ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βόλεϊ

Νομικού: «Να καταφέρω πολλά με τον Παναθηναϊκό»

Αποφασισμένη να δώσει τον καλύτερο της εαυτό και να πετύχει πολλά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, εμφανίστηκε η Μαρία Νομικού, μιλώντας αποκλειστικά στο panathinaikos24.gr.

Νομικού: «Να καταφέρω πολλά με τον Παναθηναϊκό»

H 22χρονη άσος, έρχεται να ενισχύσει σημαντικά το τριφύλλι, γεμάτη εμπειρίες από την παρουσία της στο Ιταλικό πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό επίπεδο, αφού πέρασε από τη Νοβάρα, την Κορτέζε και τη Μόντσα.

Ωστόσο, αποφάσισε να «επαναπατριστεί» αρχικά για προσωπικούς  λόγους και σε συνδυασμό με την τιμητική -όπως τη χαρακτήρισε- πρόταση του Παναθηναϊκού, να… ντυθεί στα «πράσινα», συνεχίζοντας την αγωνιστική καριέρα της στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η διεθνή διαγώνια/ακραία, η οποία αυτή την περίοδο βρίσκεται στη Λαμία, για τις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας, μίλησε μεταξύ άλλων για τις διαφορές του ελληνικού με το ιταλικό πρωτάθλημα, για το εάν είχε κι άλλες προτάσεις από ελληνικές ομάδες και για το μεγάλο… συν της ομάδας, τον κόσμο!

LIVE STREAMING: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
LIVE STREAMING: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1.470 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αναλυτικά η συνέντευξη της Μαρίας Νομικού στο panathinaikos24.gr:

Μετά από τρία χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στο ιταλικό πρωτάθλημα, επιστρέφεις στα πάτρια εδάφη για χάρη του Παναθηναϊκού…

«Πιστεύω ότι αυτά τα 3 χρόνια στο Ιταλικό πρωτάθλημα με βοήθησαν να μάθω πάρα πολλά. Θα έλεγα, ότι αποτέλεσε «σχολείο» για εμένα το γεγονός ότι αγωνίστηκα στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Θέλω να πιστεύω, ότι θα αντεπεξέλθω και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Σίγουρα για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται αρκετή δουλειά και εγώ είμαι διατεθειμένη να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για την νέα μου ομάδα. Είναι μεγάλη μου τιμή που πλέον ανήκω στον Παναθηναϊκό. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα αγωνιστώ σε ένα τόσο μεγάλο σύλλογο, με υψηλούς στόχους και θέλω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό να τους πετύχει».

Είχες προτάσεις από άλλες ελληνικές ομάδες;

«Αρχικά, για καθαρά προσωπικούς λόγους, αποφάσισα να επιστρέψω στην Ελλάδα. Ουσιαστικά τελευταία στιγμή αποφάσισα να φύγω από την Ιταλία. Από εκεί και πέρα είχα κι άλλες προτάσεις, ωστόσο επέλεξα τον Παναθηναϊκό, γιατί πιστεύω πως μου ταιριάζει σαν ομάδα. Εννοείται, ότι η πρόταση που μου έκαναν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού με τίμησε ιδιαίτερα για πολλούς λόγους.

Εξίσου ένα σημαντικό είναι πως έκαναν μία υποχώρηση με τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου, κάνοντας το ένα συν ένα και τους ευχαριστώ πολύ γι αυτό. Σκέφτομαι στο μέλλον να επιστρέψω στην Ιταλία. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει η ζωή. Κοιτάω το τώρα και τώρα για εμένα είναι ο Παναθηναϊκός και θέλω να δώσω και να κερδίσω πράγματα και αυτό γίνεται μόνο μέσα από σκληρή δουλειά».

Υπάρχουν διαφορές μεταξύ του ελληνικού και του ιταλικού πρωταθλήματος;

«Υπάρχουν διαφορές. Θεωρώ ότι το ελληνικό πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια δεν είναι στο επίπεδο, όπου έπρεπε να είναι, ωστόσο έχει όλα τα «φώτα» να επανέλθει. Σημαντικό επίσης είναι ο κόσμος να έρθει πιο κοντά στο άθλημα μας και από την πλευρά μας και εμείς ως αθλήτριες να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό, για να αναδεικνύουμε την ποιότητα που έχει το συγκεκριμένο άθλημα.

Από την άλλη, το ιταλικό πρωτάθλημα, όπως είπα και παραπάνω, για εμένα αποτέλεσε «σχολείο», έμαθα πάρα πολλά πράγματα, με δίδαξε τεχνική και ήθος. Να αγαπάω αυτό που κάνω και να μην σταματάω να δουλεύω ποτέ. Σαν πρωτάθλημα έχει μία σταθερή πορεία».

Προσωπικές σου φιλοδοξίες;

«Θέλω να κάνω πολύ καλή χρονιά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Έχω να κερδίσω πράγματα από αυτό τον μεγάλο σύλλογο. Να καταφέρω πολλά με τον Παναθηναϊκό. Ήρθα σε ένα σύλλογο με υψηλούς στόχους και πραγματικά, ανυπομονώ να έρθει η αγωνιστική σεζόν  να βοηθήσω να τους πετύχει. Λίγα λόγια και πολύ δουλειά. Όλα θα φανούν μέσα στο γήπεδο, εκεί όπου θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

Υποστηρικτής αυτής της προσπάθεια  θα είναι και  ο κόσμος του Παναθηναϊκού…

«Είναι πολύ σημαντικό να έχεις σύμμαχο τον κόσμο,  μας δίνει δύναμη έτσι ώστε δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό μέσα στο γήπεδο. Θεωρώ ότι είναι προτέρημα να έχεις την στήριξη του κόσμου. Η στήριξη του κόσμου είναι ένα μεγάλο «συν». Ωστόσο, εξίσου σημαντικό είναι, ακόμη και αν έρθει μία ήττα, να μην μας γυρίσει την πλάτη. Να συνεχίζει να μας στηρίζει και στις νίκες και στις ήττες. Να είμαστε σε όλα μαζί και στα εύκολα και στα δύσκολα».

Με τον προπονητή σου έχεις μιλήσει;

«Ναι, έχουμε μιλήσει. Με τον κύριο Γιώργο γνωριζόμαστε από την Εθνική, με ξέρει παικτικά. Υπάρχει εμπιστοσύνη και από τις δύο πλευρές. Ελπίζω να έχουμε μία καλή συνεργασία. Εγώ από την πλευρά μου θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ. Ελπίζω όλα να πάνε καλά».

Παρακολουθούσες ελληνικό πρωτάθλημα;

«Εννοείται. Ειδικά τον τελικό  μεταξύ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού.  Ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, με αρκετό  ανταγωνισμό και έντονη ατμόσφαιρα από το φίλαθλο κοινό. Ελπίζω να έχω την τύχη  να ζήσω και εγώ ένα τέτοιο τελικό. Χωρίς βέβαια να υπάρχουν ακρότητες, σε ότι αφορά το κομμάτι της ατμόσφαιρας. Να κυλήσουν όλα, όπως πρέπει».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.