ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εditorial

Από την αρχή «αφεντικό»…

Πέραν κάθε τακτικής, κάθε σχήματος και λογικής παιχνιδιού, ο Παναθηναϊκός στη ρεβάνς, πρέπει να κάνει πρώτα απ’ όλα ένα πράγμα. Να μπει από την αρχή δυνατά, σαν μην υπάρχει αύριο. Δεύτερο «λάθος», σαν κι’ αυτό της Τρίτης, δεν συγχωρείται…

Από την αρχή «αφεντικό»…

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια νίκη, αντρίκεια, όπως την χαρακτήρισε ο Αναστασίου, εντούτοις παρουσίασε και πάλι αρρυθμίες στην άμυνα, κάτι που πρέπει να αλλάξει σύντομα, αν θέλει να προχωρήσει… παραπάνω, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Παναθηναϊκός πάνω απ’ όλα είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, καθώς οι παίκτες μεταξύ τους, έχουν… οικογενειακούς δεσμούς και οι δεσμοί αυτοί κράτησαν το «τριφύλλι» όρθιο σε μια βραδιά, όπου όλα έδειχναν, να πηγαίνουν στραβά και τα φαντάσματα του αποκλεισμού, είχαν κάνει την εμφάνισή τους στο «Απ. Νικολαΐδης».

Τελικά, τέλος καλό, όλα… καλά, όχι βάσει του σκορ, αλλά με τα δεδομένα κατά του, το 2-1, μοιάζει χρυσάφι, ωστόσο το στοίχημα του φετινού Παναθηναϊκού είναι να κάνει το βήμα παραπάνω, σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια, όπου μπήκαν οι βάσεις για τον Παναθηναϊκό της νέας εποχής.

Η πρόκριση στα play off του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και το δυναμικό ξεκίνημα στη Σουπερ Λιγκ, είναι τα «πρέπει» του Αναστασίου και των παικτών του. Κάτι διαφορετικό από αυτά τα δύο, θα φέρει γκρίνια και η υπομονή για… ωρίμανση που συχνά ο τεχνικός των «πράσινων» επικαλείται, δεν θα βρίσκει ανταπόκριση.

Ο πήχης τέθηκε ψηλά και αυτό συνοδεύεται από ανάλογη ευθύνη, την οποία έχουν αποκλειστικά οι παίκτες και το προπονητικό τιμ. Ο Παναθηναϊκός καλείται την επόμενη Τετάρτη, να κάνει το βήμα παραπάνω, αλλά για να συμβεί αυτό, θα πρέπει οι έντεκα που θα «κατέβουν» στο χορτάρι του «Γιαν Μπρεϊντέλ», να είναι κομάντο, κάτι που δεν συνέβη στη Λεωφόρο, στην αρχή της αναμέτρησης, όπου χρειάστηκε ένα γκολ… των αντιπάλων, για να «ξυπνήσει» η ομάδα.

Στη ρεβάνς του Βελγίου, οι «πράσινοι» θα πρέπει από το πρώτο δευτερόλεπτο να «πνίξουν» τη Μπριζ, χωρίς να υποπέσουν σε παιδαριώδη λάθη, ενώ και τακτικά θα πρέπει το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξει η ομάδα είναι η οχύρωση της άμυνας.

Ένα γκολ θα το βρουν οι «πράσινοι». Αυτό το ξέρει ο Αναστασίου, το ξέρουν οι παίκτες, ενώ το ξέρει και ο αντίπαλος. Το «κακό» είναι, ότι ο αντίπαλος ξέρει και κάτι άλλο, η νομίζει ότι το ξέρει. Ότι θα βρει και εκείνος γκολ, απέναντι στον Παναθηναϊκό…

Αυτό λοιπόν είναι το «στοίχημα», των παικτών του Αναστασίου, οι οποίοι αλήθεια είναι ότι δεν θα έχουν την ίδια πίεση με τους αντιπάλους τους. Καλό η κακό, το 2-1 είναι νίκη και ως εκ τούτου η Μπριζ θα πρέπει να σκοράρει αλλά και να μη δεχτεί τέρμα. Στο χέρι του Παναθηναϊκού είναι να μην το επιτρέψει αυτό και να μην επαναλάβει τα λάθη του πρώτου 25λέπτου, του ματς της Τρίτης.

Ευχής έργον είναι το «τριφύλλι» να έχει σκοράρει ένα γκολ, μέχρι και το 75΄, γιατί σε ένα πιθανό 0-0, τα τελευταία λεπτά, αναμένονται δραματικά. Ότι και αν γίνει στο τέλος (κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει άλλωστε), ο Παναθηναϊκός ένα πράγμα πρέπει να κάνει. Να μπει από την αρχή «δαιμονισμένος» στο χορτάρι και να «δαγκώνει» σε κάθε φάση.

Δεύτερη… απροσεξία και ολιγωρία, δεν συγχωρείται, ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να «ξυπνάει» μόνο όταν δέχεται γκολ, αλλά να είναι αυτός που θα θέτει τους «κανόνες» του παιχνιδιού. Τα υπόλοιπα την Τετάρτη…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE