ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Τελείωσε με επιτυχίες το Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Το καλύτερο το κρατούσαν για το τέλος οι πράσινοι κολυμβητές που ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις φετινές τους αγωνιστικές παρουσίες στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Τελείωσε με επιτυχίες το Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Στον πρώτο αποψινό τελικό, τα 50μ πρόσθιο, ο Σταμάτης Κούτσουλας έκανε μια εκρηκτική κούρσα τερματίζοντας πρώτος με χρόνο 33.22, κερδίζοντας το πρώτο χρυσό μετάλλιο της αποστολής μας.

Λίγα λεπτά αργότερα η Αναστασία Παπαχρήστου συμμετείχε στον τελικό των 100μ Πεταλούδας κατακτώντας την 7η θέση με χρόνο 1.11.71, αλλά δεν κατάφερε να βελτιώσει την πρωινή της επίδοση (5η με 1.10.66)

Στα 100μ Ύπτιο ο Διονύσης Νικολαΐδης τερμάτισε 8ος σημειώνοντας 1.09.57 αγγίζοντας το ατομικό του ρεκόρ που σημείωσε το πρωί με 1.09.20

Κράτα γερά ψυχάρα Πέννυ: Η Ρόγκα ανακοίνωσε τη μάχη της με τον καρκίνο
Κράτα γερά ψυχάρα Πέννυ: Η Ρόγκα ανακοίνωσε τη μάχη της με τον καρκίνο 334 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των ατομικών αγωνισμάτων για την ομάδα μας, ο Σπύρος Γκικόπουλος συμμετείχε σε έναν ακόμα τελικό, τον τρίτο του στο φετινό πρωτάθλημα, αυτόν των 200μ Μικτής όπου με χρόνο 2.29.01 κατέλαβε την 6η θέση (το πρωί προκρίθηκε επίσης 6ος με 2.30.30)

Η αυλαία των αγώνων έπεσε με τη διεξαγωγή των ομαδικών αγωνισμάτων και τις σκυταλοδρομίες 4×100 μικτής ομαδικής. Η σκυταλοδρομία των κοριτσιών (Παπαθεοδώρου, Κοντοθανάση, Παπαχρήστου, Στρακαντούνα) έκανε μια πολύ καλή κούρσα, με όλες σχεδόν τις αθλήτριες να αγγίζουν ή να καταρρίπτουν τα ατομικά τους ρεκόρ, καταλήγοντας στην 8η θέση. Λίγο αργότερα, στην τελευταία συμμετοχή για τα πράσινα χρώματα, η ομάδα των αγοριών (Νικολαΐδης, Κούτσουλας, Γκικόπουλος, Βεϊογλάνης) κατάφερε να κάνει την υπέρβαση και να βρεθεί στη 2η θέση κατακτώντας ένα ακόμα μετάλλιο και επιβεβαιώνοντας πως αποτελούν μια από τις ταχύτερες ομάδες της κατηγορίας τους.

Στους πρωινούς προκριματικούς συμμετείχαν ακόμα πέντε αθλητές του τριφυλλιού που έβαλαν τα δυνατά τους, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να κερδίσουν την πρόκριση για το απόγευμα. Αναλυτικά: Κοντοθανάση Σήλια: 35η στα 50μ πρόσθιο με χρόνο 41.80 Καραμπίνου Κλαίρη: 50η στα 50μ πρόσθιο με χρόνο 43.43 Στρακαντούνα Ροζίνα: 15η στα 200μ Ελεύθερο με χρόνο 2.24.84 Τέλο Αλεξία: 32η στα 100μ Πεταλούδα με χρόνο 1.20.87 Παπαθεοδώρου Μαρία: 30η στα 100μ Ύπτιο με χρόνο 1.18.24

Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώθηκε η παρουσία της ομάδας μας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπάιδων-Παγκορασίδων Α-Β στο κολυμβητήριο της Πάτρας. Οι πρωταθλητές μας κατάφεραν να ξεπεράσουν την κούραση από τους συνεχόμενους αγώνες καθώς και τους αναπάντεχους τραυματισμούς (ο Κούτσουλας αγωνίστηκε με πρόβλημα αστράγαλο) και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Μηλιδάκης, που συνόδεψε την αποστολή ήταν πολύ ικανοποιημένος από τις εμφανίσεις των παιδιών και δήλωσε: «Θα ήθελα να συγχαρώ αυτά τα παιδιά που έλαβαν μέρος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα για την απαράμιλλη αγωνιστικότητα και μαχητικότητα που έδειξαν στους αγώνες. Τα μέλη αυτής της αποστολής αποτελούν τα θεμέλια του κολυμβητικού Παναθηναϊκού για τα επόμενα χρόνια. Η μεγάλη ποιότητα και το βάθος που έχει η ομάδα γίνεται αντιληπτή από τα τέσσερα μετάλλια που κατέκτησαν οι αθλητές μας και τους δεκατέσσερεις τελικούς στους οποίους συμμετείχαν, αποδυκνύοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι απότελούν τη βάση πάνω στην οποία μπορεί και πρέπει να χτιστεί ο Παναθηναϊκός. Η κατάκτηση της δεύτερης θέσης στη βαθμολογία των Παμπαίδων Β’ και της 8ης θέσης στη γενική βαθμολογία Παμπαίδων και Παγκορασίδων Β’ αποτελούν μια σπουδαία επιβραβευση για τα παιδιά αυτά. Μας περιμένει πολύ δουλειά στη συνέχεια και την επόμενη χρονιά αλλά σίγουρα το μέλλον είναι δικό τους».

Πηγή: ΠΑΟ aquatics

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.