Ποδόσφαιρο

Απορρίφθηκε η μήνυση Μαρινάκη κατά Αλαφούζου, Θωμαΐδη

Απορρίφθηκε η μήνυση του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, την οποία είχε καταθέσει εις βάρος του Γιάννη Αλαφούζου και του δημοσιογράφου, Κυριακού Θωμαΐδη, για συκοφαντική δυσφήμηση, εξύβριση και ηθική αυτουργία.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε καταθέσει μήνυση στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, «Δίκη της Δευτ»ρας”, μετά από δηλώσεις καλεσμένου της εκπομπής προς το πρόσωπό του (Στηβ Κακέτσης).

Ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Πειραιά, Νικόλας Πασχάλης απέρριψε τη μήνυση του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος εν συνεχεία κατέθεσε έφεση στην Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά.

Ωστόσο και η Εισαγγελίας Εφετών, εξέδωσε απορριπτική απόφαση, με την υπόθεση να καταλήγει στο αρχείο.

Διαβάστε την αρχική τοποθέτηση του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, κ. Πασχάλη:

«Ο εγκαλούμενος Θωμαΐδης σε ουδέν προσβλητικό σχόλιο ή υπαινιγμό προέβη σε βάρος του εγκαλούντος Ευαγγέλου Μαρινάκη κατά την διάρκεια της προαναφερόμενης εκπομπής “Η ΔΙΚΗ στο ΣΚΑΪ”, ενώ ούτε ο εγκαλών δηλώνει ότι ο εγκαλούμενος Κυριάκος Θωμαΐδης προέβη σε οποιαδήποτε συκοφαντική ή εξυβριστική δήλωση εις βάρος του.

Αντίθετα, ο εγκαλούμενος κατέκρινε στην ως άνω εκπομπή την οποία παρουσίαζε, τον Ευστράτιο Κακέτση αναφέροντας σχετικά με τους χαρακτηρισμούς στους οποίους προέβη ο Κακέτσης ότι τούτο είναι πολύ βαρύ και ότι η εκπομπή δεν υιοθετεί τέτοιους χαρακτηρισμούς σε καμία περίπτωση. Τούτο το επανέλαβε δύο φορές στην εκπομπή.

Εξάλλου, επειδή δεν υφίσταται απλή ή άμεση συνέργεια στο πρόσωπο του εγκαλουμένου Κυριάκου Θωμαΐδη, κατά τα ανωτέρα εκτεθέντα δεν υφίσταται ηθική αυτουργία του εγκαλουμένου Ιωάννη Αλαφούζου στην πράξη αυτή. Η υπό κρίση προσφυγή να απορριφθεί κατ’ ουσίαν

».

Exit mobile version