ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βαγγέλης Νεραντζιάς

Η ψυχή και τα λάθη…

Το πρώτο βήμα έγινε για τον Παναθηναικό απέναντι στην Μπριζ και ο Βαγγέλης Νεραντζιάς αναλύει τα θετικά αλλά και τα αρνητικά.

Η ψυχή και τα λάθη…

Η ανακούφιση και η πίστη για τη πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League διαδέχτηκαν την παγωμάρα και τους περσινούς ευρωπαϊκούς εφιάλτες για το τριφύλλι.

Τα θετικά της βραδιάς κόντρα στην Μπριζ είναι πολλά. Οι πράσινοι ανταποκρίθηκαν με παίκτη λιγότερο για μια ώρα αγώνα και έκαναν κατάθεση ψυχής. Το έργο τους ήταν ακόμη πιο δύσκολο λόγω του καύσωνα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο αντίπαλος είναι ξεκάθαρα πιο μπροστά σε επίπεδο προετοιμασίας.

Βέβαια στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Παναθηναϊκού έδειξαν αστείρευτες δυνάμεις και τα έδωσαν στην κυριολεξία όλα, δείχνοντας ότι αυτό που ακούγεται πολλές φορές στα αποδυτήρια, ότι 10 παίκτες=12!, δεν απέχει και τόσο από την πραγματικότητα…

Από κει και πέρα, δεν μπορούμε να μην σταθούμε στο κάκιστο ξεκίνημα της ομάδας, όπου όχι μόνο δέχτηκε γκολ, αλλά καθαρά λόγω τύχης δεν έμεινε πίσω με 0-2 στο πρώτο 20αλεπτό, κάτι που θα άλλαζε σε μεγάλο βαθμό την ιστορία του αγώνα.

Ο σχηματισμός στον αγωνιστικό χώρο ήταν μπερδεμένος, με τον Πράνιτς να παίζει για μεγάλο διάστημα μόνος του στα αριστερά και κάπως έτσι προήλθε το 0-1. Από κει και πέρα όσο φιλότιμος κι αν είναι ο Κοτσόλης είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί πλέον σε υψηλό επίπεδο και δεν φταίει ο ίδιος, ο οποίος έμεινε για να είναι τρίτος έχοντας κυρίως συμβουλευτικό ρόλο και παίρνει πάνω του το πιο κρίσιμο ματς της σεζόν.

Αν ο Στιλ όπως λέγεται ήταν έτοιμος τότε το λάθος είναι του προπονητή. Όπως είναι ακατανόητη σε έναν βαθμό η εμμονή με τον Ατζαγκούν, ο οποίος όχι μόνο δεν βοήθησε δημιουργικά, αλλά έκανε και λάθη στη μεσαία γραμμή που λίγο έλειψε να πληρώσει ο Παναθηναϊκός και αυτό είναι κάτι που επαναλαμβάνεται. Με την ανέτοιμη άμυνα και την προβληματική αυτή την εποχή ανασταλτική λειτουργία είναι αδιανόητο να μένει εκτός ο Τάσος Λαγός, που στο δεύτερο μέρος ήταν συγκλονιστικός.

Μελανό σημείο ήταν η συμπεριφορά του Σάντσεθ και η -κατά πολλούς αυστηρή- αποβολή του. Αδικαιολόγητη ενέργεια από έναν πεπειραμένο παίκτη, στον οποίο το τριφύλλι ποντάρει πολλά πάνω του και πλήρωσε για αυτά. Ο Ισπανός πήγε απρόσεχτα στην φάση και λίγο έλειψε να πάρει στο… λαιμό του τον Παναθηναικό, σε ένα ματς μισή χρονιά. Αν όχι πρόστιμο, οι συστάσεις στον 29χρονο στόπερ κρίνονται απαραίτητες, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν θα παίξει και στο Βέλγιο. Αγωνιστικά, τόσο ο Ισπανός, όσο και ο Βέμερ είναι παίκτες που ξέρουν ποδόσφαιρο, αλλά απλά χρειάζονται χρόνο.

Συμπερασματικά, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου πρέπει να κρατήσει τα θετικά, να ξεκουραστεί μετά την υπερπροσπάθεια και διορθώνοντας τα λάθη της να πάει στη ρεβάνς ώστε να αποδείξει ότι είναι καλύτερη παίρνοντας ακόμη μια νίκη. Από κει και πέρα βήμα, βήμα και βλέπουμε…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE