καλοκαιριού είχαν γίνει κάποιες συζητήσεις  απʼέξω απʼεξω, αλλά εγώ ήμουνα σε διαφορετική φάση, περίμενα κάποια πράγματα τα οποία δεν ήρθαν ποτέ από το εξωτερικό και από τους ανθρώπους που ήμουν τότε μαζί και περίμενα, περίμενα και έμεινα δυστυχώς πολύ καιρό, χωρίς να έρθει κάτι. Από κει και πέρα ξεκινήσαμε και πάλι επαφές κάποια στιγμή με τον Παναθηναϊκό και τότε δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά και είπα, ότι θέλω να επιστρέψω και να παίξω».

-Πιο πριν είχε γίνει σε άλλο χρονικό σημείο κουβέντα με τον Παναθηναϊκό, για νας επιστρέψεις χωρίς να το έχουμε μάθει;

«Όχι, όχι δυστυχώς δεν είχε γίνει, αν είχε γίνει θα το σκεφτόμουνα σοβαρά».

-Ποιος άνθρωπος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιστροφή σου στον Παναθηναϊκό;

«Εγώ είχα μιλήσει με τον Τάκη τον Φύσσα στην αρχή από εκεί και πέρα πριν έρθω είχα κάνει ένα μίτινγκ με τον κύριο Νταμπίζα και με τον προπονητή βέβαια, για να δουν και αυτοί και να δω και εγώ τι ακριβώς θέλουμε. Μετά τα μίτιγκ που κάναμε με τους τρεις ανθρώπους πήγαν όλα καλά και δεν υπήρχε διαφωνία σε κάτι, οπότε επέστρεψα»

-Αυτό που σου έμεινε στο μυαλό από αυτά που άκουσες από τους ανθρώπους της ομάδας τι ήταν; Τι σε κέρδισε πιο πολύ;

« Το ότι με πίστευαν όλοι. Αυτό νομίζω, ότι με κέρδισε από την αρχή. Το να μου μιλήσουν και οι τρεις αυτοί άνθρωποι, αλλά και ο πρόεδρος με τον οποίο μίλησα και μου έλεγαν όλοι το ίδιο πράγμα ότι «σε θέλουμε να έρθεις να επιστρέψεις, να βοηθήσεις, με έκανε να νοιώσω σημαντικός ότι θα υπολογίσουν σε μένα και ότι θα μπορώ να αναδειχθώ και εγώ μέσα από την ομάδα, όπως έγινε με όλους τους παίκτες, που ήρθαν την προηγούμενη χρονιά. Επαφές με τους περισσότερους παίκτες είχα, οπότε ήξερα  το πώς λειτουργεί η ομάδα, το πώς παίζει και αυτό  μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση από την περσινή χρονιά»

-Είδες τον Παναθηναϊκό σαν ένα restart  στην καριέρα σου;

« Μερικές φορές τα πράγματα δεν πηγαίνουν έτσι, όπως θέλεις έτσι όπως πρέπει να πηγαίνουν, υπάρχουν κάποιες δυσκολίες υπάρχουν κάποιες αποφάσεις που να είναι άλλες λάθος, άλλες σωστές. Μακάρι στην καριέρα του ένας παίκτης να ανεβαίνει διαρκώς και να παίρνει πάντα τις σωστές επιλογές. Πολλές φορές αυτό δεν γίνεται, πολλές φορές πρέπει να κάνεις και κάποια λάθη, για να καταλάβεις και κάποια άλλα πράγματα και να εκτιμήσεις πόσο πολύτιμα είναι και τώρα δεν τα έχεις. Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι γύρισα σε ένα περιβάλλον, το  οποίο ξέρω πολύ καλά, με ξέρουν πολύ καλά. Αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα. Δεν χρειαζόταν να μπω στο κλίμα της ομάδας πολύ καιρό. Από την αρχή μπήκα στην φιλοσοφία της ομάδας, στο πως λειτουργεί, οπότε για μένα ήταν πάρα πολύ εύκολο στο να επιστρέψω».

«Έπαιζα με πόνο για δύο μήνες!»

-Πέρυσι στο τέλος του πρωταθλήματος πιστεύεις, ότι είδαμε τον Νίνη, που θέλεις και εσύ να βλέπεις στο γήπεδο;

«Από πέρυσι και πριν έρθω στην ομάδα είχα δουλέψει πολύ καλά, δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς αυτό. Τα εργομετρικά το είχαν δείξει, απλά μου έλειπαν τα παιχνίδια, είχα καιρό να παίξω. Δεν υστερούσα σε κάτι άλλο από τους υπόλοιπους παίκτες. Είχα τον χρόνο να μπω στις προπονήσεις με την ομάδα, όταν υπέγραψα από εκεί και πέρα ημουνα λίγο άτυχος. Διότι αν και ξεκίνησα καλά, τραυματίστηκα αμέσως στο ματς με τον Εργοτέλη, αλλά δεν βγήκα. Και ας πόναγα αρκετά δεν ήθελα να βγω. Από την στιγμή που δεν είχα την μεγάλη ζημιά στο γόνατο  δεν το φοβήθηκα. Απλά το κακό ήταν ότι με ταλαιπώρησε αρκετά ο τραυματισμός στον αστράγαλο, διότι ήταν γόνατο και αστράγαλος μαζί . Αυτό με κράτησε πίσω και με κράτησε σε όχι τόσο καλή κατάσταση και προσπαθούσα να παίξω με πόνο τους επόμενους δύο μήνες και μέχρι να φύγει όλο αυτό πέρασα μία ταλαιπωρία».

«Γεμάτη χρονιά με 5 γκολ και παραπάνω ασίστ»

-Τώρα πως νοιώθεις; Θεωρείς ότι αυτή χρονιά μπορεί να είναι η χρονιά της απόλυτης επιστροφής σου;

«Ναι, νοιώθω πολύ καλά είμαι υγιής απόλυτα αυτή την στιγμή, δεν θέλω να το ματιάσω, είμαι καλά, νοιώθω καλά τα πόδια μου εμπιστοσύνη υπάρχει από όλους. Σίγουρα δεν είναι εύκολη χρονιά για κανένα στην ομάδα, υπάρχει ανταγωνισμός, υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες και αν είμαι σε καλή κατάσταση θα μπορώ να κάνω την πιο γεμάτη χρονιά, που έχω κάνει τα δύο-τρία τελευταία χρόνια»

-Εσύ σαν Νίνης με τι θα είσαι ικανοποιημένος στο τέλος της χρονιάς;

«Θα έχει κλείσει ιδανικά η χρονιά αν ή ομάδα έχει πετύχει τους στόχους της ανεξάρτητα από το ατομικό. Αν μιλήσουμε μόνο ατομικά, θα σου έλεγα ότι θα ήμουνα ευτυχισμένος εφόσον έχω βάλει πέντε γκολ και να δώσω και άλλες ασίστ και  ίσως παραπάνω, για να βοηθήσω τους επιθετικούς να βάλουν περισσότερα γκολ. Πάνω από όλα είναι η ομάδα, όμως και αν η ομάδα πετύχει τους στόχους της τότε και εγώ θα είμαι ευτυχισμένος ανεξάρτητα τι θα έχω κάνει σε ατομικό επίπεδο»

 -Γκολ, η ασίστ ; Τι προτιμάς; Θυμάμαι την ασίστ στον Μπέργκ  στο τέλος του πρωταθλήματος

«Τέτοιες φάσεις βγαίνουν αν νοιώθεις καλά και αν έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και στα πόδια σου. Οσο παίρνω παιχνίδια θα είμαι σε καλύτερη κατάσταση και θα μπορώ να βοηθήσω όχι μόνο τον Μάρκους(Σ.Σ Μπέργκ), αλλά και τον Μλάντεν(Σ.Σ Πέτριτς), η τον Νίκο(Σ.Σ Καρέλη), η τον άλλον τον Νίκο(Σ.Σ Καλτσά). Ολους να τους  βοηθήσω να μπορέσω να δίνω περισσότερα γκολ. Πάντως προτιμώ τα γκολ»

Ο Νίνης ακτινογραφεί τους νέους παίκτες

-Ποια είναι η άποψή σου για τους νέους παίκτες;

«Η αλήθεια είναι ότι με έχουν εκπλήξει λίγο τα παιδιά, διότι είναι πολύ ήσυχοι και πολύ καλά παιδιά. Ο Μάικλ(Σ.Σ Εσιέν), εννοείται ότι είναι τεράστιος παίκτης και τεράστια προσωπικότητα και για το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να χαιρόμαστε που τον έχουμε. Μακάρι να μπει γρήγορα σε ρυθμό, για να μπορέσει να μας βοηθήσει και εμάς με την εμπειρία του. Είναι πολύ χαλαρός, κάνει πλάκα εντός και εκτός γηπέδου είναι ένα στιλ περισσότερο στον Τζιμπρίλ(ΣΣ. Σισέ). Γελάνε και οι δύο δεν κλείνονται στον εαυτό τους, είναι πολύ φιλικοί με εμάς.

Τον Νίκο (Σ.ΣΚαλτσά), τον ήξερα από πέρυσι στην Θεσσαλονίκη είχαμε έναν κοινό φίλο τον Στέφανο τον Σιόντη, που έπαιζε στην Βέροια και είχαμε φάει και μαζί πολλές φορές. Από την πρώτη στιγμή προσπαθώ να τον κάνω να νοιώσει πιο άνετα στην ομάδα και μακάρι να τον κάνουν όλοι αυτό.

Ο Λουντ είναι πάρα πολύ καλό παιδί, μου αρέσει πολύ σαν παίκτης, έχει πολύ καλή τεχνική είναι αριστεροπόδαρος, έχει πολύ καλά στοιχεία, νομίζω ότι θα μας βοηθήσει πάρα πολύ ειδικά στο κέντρο.

Ο Γερμανός(Σ.Σ Βέμερ) είναι ήσυχος για Γερμανός, αλλά είναι καλό παιδί και αυτός, γελάμε, τον πειράζουμε τώρα για την Μέρκελ και αυτός γελάει. Είναι πιο κοντά στην ελληνική νοοτροπία παρά στην Γερμανική. Είναι πολύ καλός παίκτης θα βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα, διότι σε αυτή την θέση θέλεις παίκτες που να σε βοηθάνε στην επιθετική ανάπτυξη, αλλά να είναι καλά και πίσω στην άμυνα.

Ο Δανός(Σ.Σ Τελάντερ), κλασικός Δανός, δεν μιλάει δεν ακούγεται(Σ.Σγελάει), είναι σκληροτράχηλος και δυνατός αμυντικός, θα βοηθήσει και αυτός πολύ.

Ο Ισπανός(Σ.Σ Σάντσεθ) είναι και αυτός χαμογελαστός με τους Ισπανούς έχουμε πολλά κοινά, ίδια κουλτούρα. Εχει πολύ καλή τεχνική ακόμα και σήμερα στην προπόνηση προσπαθούσε να καθοδηγήσει τους συμπαίκτες του. Αγγλικά δεν μιλάει αλλά εγώ συννενοήθηκα λίγο στα Ιταλικά, στα ψευτοαγγλικά(Σ.Σ γελάει)» .

-Γενικά πιστεύεις, ότι η ομάδα ανεβαίνει επίπεδο και με τις γρήγορες μεταγραφές που έκανε;

«Η ομάδα κινήθηκε πολύ καλά και γρήγορα στις μεταγραφές. Ολες οι μεταγραφές δεν μπορούν να παίξουν με την μία, είναι δύσκολο να προσαρμοστούν άμεσα και εμείς σαν λαός παραείμαστε απαιτητικοί σε κάποια πράγματα. Θέλουν λίγο χρόνο να καταλάβουν τις θέλει και ο προπονητής. Αν μπουν κατευθείαν θα είναι μεγάλο το κέρδος» «Η πολυμετοχικότητα και τώρα!» -Ποια ήταν η καλύτερη εποχή για την ομάδα από αυτές, που έχεις ζήσει; «Εζησα την πολύ καλή εποχή της ομάδας και είμαι τυχερός. Δεν είχαμε καταλάβει που ήμασταν τότε επί πολυμετοχικότητας και το κατάλαβα από την πρώτη στγμή, που έφυγα έξω. Είναι δύο διαφορετικές φάσεις. Οι καλύτερες εποχές της ομάδας είναι η πολυμετοχικότητα που πήραμε το νταμπλ και η άλλη είναι τώρα. Επί πολυμετοχικότητας ήρθαν παγκοσμίου φήμης παίκτες στην ομάδα, λειτουργούσε καλά η ομάδα, παίξαμε και καλά».

«Παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα»

«Με γεμίζει πιο πολύ τώρα η ομάδα από το αγωνιστικό της προφίλ. Είναι η ομάδα αυτή η τωρινή που έχει παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, το πιο δημιουργικό και πιο ουσιώδες ποδόσφαιρο. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, που έχουν πετύχει ο πρόεδρος και οι άλλοι άνθρωποι σήμερα και ο προπονητής πάνω απόλα . Δηλαδή την πρώτη χρονιά να έχουν δημιουργήσει ένα σύνολο με 7-8 παίκτες από την Ακαδημία και στο τέλος της χρονιάς να έχει πάρει το κύπελλο, το να έχει δημιουργήσει όλο αυτό με μικρό μπάτζετ, που αυτό σημαίνει, ότι γίνεται πολύ  καλή δουλειά. Η ομάδα συνεχίζει να πρωταγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο. Αυτό μας δείχνει, ότι δεν παίζουν μόνο τα λεφτά στο ποδόσφαιρο, αλλά παίζει η δουλειά και η αγωνιστική εικόνα» «Όταν σε κλέβουν είναι δύσκολο»

 «Τρελάθηκα φέτος με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Αυτό που έγινε με τον Καλόπουλο στο Καραισκάκη ήταν μοναδικό. Και μετά μας λένε για ανθρώπινα λάθη»

-Αν δεν αλλάξουν τα πράγματα στην Ελλάδα σε διαιτησία, οργάνωση υπάρχει περίπτωση ο Παναθηναϊκός να ελπίζει ότι μπορεί να το πάρει το πρωτάθλημα;

«Πολύ δύσκολα θα αλλάξουν τα πράγματα στην Ελλάδα. 8-9  χρόνια που παίζω μπάλα εγώ λέμε τα ίδια να αλλάξουν τα πράγματα και ποτέ δεν αλλάζουν. Αναγκαζόμαστε να επιβιώσουμε σε όλο αυτό να παίρνουμε μέρος σε όλο αυτό, που γίνεται και ότι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε από την μεριά μας το κάνουμε. Από κει και πέρα εννοείται το να σου «κλέβουν» είναι δύσκολο, είναι σαν να σου κλέβουν την καριέρα, τα λεφτά. Μακάρι να αλλάξουν έστω και λίγο μήπως μπορέσεις και εσύ να κυνηγήσεις να είσαι μέσα στους στόχους, που θέλεις να ανέβεις επίπεδο.

 Διότι κατά τα ψέματα, όταν είσαι σε μία πολύ μεγάλη ομάδα και δεν σε αφήνουν να διεκδικήσεις κάτι είναι πολύ άσχημο. Είναι σαν να στο κλέβουν από μέσα από τα χέρια σου» -Βγαίνεις από τα ρούχα σου;

-Πες μου ένα παιχνίδι που τρελάθηκες;

«Πολλές φορές. Με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι εκεί τρελάθηκα»

 -Πιο πολύ εκεί, η με τον Καλόπουλο στο περίφημο ματς στο Καραισκάκη;

«Με τον Καλόπουλο. Αυτό που ζήσαμε τότε ήταν απίστευτο, μοναδικό στο είδος του. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό το πράγμα. Γίνεται κάτι τόσο φανερά, το βλέπει όλος ο κόσμος και παρόλα αυτά συνεχίζουν να λένε, ότι ήταν ανθρώπινο λάθος. Οταν υπάρχει δόλος το νοιώθεις. Πολλές φορές οι διαιτητές απαιτούν να τους σέβεσαι και σου απαντάνε με πολύ άσχημο τρόπο».

Νίνης για τον εαυτό του

-Σε επηρέασαν τότε τα νέος Μέσι, νέος Σαραβάκος σε επηρέασαν; Εχεις κάνει λάθη και εσύ στην καριέρα σου. Ηρθε η ώρα από σένα ο κόσμος να μάθει την αλήθεια.

«Το μεγαλύτερο λάθος ήταν η όλη προβολή που είχε γίνει τότε. Στην Ελλάδα ζούσα τα άκουγα, τα διάβαζα. Δεν μπορείς να λες για έναν 16χρονο, που παίζει στην Ελλάδα ο νέος Μέσι ήταν όλο υπερβολικό. Αλλά δεν την είδα, ούτε καβάλησα το καλάμι. Ο κόσμος μπορεί να μην με πιστεύει. Οσοι δεν με ξέρουν θα πουν «έλα μωρέ εντάξει», οι άνθρωποι που ήταν γύρω μου ξέρουν και αυτοί δεν είπαν ποτέ κάτι τέτοιο. Είχαν το δικαίωμα αν είχε γίνει κάτι τέτοιο να μου κατεβάσουν τα αυτιά. Ποτέ δεν έγινε. Υπάρχουν ορισμένες φορές, ότι αν εκφράσεις μία άλλη  άποψη θα πουν «έλα μωρέ αυτός την  είδε». Δεν είναι έτσι τα πράγματα όμως. Ακουσα πράγματα που δεν ίσχυαν καν. Όταν δεν είσαι καλά σωματικά, ψυχολογικά πάντα θα βρίσκουν να πουν κάτι για σένα. Πάντα. Ότι ξενυχτάς. Εχω ακούσει ότι με έχουν βρει και μεθυσμένο, ενώ δεν πίνω ποτέ άλκοολ. Αν εσύ είσαι καλά δεν πρέπει ασχοληθείς καν, αλλά αν δεν είσαι καλά είναι άσχημο να λέγονται πράγματα για σένα που δεν ισχύουν»

 -Τι πιστεύεις ότι έγινε ;

«Πέρασα πολύ άσχημη φάση τα δύο πρώτα χρόνια. Χωρίς προετοιμασία με τραυματισμούς στους κοιλιακούς. Η όλη φάση ήταν του Βέλιτς τότε. Εκεί έγινε το όλο θέμα».

-Θεωρείς ότι είναι μαύρη για σένα η χρονιά με τον Πεσέιρο;

«Νομίζω ότι ήταν απόφαση του Βέλιτς και όχι του Πεσέιρο. Όταν γύρισα από την Εθνική είχα ζητήσει να πάρω μία 15ημερη άδεια και με πήραν να πάω Αγγλία για να κάνω προπονήσεις, Την στιγμή που έβλεπαν, ότι δεν μπορούσα. Οδηγήθηκα σο χειρουργείο, έμεινα ένα μήνα έξω και αντί να που μετά ότι δεν με υπολογίζουν και να κάνω ενδυνάμωση δεν έκανα ποτέ . Και την επόμενη φορά δεν έκανα προετοιμασία. Με τον Τεν Κάτε αρχισα να παίζω και μετά την δεύτερη χρονιά έκανα την καλύτερη μου χρονιά στον Παναθηναϊκό. Είχαν μείνει τότε όλοι στην πρώτη  χρονιά που δεν ήταν καλή, αλλά θυμόντουσαν μόνο εμένα. Εφυγε μετά ο Τεν Κάτε ήρθε ο κόουτς ο Νιόπλιας και εκεί είχα καλή παρουσία ως ένα σημείο. Και εκεί περάσαμε πολλά μετά το Μουντιάλ. Ηταν η κούραση μεγάλη για όλη την ομάδα. Από κει πέρα ήταν ο τραυματισμός με τον χιαστό και μετά έφυγα για την Πάρμα» -Το μετάνοιωσες; «Δεν μετάνοιωσα που έφυγα, μετάνοιωσα που εμπιστεύτηκα λάθος ανθρώπους, Αυτό ήταν το λάθος μου. Θα μπορούσα να είχα φύγει νωρίτερα, για να έχει κέρδος και ο Παναθηναϊκός, θα μπορούσα  αν μην είχα φύγει. Ηταν μία καλή ευκαιρία το πέρασμα μου από την Ιταλία. Εκεί δεν παίζουν τόσο πολύ με την μπάλα, εκεί προτιμούν να είσαι λίγο πιο Fisical παίκτης και τακτική καλή. Αυτό δεν με βοήθησε  πολύ».

