ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Λούντζης: «Θα θυμάμαι πάντα την ανατροπή!»

Ο Μιχάλης Λούντζης θα θυμάται για πάντα την επική ανατροπή, στον τελικό με την Τουρκία, που έφερε στην Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπασκετ Εφήβων, στο Βόλο.

Λούντζης: «Θα θυμάμαι πάντα την ανατροπή!»

Ο γκαρντ της Εθνικής και του Παναθηναϊκού, μίλησε στον «Sport24 radio 103,3», τονίζοντας πως άξιζε τον κόπο, καθώς το χρυσό, ήταν μια δικαίωση για όλη την ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μιχάλης Λούντζης στον «Sport24 radio 103,3»:

Για τις θυσίες που έκαναν και αν τελικά άξιζε τον κόπο: «Άξιζε τον κόπο. Δικαιωθήκαμε βγήκαμε πρώτοι και τώρα είμαστε πολύ χαρούμενοι, αυτή η προετοιμασία που ξεκίνησε για όλα τα παιδιά έβγαλε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα».

Για την προετοιμασία που έγινε: «Μόλις τελείωσε το παγκόσμιο κάναμε δύο εβδομάδες όλοι μαζί. Αυτή ήταν η προετοιμασία μας. Είμαστε περίπου τρεις μήνες στο γήπεδο».

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 54.386 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τον τελικό κόντρα στην Τουρκία: «Ήταν πολύ δύσκολο. Ήταν ο τελικός. Όλοι ξέραμε ότι ήταν ένα δύσκολο ματς. Η εικόνα που είχαμε δείξει κόντρα στην Τουρκία στο πρώτο ματς δεν ήταν η ίδια. Ήταν πολύ έτοιμη. Στο τέλος με την άμυνα και την βοήθεια του κόσμου πήραμε τη νίκη και το τρόπαιο».

Για το άναρχο μπάσκετ στο φινάλε του αγώνα: «Η τακτική ήταν πάρα πολύ καλή. Έτσι μας ανάγκασαν να παίξουμε ένα άναρχο μπάσκετ και ευτυχώς μας βγήκε σε καλό. Μπορούμε να πούμε ότι είναι μία άτυπη ρεβάνς για το Ηράκλειο».

Για το ότι οι συνομήλικοι του κάνουν διακοπές και εκείνος πήρε μέρος στο τουρνουά: «Κάθε παιδί επιλέγει το τι θέλει να κάνει. Από την στιγμή που κάνουμε αυτό που μας αρέσει το ευχαριστιόμαστε και δεν μπορώ να πω ότι είναι θυσία. Τώρα οι κόποι μας ανταμείφθηκαν. Η οικογένεια παίζει πολύ σημαντικό ρόλο γιατί μας στηρίζει και είναι μαζί μας. Ήταν σαν ένα ευχαριστώ που πήγαμε και τους αγκαλιάσαμε στο τέλος».

Για την κατάκτηση του χρυσού: «Το γεγονός ότι το κατακτήσαμε σημαίνει ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Το 2008 πάλι η ομάδα είχε βγει πρώτη. Το ότι το κατακτήσαμε είναι πολύ σημαντικό για εμάς».

Για το πως ασχολήθηκε με το μπάσκετ: «Απλά μου άρεσε. Ήθελα να κάνω κάτι που μου αρέσει, να γυμναστώ. Ήταν το ποδόσφαιρο, μετά ήρθε το μπάσκετ, το ευχαριστιόμουν, έκανα την γυμναστική μου και μετά είδα ότι ήμουν καλός».

Για την παράδοση που έχει δημιουργήσει το μπάσκετ: «Εδώ στην Ελλάδα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και χθες καταφέραμε και εμείς με τον τρόπο μας να δώσουμε λίγη χαρά στον κόσμο».

Για το τι θα έχει  να θυμάται σε τρία χρόνια από τώρα: «Αυτό που θα θυμάμαι είναι η ανατροπή με την Τουρκία. Δεν ήταν ότι κερδίζαμε. Χάναμε όλο τον αγώνα και κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να γίνει αυτή η ανατροπή».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...