ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Απογοητευτικός αλλά… περνάει!

Ο Παναθηναϊκός δεν εμφανίστηκε όπως απαιτεί η ιστορία του και ήρθε ισόπαλος (0-0) με την Γκαμπαλά, που δεν θα τον απειλήσει στη ρεβάνς της Λεωφόρου την επόμενη εβδομάδα.Αποστολή στο Μπακού: Βασίλης Μοιρώτσος, Πάνος Καραουλάνης.

Απογοητευτικός αλλά… περνάει!

Χωρίς παρατράγουδα παρά τα όσα ακούγονταν το τελευταίο διάστημα, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την Γκαμπάλα στο κατάμεστο από περίπου 8-9 χιλιάδες «Bakcell Arena».

Το ματς

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τους «πράσινους» με αρκετές εκπλήξεις καθώς άφησε εκτός βασικής ενδεκάδας τους Νίνη, Λαγό και Μπεργκ. Οι αρχικοί έντεκα για το «τριφύλλι» ήταν οι Στιλ, Ταυλαρίδης, Κουτρουμπής, Νάνο, Βέμερ, Ζέκα, Πράνιτς, Λουντ, Καλτσάς, Καρέλης και Πέτριτς σε ένα 4-2-2-2 σχήμα.

Την πρώτη καλή στιγμή στο ματς, την έχασαν οι Αζέροι, με τον Γκάι να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον Στιλ να διώχνει σε κόρνερ στο 4ο λεπτό.

Το ματς στα πρώτα λεπτά δεν είχε ρυθμό, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να μείνει ψηλά και να πιέσει αρκετά την αμυντική γραμμή της Γκαμπαλά.

Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή και μετά από φάση διαρκείας θα μπορούσε να ανοίξει και το σκορ, όταν ο Πέτριτς δέχθηκε τη μπάλα από τον Καρέλη μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Μπεζοτόζνι στο 16ο λεπτό.

Από κει και μετά το ματς παιζόταν στο χώρο του κέντρου με τον Παναθηναϊκό να έχει τις πρωτοβουλίες των κινήσεων και με πρέσινγκ δεν άφηνε τους παίκτες της Γκαμπαλά να αλλάξουν έστω δύο πάσες στο χώρο της σέντρας. Μάλιστα ο Νάνο θα μπορούσε να απειλήσει καλύτερα στο 20ο λεπτό, όταν επεχείρησε από πλάγια αριστερά με το δεξί πόδι και τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Μπεζοτόζνι.

Η Γκαμπαλά βγήκε μετά από ώρα στην επίθεση και μετά το λάθος του Πράνιτς που δεν κάλυψε σωστά στο χώρο του κέντρου, έγινε απειλητική για την εστία του Στιλ, όταν ο Ντοντό αφύλαχτος πήρε την κεφαλιά ανάμεσα στα στόπερ των «πρασίνων» με τη μπάλα να φεύγει χιλιοστά άουτ στο 29ο λεπτό. Οι Αζέροι παρέμειναν μπροστά και δύο λεπτά αργότερα, με τον Αντόνοφ απείλησαν εκ νέου τον Στιλ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Όσο ο Παναθηναϊκός έδειχνε κυκλοθυμικές τάσεις, η Γκαμπαλά τον απειλούσε και δημιουργούσε συνεχώς κινδύνους για την εστία του Στιλ. Έτσι έγινε και στο 35ο λεπτό, όταν η μπάλα παρέμενε στην περιοχή του «τριφυλλιού», αφού κανένας δεν έδιωχνε.

Οι «πράσινοι» έπρεπε στη συνέχεια να επαναφέρουν την ηρεμία τους και το κατάφεραν να δημιουργήσουν και κίνδυνο. Λουντ και Καρέλης άλλαξαν όμορφα τη μπάλα, αλλά το πλασέ του νεαρού επιθετικού, έδιωξε σε κόρνερ ο Μπεζοτόζνι στο 39’.

Στο τελευταίο πεντάλεπτου του α’ μέρους, ο Παναθηναϊκός παρέμεινε ψηλά, αλλά μια ολιγωρία στην άμυνα, λίγο έλειψε να του βάλει μπελάδες, όμως ο Ταυλαρίδης έδιωξε σε κόρνερ τελευταία στιγμή.

