ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Αυτός είναι Παναθηναϊκός!

Ένας επιβλητικός και παθιασμένος Παναθηναϊκός έκανε την ολική ανατροπή κόντρα στον Παναιτωλικό και πήρε τη νίκη με 2-1. Κορυφαίος ο Μπεργκ που σκόραρε το νικητήριο γκολ στο 84'. Ο Νίκος Καρέλης το άλλο τέρμα στο 51ο λεπτό. Προηγήθηκε στο 40΄ο Παναιτωλικός, με τον Κάπελ. Αποστολή στο Αγρίνιο: Πάνος Καραουλάνης, Μάριος Μανιός.

Αυτός είναι Παναθηναϊκός!

Ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε να αφήσει εκτός αρχικής ενδεκάδας τον Σέρχιο Σάντσεθ, την θέση του οποίου πήρε τελικά ο Κουτρουμπής. Παράλληλα ο Μάικλ Εσιέν έμεινε εκτός  αποστολής και το ντεμπούτο του πιθανότατα θα γίνει στην αναμέτρηση με την Καλλονή.

Ο Λουκ Στιλ βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια, με τους Μπούρμπο, Χουχούμη, Κουτρουμπή και Ταυλαρίδη να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Ο Λαγός ήταν ο μοναδικός καθαρός κόφτης και μπροστά του είχε τους Ζέκα και Πράνιτς, ως εσωτερικά χαφ. Ο Σωτήρης Νίνης ήταν πίσω από τους Μπεργκ και Καρέλη που αγωνίστηκαν στην κορυφή της επίθεσης.

ομαδα

Το ματς

 Το παιχνίδι ξεκίνησε με φάσεις για τον Παναθηναϊκό και μέσα στα πρώτα δέκα λεπτά, η εστία του Στεφανάκου απειλήθηκε, με δύο κεφαλιές από τους Καρέλη και Ταυλαρίδη και ένα σουτ του Σωτήρη Νίνη.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναιτωλικό ήρθε μετά το ένα-δύο του Μαρκόφσκι με τον Κάπελ και το σουτ του τελευταίου, που πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Στιλ.

Ο Νίνης ήταν αυτός που απείλησε και πάλι με σουτ, το οποίο όμως δεν ήταν σε θέση να τρομάξει τον κίπερ του Παναιτωλικού, ενώ σε αυτό το διάστημα οι Ταυλαρίδης και δέχτηκαν την κίτρινη κάρτα.

Η επόμενη μεγάλη στιγμή ήρθε λίγο πριν την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, όταν ο Κούσας πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ και ενώ η μπάλα φαινόταν πως πήγαινε μέσα, ο Μαρκόφσκι που ήταν οφσάιντ, την βρήκε με αποτέλεσμα να ακυρωθεί σωστά το γκολ.

κουτρουμπης

Ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους δεν είχε τον έλεγχο του αγώνα, καθώς η ομάδα έριξε τον ρυθμό της και τελικά αυτό το πλήρωσε, όταν στο 39′ ο Ταυλαρίδης ανέτρεψε τον  Ουάρντα μέσα στην περιοχή και ο Σιδηρόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα.

Ο Πάουλο που ανέλαβε την εκτέλεση, είδε τον Στιλ να τον νικάει, αλλά ο Κάπερ πήρε το ριμπάουντ και ανενόχλητος άνοιξε το σκορ. Προς το τέλος του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι παραλίγο να διπλασιάσουν τα τέρματα τους, με τον Στιλ να βγάζει εντυπωσιακά το σουτ του Κάπελ και να κρατάει το 1-0.

ΠΑΟ-φαση

Ο Γιάννης Αναστασίου αποφάσισε να μην αλλάξει κάτι στο ημίχρονο του αγώνα, παρά το γεγονός πως και τα δύο στόπερ των «πρασίνων» είχαν δει την κίτρινη κάρτα.

Δεν είχαν συμπληρωθεί πέντε λεπτά αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Νάνο έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο Μπεργκ δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα, αλλάζοντας γρήγορα την εικόνα του αγώνα.

Αυτό βέβαια έγινε μερικά λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 51′, όταν ο Στεφανάκος έδωσε κατά λάθος την μπάλα στον Μπεργκ, με τον Σουηδό να βρίσκει από τα αριστερά τον Καρέλη μέσα στην περιοχή και τον τελευταίο να ισοφαρίζει σε 1-1.

Με την συμπλήρωση 15 λεπτών, ο Μπεργκ με έξυπνη κεφαλιά έβγαλε τετ τετ τον Καρέλη, με τον διεθνή επιθετικό ωστόσο να καθυστερεί και τελικά να μην μπορεί να τελειώσει την φάση. Ο Παναθηναϊκός ήταν φανερό πως μετά το γκολ είχε βρει την χαμένη του αυτοπεποίθηση.

μπεργκ-καρελης

Οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να απειλήσουν και πάλι, δύο λεπτά αργότερα, αλλά το σουτ του Πάουλο μέσα από την περιοχή έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Στιλ. Στο 64′ ο Άγγλος κίπερ έβγαλε νέο σουτ του Κάπελ και κράτησε το 1-1.

Οι «πράσινοι» και πάλι έχασαν τον ρυθμό τους και άφησαν την κατοχή στον Παναιτωλικό που σταδιακά άρχισε να ανεβαίνει και πάλι, αλλά απειλούσε κυρίως με μακρινά σουτ, όπως αυτό του Ουάρντα στο 69′ που μπλόκαρε και πάλι ο Στιλ.

Ο Αναστασίου έκανε τις πρώτες του κινήσεις από τον πάγκο στο 75′, όταν ο Σάντσεθ πέρασε στην θέση του Λαγού και ο Πέτριτς σε εκείνη του Νίνη. Παράλληλα ο Ανρί Καμαρά μπήκε και εκείνος ως αλλαγή, στην επιστροφή του στο Αγρίνιο μετά από έναν χρόνο απουσίας.

Το παιχνίδι πλέον είχε ανοίξει καθώς μπαίναμε στο τελευταίο τέταρτο, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ που θα τους δώσει την νίκη. Ο Πράνιτς είχε μία τέτοια ευκαιρία στο 77′, αλλά το σουτ που έπιασε με το δεξί, έφυγε λίγο άουτ.

μπεργκ-γκολ

Μπεργκ ο «λυτρωτής»

Στο 80′ ένα σουτ του Καρέλη από τα αριστερά έφυγε άουτ, στην τελευταία του προσπάθεια στον αγώνα, καθώς λίγο αργότερα ο Αναστασίου έκλεισε τις αλλαγές του, βάζοντας τον Νίκο Καλτσά στην θέση του. Το γκολ που έψαχνε ο Παναθηναϊκός τελικά το βρήκε, μετά από νέο λάθος της άμυνας του Παναιτωλικού. Ο Σάντσεθ έκανε ένα γέμισμα και ο Μπεργκ μετά από σύγχυση βρέθηκε απέναντι στον Στεφανάκο τον οποίο και πλάσαρε για το 1-2.

Ο Παναθηναϊκός είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού σε όλο το τελευταίο δεκάλεπτο, δεν κινδύνευσε παρά μόνο μία φορά, ωστόσο ο Στιλ, ήταν εκεί αποδεικνύοντας το πόσο καλός τερματοφύλακας είναι, προσδίδοντας σιγουριά στα μετόπισθεν του τριφυλλιού.

Ο Παναθηναϊκός πήρε σπουδαίο διπλό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, παρά το γεγονός πως βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, ωστόσο έδειξε χαρακτήρα και πήρε το τρίποντο.

Παναιτωλικός: Στεφανάκος, Κουτρουμάνος, Κέβιν, Κούσας, Κάπελ, Παπάζογλου, Μάκος (78’ Ρουσκουσέδα), Μαρκόφσκι, Μπεχεράνο (86’ Βιγιαφάνες), Πάουλο (75’ Καμαρά), Ουάρντα

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Νάνο, Λαγός (74’ Σάντσεθ), Ζέκα, Πράνιτς, Νίνης (74’ Πέτριτς), Καρέλης (83’ Καλτσάς), Μπεργκ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