ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Οι πρεμιέρες της πενταετίας (Vids)

Με αφορμή την κλήρωση του Πρωταθλήματος και την εκτός έδρας πρεμιέρα με τον Παναιτωλικό, το Panathinaikos24.gr σας θυμίζει τις πρεμιέρες της τελευταίας πενταετίας.

Οι πρεμιέρες της πενταετίας (Vids)

Οι πρεμιέρες τα τελευταία 5 χρόνια για τους «πράσινους» έχουν απ’ ότι φαίνεται κατά κύριο λόγο θετική έκβαση. Σε 5 χρόνια λοιπόν ο Παναθηναϊκός μετράει 3 νίκες και 2 ισοπαλίες. Ταυτόχρονα, οι χρονιές αυτές είναι ιδιαίτερα μεταβατικές για το «τριφύλλι» αν σκεφτεί κανείς ότι ξεκίνησε με την πολυμετοχικότητα το 2010-2011 και κατέληξε πέρυσι και πρόπερσι με την διοίκηση του Γιάννη Αλαφούζου να πετυχαίνει την εξυγίανση του συλλόγου.

Παναθηναϊκός-Ξάνθη 1-1 (2010-2011)

Ο Παναθηναϊκός εκείνη την χρονιά ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο τη σεζόν. Οι «πράσινοι» στην άδεια, λόγω τιμωρίας Λεωφόρο και χωρίς τον ηγέτη του Τζιμπρίλ Σισέ (τραυματίας) ήρθε 1-1 με την Ξάνθη και μπήκε με το…αριστερό στο Πρωτάθλημα. Παρά το γεγονός ότι οι «πράσινοι» προηγήθηκαν στο 9′ με κεφαλιά του Πετρόπουλου δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη καθώς ισοφαρίστηκαν στο 51′ από τον Έλιγκτον.

Κέρκυρα-Παναθηναϊκός 0-2 (2011-2012)

Οι έντονες αλλαγές εκείνου του καλοκαιριού δεν επηρέασαν τους «πράσινους» την πρώτη αγωνιστική, καθώς επικράτησαν με 2-0 εκτός έδρας της Κέρκυρας. Χωρίς τον Τζιμπρίλ Σισέ και με το μπάτζετ σαφώς μειωμένο οι «πράσινοι» πήραν την εκτός έδρας νίκη με γκολ των Λέτο στο 62’ και Νίνη στο 90’. Έτσι μπήκαν δυναμικά στο πρωτάθλημα.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.189 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός 0-2 (2012-2013)

Μια από τις χειρότερες σεζόν της ιστορίας του Παναθηναϊκού ήταν το 2012-2013, μιας και οι «πράσινοι» κατέκτησαν την 6η θέση στο Πρωτάθλημα, έπαιξαν μπαράζ με την Ξάνθη την κέρδισαν, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν άδεια για να αγωνιστούν στην Ευρώπη. Παρά ταύτα ο Παναθηναϊκός την πρώτη αγωνιστική αναμετρήθηκε εκτός έδρας με τον Λεβαδειακό και πήρε τη νίκη με γκολ του Λουκά Βύντρα στο 34ο λεπτό του αγώνα.

Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 2-0 (2013-2014)

Μια νέα προσπάθεια ξεκινούσε για τους «πράσινους» τη σεζόν 2013-2014. Με την ομάδα σε καθεστώς «μνημονίου» όλοι φοβόντουσαν τα χειρότερα. Όμως τα «αμούστακα παιδιά» του Γιάννη Αναστασίου, όχι μόνο απέφυγαν τα χειρότερα αλλά κατάφεραν να κατακτήσουν το Κύπελλο Ελλάδος και να πάρουν την δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα Ελλάδος. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος οι πράσινοι επικράτησαν 2-0 του Παναιτωλικού με πέναλτι του Νάνο στο 3′ και σουτ προ κενής εστίας του Μπέργκ στο 65′.

Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός  1-1(2014-2015)

Η πρεμιέρα αυτή στιγματίστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Μπεργκ που τον άφησε 3 μήνες εκτός αγωνιστικών χώρων. Κανείς λοιπόν δεν θυμάται την «γκελα» του Παναθηναϊκού απέναντι στην μη φυσική έδρα του Λεβαδειακού (ΟΑΚΑ) με 1-1. Ο Μάρκους Μπεργκ χτύπησε σοβαρά στον ώμο σε μια φάση που ο διαιτητής Δημήτρης Θάνος δεν καταλόγισε καν πέναλτι. Όσον αφορά το πως διαμορφώθηκε το σκορ, το 1-0 έγινε με τον Κώτσιο στο 77’ με τον Πράνιτς να ισοφαρίζει στο 84’ με εκτέλεση πέναλτι που δεν ήταν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.