ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εditorial

Τα τρία συν ένα, στοιχήματα του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός βαδίζει με πλάνο και μεθοδικότητα, ολοκληρώνοντας κατά 90% την ομάδα του, με μία ακόμα προσθήκη να αναμένεται. Ένας ακόμα κοντός παίκτης, θα προστεθεί στο ρόστερ του «εξάστερου», ο οποίος έχει μπροστά του, 3 συν 1… στοιχήματα, να κερδίσει.

Τα τρία συν ένα, στοιχήματα του Παναθηναϊκού

Οι «πράσινοι» προσπαθούν να διορθώσουν όλες τις ανορθογραφίες της περσινής σεζόν, πραγματοποιώντας μεταγραφές, που αλλάζουν επίπεδο την ομάδα, με πρώτη και καλύτερη, αυτή του Νικ Καλάθη.

Ο διεθνής γκαρντ, θα αποτελέσει την ραχοκοκαλιά της ομάδας. Πάνω του θα στηρίζονται όλα σχεδόν τα plays, ενώ οι αμυντικές του ικανότητες θα δώσουν τεράστιες λύσεις, στην πίεση πάνω στη μπάλα και όχι μόνο.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης θα βρεθεί στο… «παρασκήνιο» και όχι στο προσκήνιο, για πρώτη φορά, ωστόσο οι πολύτιμες βοήθειες του θα είναι και φέτος απαραίτητες, ειδικά στα μεγάλα παιχνίδια.

Γκιστ (θα αρχίσει από τον Οκτώβρη τελικά) και Φώτσης θα δώσουν τα… αναμενόμενα, ενώ Παππάς (όταν επιστρέψει) και Γιάνκοβιτς θα παίξουν σημαίνοντα και κυρίαρχο ρόλο στην πορεία της ομάδας.

Κάπου εδώ ξεκινούν τα στοιχήματα…

Ο Παναθηναϊκός προχώρησε με ωριμότητα και μεθοδικότητα τον σχεδιασμό του, αναμφισβήτητα. Σε κάθε… νέα αρχή, όμως, υπάρχουν και στοιχήματα που πρέπει να κερδηθούν.

Κανείς δεν υπογράφει συμβόλαιο με την επιτυχία και όλα και όλοι κρίνονται από το έργο που θα παράγουν, που στην περίπτωση του Παναθηναϊκού, είναι καλό μπάσκετ και τίτλοι.

Στοίχημα 1ο: Μίροσλαβ Ραντούλιτσα. Από κορμί και από ταλέντο, ξεχειλίζει. Αν στον Παναθηναϊκό δούμε τον Ραντούλιτσα του Παγκόσμιου, όπου και συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης, τότε το «τριφύλλι», χτύπησε «φλέβα χρυσού».

Ο Σέρβος «γίγαντας», πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει έναν εκ των κορυφαίων σέντερ στην Ευρωλίγκα, ενώ πρέπει να αισθάνεται πολύ τυχερός (και αν δεν το ξέρει θα το καταλάβει σύντομα…), που θα έχει πίσω του στην… τροφοδοσία, Διαμαντίδη-Καλάθη. Εκεί τα πράγματα γίνονται όλα πιο απλά.

Στα αρνητικά του, το γεγονός πως δεν έχει επιδείξει σταθερότητα  στην παρουσία του σε συλλογικό επίπεδο μέχρι στιγμής, ωστόσο το στοίχημα αυτό είναι καθαρά θέμα… Τζόρτζεβιτς, στο πλάι του οποίου, ο θηριώδης σέντερ, μεταμορφώνεται.

Στοίχημα 2ο: Όγκνιεν Κούζμιτς. Παίκτης άγνωστος στο ευρύ κοινό, καλή ηλικία, καλές προδιαγραφές, αλλά παρόμοια χαρακτηριστικά με τον Ραντούλιτσα (όχι ότι είναι ίδιοι, αλλά δεν είναι και πολύ… διαφορετικοί).

Ο Κούζμιτς τελικά επιλέχθηκε να βοηθήσει στη θέση «5», παρά το γεγονός πως αρχικά το «τριφύλλι» έψαχνε κάτι πιο αθλητικό, έναν undersized ψηλό (Τάιους, Λάσμε κλπ). Στην πορεία και αφού δεν επετεύχθη ο στόχος αυτός, ο Παναθηναϊκός κινήθηκε στα… σίγουρα.

Δηλαδή, σε έναν Σέρβο παίκτη, που ο Τζόρτζεβιτς γνωρίζει καλά και μπορεί να πάρει από εκείνον, αυτά που θέλει και χρειάζεται, στον μέγιστο βαθμό.

Στοίχημα 3ο: Θα περίμενε κανείς, εδώ να γραφτεί το όνομα, Πάβλοβιτς. Όχι. Το τρίτο στοίχημα, έχει χρώμα Ελληνικό. Οι Μποχωρίδης, Παπαγιάννης και Χαραλαμπόπουλος (κυρίως, ακολουθούν πιο μετά, Λούντζης-Κόνιαρης), είναι τρία στοιχήματα, για τον λόγο του ότι είναι τεράστια ταλέντα και ο Παναθηναϊκός στηρίζει πολλά σε αυτούς για το μέλλον του.

Το τι μπορούν να κάνουν αυτοί οι παίκτες το γνωρίζουν όλοι. Το θέμα πλέον είναι, κάτι που αποτελεί στόχο και σκοπό της διοίκησης και του τεχνικού επιτελείου, είναι η βελτίωση των παικτών αυτών. Πρέπει κοινώς η ομάδα, στα περισσότερα παιχνίδια του Ελληνικού πρωταθλήματος να αρχίζει και να σταματάει από αυτούς, ενώ στην Ευρωλίγκα να παίρνουν λίγα μεν, αλλά ποιοτικά λεπτά.

Το τελευταίο και μεγαλύτερο στοίχημα. Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς.

Ο Τζόρτζεβιτς είναι μια κορυφαία μορφή του Ευρωπαϊκού μπάσκετ και όχι μόνο. Μαθημένος από τους καλύτερους (Σέρβος γαρ…), νέος, φιλόδοξος και αρκετά πειθαρχημένος, είναι ο προπονητής που μπορεί να «κουβαλήσει» το τεράστιο φορτίο που λέγεται Παναθηναϊκός στην επόμενη μέρα.

Σε συλλογικό επίπεδο δεν έχει καταφέρει κάτι. Αυτό που τον καταξίωσε ήταν και είναι η παρουσία του στην Εθνική Σερβίας. Πράγματα και θαύματα στο Παγκόσμιο, φτάνοντας τους «πλάβι» στον τελικό.

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, καλώς η κακώς, αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα απ’ όλους. Το ποσοστό επιτυχίας του, θα καθορίσει και αυτό της ομάδας. Αν ο Σάσα κερδίσει, θα κερδίσει και η ομάδα.

Αν κερδηθεί το στοίχημα του προπονητή, η επόμενη μέρα θα είναι καλύτερη. Το ξέρει ο ίδιος, το ξέρει και η ομάδα. Ο κόσμος θα στηρίξει, το ΟΑΚΑ θα είναι και πάλι η πιο καυτή έδρα της Ευρώπης, ωστόσο στο παρκέ θα φανούν όλα.

Σε κάθε περίπτωση αυτή η χρονιά αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον και άπαντες ανυπομονούν…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE