Ένα «θέμα» το έχουμε με τις βέλγικες ομάδες αφού ο Παναθηναϊκός έχει πάθει ουκ ολίγα χουνέρια απέναντί τους, συχνά με την θεά Τύχη να «μουντζώνει» τους πράσινους. Μέχρι και στο πρόσφατο φιλικό, η ήττα από την Μπριζ ήρθε από τέρμα που δεν έπρεπε να μετρήσει, αφού σημειώθηκε με το χέρι. Έχει παρατραβήξει η γκαντεμιά με τις ομάδες από την κεντρική Ευρώπη και το συναπάντημα μαζί τους δίνει την ευκαιρία στο κλαμπ να ξεπληρώσει κάποια ανεξόφλητα «γραμμάτια».
Το 1988 παρά τους παραλογισμούς του Γκίντερ Μπένγκτσον (που έβαλε στόπερ τον κεντρικό επιθετικό, Κώστα Μπατσινίλα) ο αποκλεισμός οριστικοποιήθηκε στο Βέλγιο όπου ο ρέφερι δεν μέτρησε καθαρό γκολ του Λύσανδρου Γεωργαμλή και πέναλτι-μαρς στον Δημήτρη Σαραβάκο.
Το 1991 στους πειραματικούς ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ η Άντερλεχτ (στο Βέλγιο είδε να μην καταλογίζεται πεναλτάρα υπέρ του Παναθηναϊκού σε ανατροπή του Μαραγκού στο 81΄) γλίτωσε από συντριβή στην Αθήνα, με τον Χουάν Μπορέλι να «πετά» στο τερέν και τους Χριστοδούλου, Αποστολάκη να σημαδεύουν δις τα δοκάρια της, ενώ ο Αγρινιώτης στο πρώτο ημίχρονο αστοχεί μπροστά σε ΚΕΝΗ εστία.
Δείτε και… φρίξτε
Πάλι η Μπριζ τη σεζόν 1994-1995 στο ΟΑΚΑ είδε δύο φορές να σώζεται από τα δοκάρια (σε κεφαλιά του Αλεξούδη στο πρώτο μέρος και σουτ του Δώνη από τα δύο μέτρα στο τέλος) σ’ ένα ματς που αποτέλεσε επικό μονότερμα για την ομάδα-μοντέλο του Χουάν Ρότσα που ξέσπασε μερικούς μήνες μετά με μια φιλική πεντάρα στο Στάδιο, κόντρα στην Άντερλεχτ.
Πέρσι με τη Σταντάρ Λιέγης ο σύλλογος το… τερμάτισε: Τρία δοκάρια σε 180 λεπτά (τα δύο από τον στόπερ Σίλντενφελντ) ενώ στη φάση του 1-2 ο σκόρερ Μποκού έλεγε αργότερα ότι πήγαινε για σέντρα, παρόλα αυτά είδε τη μπάλα στα δίχτυα του Κοτσόλη.