ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εditorial

Μάθε παιδί μου άμυνα…

Ο Παναθηναϊκός, λίγες μέρες πριν τον «τελικό» με την Κλαμπ Μπριζ, στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, παρουσίασε αρκετές αρρυθμίες, ειδικά στην άμυνα, απέναντι στην Ουντινέζε.

Μάθε παιδί μου άμυνα…

Οι «πράσινοι» με δύο ατομικά λάθη στην αμυντική τους λειτουργία δέχτηκαν ισάριθμα τέρματα από τους Ιταλούς, με τον Γιάννη Αναστασίου να «χτυπάει» το καμπανάκι ενόψει Μπριζ. Τα χαζά, όπως τα χαρακτήρισε, λάθη θα πρέπει να… λάμψουν δια της απουσίας τους στα ματς με τους Βέλγους, αν θέλει το «τριφύλλι» να πάρει την πρόκριση-χρυσάφι, στα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Παναθηναϊκός αγωνιζόμενος με τα 4/5 της άμυνας του, να είναι διαφορετικά σε σχέση με το φίνις της προηγούμενης σεζόν, έδειξε ανέτοιμος και βαρύς, λίγο πριν το πρώτο ματς με την Μπριζ.

Ο Σάντσεθ δείχνει να κατέχει το… τόπι, ωστόσο σε επίπεδο συνεννόησης και αγωνιστικού ρυθμού βρίσκεται πίσω, πράγμα λογικό, αν αναλογιστεί κανείς, πως διανύει μόλις την 3η του εβδομάδα στο «πράσινο στρατόπεδο».

Πέραν των ατομικών λαθών, το αμυντικό τρανζίσιον του Παναθηναϊκού είχε θεματάκια, με την «πράσινη» άμυνα να πιάνεται… αδιάβαστη σε αρκετές περιπτώσεις, ωστόσο αυτό είναι κάτι που διορθώνεται, καθώς η λογική λέει πως οι εντολές του Αναστασίου στο ματς της Τρίτης, προς τα ακραία του μπακ, θα είναι… μείνετε πίσω, θέλοντας να διαφυλάξει τα μετόπισθεν.

Ο Ταυλαρίδης έχασε στο πρώτο γκολ τον Μπρούνο (φέρει ευθύνη και ο Κοτσόλης), με τον Σάντσεθ να βρίσκεται εκτός φάσης, ενώ στο δεύτερο γκολ, ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε το μοιραίο λάθος, που «χάρισε» το νικητήριο γκολ της Ουντινέζε (απαρηγόρητος αποχώρησε από το γήπεδο ο νεαρός μπακ, με το κεφάλι κάτω, εμφανώς στεναχωρημένος…).

Ζητούμενο η χημεία…

Σάντσεθ και Ταυλαρίδης, δεν έχουν κουμπώσει ακόμα, κάτι που έγινε αντιληπτό, με τη διαφορά, το γεγονός πως ο Ισπανός στο ένας με έναν (πχ μονομαχία με Ζαπάτα, που τον πέταξε εύκολα κάτω), να έχει αρκετά θεματάκια.

Ο «Ταύλα», έκοψε πολλές φάσεις, έμπαινε δυνατά, με την ευθύνη που τον βαραίνει για το πρώτο γκολ, να του χαλάει την γενικότερη εικόνα στο ματς.

Βέμερ όπως Πράνιτς…

Εκτός από το κέντρο της άμυνας, οι «πράσινοι» είχαν αρκετά προβλήματα και από τη δεξιά πλευρά, καθώς ο Βέμερ παρότι δείχνει ένα κανονικό δεξί μπακ, βρισκόταν συνεχώς ψηλά, με αποτέλεσμα, προϊόντος του χρόνου και ελλείψει δυνάμεων, η δεξιά πλευρά των «πράσινων» να μπάζει.

Ο Πράνιτς όντας πιο έμπειρος, κρατούσε καλύτερα τη θέση του και ως εκ τούτου δεν άφησε χώρο και περιθώρια στην Ιταλική ομάδα να δημιουργήσει κινδύνους από τη δεξιά της πλευρά.

Κοτσόλης η Στιλ

Ένα από τα ερωτηματικά που πλέον αιωρούνται, είναι για το ποιος από τους Κοτσόλη και Στιλ, θα υπερασπιστεί την εστία του Παναθηναϊκού την Τρίτη.

Ο Κοτσόλης παρότι έβγαλε δύο σημαντικές φάσεις όπου θα μπορούσε να δεχτεί γκολ η ομάδα του, δεν χάριζε την εικόνα εμπιστοσύνης, έχοντας κακά λακτίσματα, ενώ φέρει και ευθύνη στο πρώτο γκολ της Ουντινέζε.

Ο Άγγλος είναι σαφώς πιο σταθερός και αναμένεται με… ενδιαφέρον η επιλογή του Αναστασίου, για τη θέση του τερματοφύλακα στο κρίσιμο ματς της Τρίτης.

Καλή κυκλοφορία, ζεστάθηκε ο Μπεργκ

Στα θετικά της αναμέτρησης, η κατά διαστήματα καλή κυκλοφορία της μπάλας από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δημιούργησε φάσεις και κινδύνους προς την ιταλική εστία, με τον Ζέκα να τρέχει… ακόμα.

Ο Νίνης είχε ένα καλό διάστημα, παίζοντας κάθετα τη μπάλα (δεν του βγήκαν), σε μια ομολογουμένως μέτρια βραδιά.

Στάχτη στα μάτια…

Ο Παναθηναϊκός στην πρόβα τζενεράλε ενόψει Μπριζ, πήρε κακό βαθμό, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση, πως θα εμφανιστεί ο ίδιος την Τρίτη. Ο Γιάννης Αναστασίου κράτησε κλειστά τα χαρτιά του (το συνηθίζει άλλωστε), γνωρίζοντας πως παρακολουθείται η ομάδα του από Βέλγους.

Ενδεχομένως κάποιες επιλογές του, αλλά και το φρένο… σε ένα μεγάλο διάστημα του Β΄ μέρους, αποτελούν και… στάχτη στα μάτια των «κατασκόπων».

Το ποιες αλλαγές θα κάνει δεν το γνωρίζει κανείς, ωστόσο το πρώτο μέλημα του Παναθηναϊκού την Τρίτη, θα είναι το μηδέν στην άμυνα με κάθε τρόπο και κόστος, καθώς η ομάδα φαίνεται ότι ακόμα και στην κακή της μέρα γκολ βρίσκει.

Η χρησιμοποίηση του Κουτρουμπή σε ρόλο αμυντικού χαφ από την αρχή, συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες, καθώς μπορεί να παίξει και πίσω… δημιουργώντας στη διάρκεια του παιχνιδιού και αμυντικό τρίο, με Ταυλαρίδη και Σάντσεθ.

Η εντολή πρέπει να είναι και θα είναι… άμυνα από ατσάλι, καθώς αν το «τριφύλλι» δεν δεχτεί γκολ, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, θα έχει προβάδισμα πρόκρισης.

Οι μέρες που απομένουν μέχρι το ματς, θα μετατραπούν σε μαθήματα… αμυντικής λειτουργίας από τον «Ολλανδό», ο οποίος γνωρίζει καλύτερα απ΄ όλους ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE