ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Πράσινος Πύργος (pics & vids)

Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα είναι και επίσημα παίκτης των «πρασίνων» και το panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον Σέρβο σέντερ.

Πράσινος Πύργος (pics & vids)

Ο 27χρονος σέντερ, ύψους 2.13μ. που η Ελλάδα έμαθε κυρίως από το Παγκόσμιο Κύπελλο του περασμένου καλοκαιριού, είναι η επιλογή του Σάσα Τζόρτζεβιτς για την θέση «5». Μία επιλογή που έχει φέρει ενθουσιασμό στις τάξεις των φίλων του Παναθηναϊκού, που βλέπουν την ομάδα να δυναμώνει και πάλι, με στόχο την κορυφή της Ευρώπης αλλά και της Ελλάδας.

Who is who 

Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα γεννιέται στην Σερβία στις 5 Ιανουαρίου του 1988. Από νωρίς θα δείξει πως έχει στο αίμα του το μπάσκετ και το 2005 θα πάει στην Ζελέζνικ για να κάνει τα πρώτα του βήματα στο παρκέ, στις ακαδημίες της ομάδας.

Την σεζόν 2005-2006, αρκετά γρήγορα είναι η αλήθεια, φτάνει η στιγμή που θα κάνει και το επαγγελματικό του ντεμπούτο, αλλά την επόμενη σεζόν θα φύγει για πρώτη φορά ως δανεικός για την Μπόρατς Τσάτσακ, πριν επιστρέψει και πάλι πίσω στην Ζελέζνικ, λίγο αργότερα.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 48.109 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Ραντούλιτσα

Το 2010 και μετά από 5 χρόνια στην Ζελέζνικ, έχει έρθει η στιγμή για τον ίδιο να αποχωριστεί την πατρίδα του υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Εφές. Τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά όμως για τον Ραντούλιτσα, καθώς την ίδια χρονιά φεύγει και πάλι δανεικός, αυτή την φορά για τη Γερμανία και την Άλμπα Βερολίνου, με την οποία ωστόσο κατορθώνει να φτάσει μέχρι τους τελικούς του πρωταθλήματος.

Στην Γερμανία δεν καταφέρνει να πανηγυρίσει τον τίτλο, αλλά την επόμενη σεζόν έρχεται και ο τίτλος. Όχι στην Γερμανία όμως, αλλά στην Σερβία με την φανέλα της Παρτίζαν, αγωνιζόμενος ως δανεικός και πάλι από τους Τούρκους. Τελευταίος σταθμός στην Ευρώπη, προσωρινά φυσικά, θα είναι η Ουκρανία την σεζόν 2012-2013, όταν και θα παίξει για λογαριασμό της Αζόβμας Μαριουπόλ.

radulica

Μετά την Ουκρανία, έρχεται ένα νέο μεγάλο ταξίδι για τον Σέρβο διεθνή, αφού τα έχει συνηθίσει πλέον. Αυτή την φορά ταξιδεύει για τον μαγικό κόσμο του NBA για να φορέσει την φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς. Εκεί ο Ραντούλιτσα θα πραγματοποιήσει 48 συμμετοχές μέσα στην σεζόν 2013-2014, ενώ σε 9.7 λεπτά συμμετοχής θα μετρήσει 3.8 πόντους μ.ο και 2.3 ριμπάουντ, σε μία γεμάτη χρονιά για τον ίδιο.

Το καλοκαίρι που έρχεται όμως οι Μπακς δεν τον υπολογίζουν και έτσι φεύγει με ανταλλαγή για τους Κλίπερς, από τους οποίους θα μείνει ελεύθερος, μόλις λίγες ημέρες αργότερα. Έτσι αποφασίζει να πάει στην μακρινή Κίνα, όπου υπογράφει συμβόλαιο ενός έτους με απολαβές που φτάνουν τα 1.5 δολάρια, για λογαριασμό των Shandong Lions. Με 14 συμμετοχές και με 18 πόντους και 9 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, θα είναι ο πρωταγωνιστής για την ομάδα του, αλλά και πάλι δε θα κάτσει πολύ εκεί.

miroslav-11-19-15

Επόμενος σταθμός τον Ιανουάριο του 2015, θα είναι οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς, με τους οποίος υπογράφει δεκαήμερο συμβόλαιο συνεργασίας, ενώ λίγες ημέρες αργότερα θα ανανεώσει την συνεργασία του, για το ίδιο χρονικό διάστημα. Με την ομάδα των «λύκων» θα πραγματοποιήσει μόλις 5 συμμετοχές όμως και δε θα καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των προπονητών του, με αποτέλεσμα στις 28 Ιανουαρίου να αποχωρήσει οριστικά.

Ραντούλιτσα

Με την Σερβία ξεχωρίζει

Μπορεί στην καριέρα του να έχει αλλάξει αρκετές ομάδες, αλλά υπάρχει μία που έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του. Φυσικά αυτή είναι η Εθνική ομάδα της Σερβίας, με την οποία ο Ραντούλιτσα έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις, με αποκορύφωμα φυσικά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2015, όπου έφτασε υπό τις οδηγίες του Σάσα Τζόρτζεβιτς μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης, καθώς οι Σέρβοι έχασαν το χρυσό μετάλλιο από την Αμερική.

Ο Ραντούλιτσα αγωνίστηκε σε όλα τα κλιμάκια της εθνικής ομάδας της χώρας του και πανηγύρισε μεγάλες επιτυχίες. Χρυσό μετάλλιο με την Κ18 στο Ευρωμπάσκετ του 2005, πρώτη θέση με την Κ19 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2005 και νέο χρυσό με την Κ20 στο Ευρωμπάσκετ του 2008. Μάλιστα σε αυτή την διοργάνωση πήρε και το βραβείο του MVP, με τα νούμερα του να είναι φανταστικά, καθώς είχε 18.6 πόντους και 10 ριμπάουντ μ.ο.

Με τους άνδρες κατάφερε να κατακτήσει την δεύτερη θέση στο Ευρωμπάσκετ του 2009 στην Πολωνία, ενώ η μεγαλύτερη ίσως επιτυχία είναι η δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο του 2015, με τον ίδιο να κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις και να είναι εκ των πρωταγωνιστών σε όλη την πορεία.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.