Μπάσκετ

«Έτοιμη» η τελετή «παράδοσης-παραλαβής»

Με το Νικ Καλάθη να «πιάνει» Αθήνα ο κυπελλούχος ενισχύθηκε με ότι κοντινότερο υπάρχει σε Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ο επαναπατρισμός του Νικ Καλάθη σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση της τελετής «παράδοσης-παραλαβής» με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να ετοιμάζεται να δώσει την μπαγκέτα στον 27χρονο γκαρντ.

Ο Παναθηναϊκός ταλαιπωρήθηκε από μέτριες επιλογές την τελευταία τριετία στο back court κι αν αυτό δεν φάνηκε στην Α1 λόγω του κόμπλεξ του Ολυμπιακού, στην Ευρωλίγκα ο Εξάστερος ταλαιπωρήθηκε. Πόσες φορές δεν στηλιτεύτηκε η «μοναξιά» του Διαμαντίδη που ήταν ο μόνος αξιόπιστος αμυντικός, ο μόνος με ευχέρεια δημιουργίας;

Ο Καλάθης φέρνει στους κυπελλούχους αυτά τα δύο χαρακτηριστικά κι επιτρέπει (επιτέλους!) στον captain να υποχωρήσει στο rotation, έχοντας όμως την κλάση ν’ αποβεί καθοριστικός έστω και με 10-15 λεπτά παρουσίας στο γήπεδο.

Το μόνο που χρειάζεται ο νέος κουμανταδόρος είναι να χτιστεί σωστά η ομάδα στις θέσεις των υπόλοιπων κοντών για να υπάρξει συνοχή, πέρσι π.χ Σλότερ, Μπλουμς έως και… Νέλσον είχαν εντολές να σουτάρουν από παντού κι από κάποιο σημείο χάθηκε η λειτουργικότητα. Ας μην ξεχνάμε πως η στελέχωση πρέπει να γίνει με τη σκέψη ότι τον Γενάρη επιστρέφει ο Παππάς που μαζί με τον Νικ υπόσχονται μπόλικα… δύσκολα βράδια στους αντιπάλους.

Exit mobile version