-Αυτοκριτική έχεις κάνει;

«Πήρα πολλές λάθος αποφάσεις, όπως το να έχω δίπλα μου ανθρώπους που να αποφασίζουν αυτοί για μένα» «Με Μπέργκ και Σισέ θα γινόμουν το καλύτερο δεκάρι!» -Μπέργκ, η Σισέ; Σου έχουν εκτίμηση και οι δύο «Θα ήταν πολύ καλό να έπαιζα και με τους δύο. Θα γινόμουν το καλύτερο δεκάρι(Σ.Σ γελάει). Άλλο στιλ παίκτες και οι δύο. Ο Μπέργκ είναι αγωνιστικά, τακτικά πιο καλός, ο Σισέ είναι πιο άναρχος τακτικά, αλλά ο Τζιμπρίλ ήταν μία τεράστια προσωπικότητα. Το ότι λένε και οι δύο το όνομά μου είναι ωραίο σε κάνουν να νοιώθεις ωραία σημαντικός για την ομάδα. Μακάρι να μπορούσα να παίξω και με τους δύο. Και οι δύο είναι τρομεροί παίκτες, παγκοσμίου κλάσης. Ο Μάρκους για μένα κάνει τρομερές κινήσεις, ο Τζιμπρίλ κάνει τις κλασικες κινήσεις να  φύγει στον χώρο και να του πετάξεις την μπάλα μπροστά, Ενώ ο Μάρκους θα ξεμαρκαριστεί, για να σου αφήσει και σένα τον χώρο ελεύθερο και να του την πετάξεις στο κατάλληλο σημείο».

-Θέλω να μου πεις δύο λόγια για Αλαφούζο, Φύσσα, Βόκολο, Αναστασίου, Σαραβάκο;

«Είναι πολλοί(ΣΣ. Γελάει). Είναι όλοι τους προσωπικότητες. Τον Τάκη, τον Λεωνίδα, τον κόουτς, τους ήξερα . Το να είναι αυτοί οι άνθρωποι στην ομάδα και να έχεις τόσο καλή επικοινωνία δεν θα μπορούσες να περιμένεις κάτι καλύτερο. Ανά πάσα στιγμή μπορείς να πιάσεις να τους μιλήσεις. Εχουν παίξει όλοι ποδόσφαιρο, πολύ σημαντικό. Ερχονται στην θέση σου. Σε καταλαβαίνουν, όταν δεν είσαι καλά, η όταν είσαι καλά.

Ο κύριος Αλαφούζος έχει κάνει τρομερή προσπάθεια. Μιλήσαμε μου εξήγησε πως έχουν τα πράγματα. Εκανε μία πάρα πολύ καλή προσπάθεια. Μακάρι οι κόποι του να ανταμειφθούν να περάσουμε Champions League, γενικότερα να ξεπεράσει τις οικονομικές δυσκολίες η ομάδα.

Για τον κύριο Σαραβάκο τι να πω; Δεν χρειάζεται να πω κάτι. Είναι πολύ ήσυχος άνθρωπος, αλλά είναι τεράστια προσωπικότητα και είναι πολύ σημαντικό να τον έχουμε δίπλα μας».

-Θέλω να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο της ομάδας

«Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας και στις χαρές και στις λύπες. Η ομάδα άρχισε προετοιμασία Ιούνιο και θα περάσει από διάφορες φάσεις, Ελπίζουμε τους περισσότερους μήνες να είμαστε σε τρομερά καλή κατάσταση. Και όταν δεν γίνεται αυτό τους θέλουμε κοντά μας δίπλα μας, μακάρι στο τέλος να πανηγυρίζουμε όλοι μαζί».

-Λεωφόρος;

«Φοβερή έδρα, αλλά εγώ θα πω τον πονο μου. Μακάρι να γίνει ένα καινούργιο γήπεδο Αυτό είναι το όνειρό μου. Είτε στην Λεωφόρο, είτε αλλού».

-Το μέλλον σου είναι στον Παναθηναϊκό;

«Πιο μικρός το μυαλό μου ήταν να παω στο εξωτερικό, Τώρα σκέφτομαι τον Παναθηναϊκό, γενικά δεν κάνω σκέψεις. Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιος σύλλογος και το καταλαβαίνεις, μόνο όταν φύγεις από εδώ πέρα ,το έχω πει και στα παιδιά. Δεν σκέφτομαι να φύγω¨»

-Η κατάσταση στην χώρα σε ανησυχεί;

«Ολοι ανησυχούμε, εχουμε όλοι οικογένειες πίσω, μακάρι να πάρουν τα πράγματα τον δρόμο τους, διότι και το ποδόσφαιρο και όλες οι δουλειές επηρεάζονται από την κατάσταση».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.