Μετά από ένα λεπτό επιπλέον χρόνου με τη συμπλήρωση των 45 λεπτών, ο ρέφερι της αναμέτρησης, έστειλε τις ομάδες στ’ αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες, με τον Παναθηναϊκό να έχει την πρώτη καλή στιγμή. Το «τριφύλλι» κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο με τον Πέτριτς, όμως η εκτέλεση του δεν ήταν ιδανική με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ ο Βέμερ προσπάθησε με εντυπωσιακό τρόπο να σημειώσει γκολ, αλλά το ανάποδο ψαλίδι που δοκίμασε κατέληξε άουτ. Το «τριφύλλι» συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία και στη συνέχεια, αλλά η τελική του επιλογή σε κάθε προσπάθεια για να απειλήσει, ήταν τραγική.

Η Γκαμπαλά, δεν έδειχνε ικανή ούτε για να δημιουργήσει, αλλά ούτε και να αντέξει την πίεση των «πρασίνων», που συνέχισαν να σπαταλούν φάσεις είτε με τον Πέτριτς, είτε με τον Καρέλη.

Αυτό συνέβη και στο 56ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νάνο, ο Καρέλης πήρε μεν την κεφαλιά, αλλά δεν ήταν αυτή που έπρεπε για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Έτσι, ο Γιάννης Αναστασίου βλέποντας αυτή την εικόνα, αποφάσισε να ρίξει τον Μπέργκ στο χορτάρι στο 58ο λεπτό στη θέση του Νίκου Καρέλη, πραγματοποιώντας την πρώτη αλλαγή. Ενώ το ίδιο έκανε και ο Γκρίγκορτσουκ από πλευράς Γκαμπαλά, με τον Ζαργκάροφ στη θέση του Ζέκ.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους Αζέρους, ήρθε στο 63ο λεπτό, όταν η σέντρα του Ντοντό, βρήκε το κεφάλι του Αντόνοφ, αλλά ο τελευταίος δεν έπιασε καλά την κεφαλιά, με τον Στιλ να απομακρύνει.

Οι  Αζέροι μετά από ένα δίλεπτο διακοπής λόγω τραυματισμού του Λουντ, απείλησαν εκ νέου τα καρέ του Στιλ, με τον Ζαργκάνοφ να σουτάρει με τη μπάλα να φεύγει σε κόρνερ μετά από παρέμβαση του Κουτρουμπή.

Το ματς στη συνέχεια έγινε ροντέο, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και τις δύο ομάδες να έχουν καλές στιγμές αλλά όχι ιδιαίτερη δύσκολες για τις δύο εστίες.

Οδεύοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός είχε ακόμα μια καλή στιγμή, αλλά ο Μπεργκ δεν ολοκλήρωσε όπως έπρεπε την προσπάθειά του. Οι «πράσινοι» έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Μπεργκ ακριβώς στο 80ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πέτριτς, ο Σουηδός πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Ο Σουηδός αποδείχτηκε μοιραίος παίκτης, καθώς σπατάλησε άλλες δύο κλασικές ευκαιρίες μία σε τετ α τετ και άλλη μια σε προβολή από την πάσα του Κουτρουμπή.

Το τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης, ήταν διαδικαστικό, αφού οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε κλωτσοσκούφι, καθώς έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο.

Οι Αζέροι είχαν μεν την ευκαιρία με τον Ζενιόφ, όμως το σουτ του ήταν απελπιστικά άστοχο.

Οι συνθέσεις:

Γκαμπάλα: Μπεζοτόσνι, Στάνκοβιτς, Ρικαρντίνιο, Ντασντεμίροβ, Ράφαελ, Σαντίγκοβ, Ζετς, Γκάι, Ζένιοβ, Ντοντό, Αντόνοβ.

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Βέμερ, Νάνο, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Ζέκα, Πράνιτς, Λουντ, Πέτριτς, Καλτσάς, Καρέλης.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Χουχούμης, Μαρινάκης, Λαγός, Ατζαγκούν, Νίνης και Μπεργκ.

Διαιτητές: Αντρέ Μάρινερ, Σίμον Μπενέτ, Λι Μπετς και 4ος ο Ρόμπερτ Μπέντλει

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE