ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Μαύρη σελίδα…

Διοίκηση, προπονητές και ποδοσφαιριστές, τίθεστε προ των ευθυνών σας. Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιο μέγεθος για να ξεφτιλίζεται έτσι από μια… Γκαμπάλα. Ντροπή στην ιστορία του Παναθηναϊκού, αυτός ο αποκλεισμός, απλά ντροπή…

Μαύρη σελίδα…

Με δύο φάσεις σαν σε προπόνηση και δύο γκολ των Αζέρων, (Ντοντό 6΄, 60΄, Μπεργκ 34΄, Νάνο 78΄) ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε και μένει εκτός Ευρώπης. Ώρα αποφάσεων από τη διοίκηση, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η εικόνα.

Καμία ανάπτυξη, κανένα πλάνο, κανένα σχέδιο εντός γηπέδου, μόνο ο Μπεργκ (και ο Νάνο) προσπαθούσε με πάθος, ωστόσο ούτε αυτός δεν μπορούσε να σώσει το ναυάγιο του Παναθηναϊκού, ο οποίος δεν είχε καμία βοήθεια από τον πάγκο. Άμυνα σχολικού επιπέδου για τον Παναθηναϊκό για μια ακόμη φορά φέτος, ενώ ιδίως μετά το δεύτερο τέρμα των Αζέρων, οι «πράσινοι» ήταν μια απόλυτη τρικυμία.

Το ματς

Με σχηματισμό 4-4-2 (ρόμβο), ο Γιάννης Αναστασίου «κατέβασε» την ομάδα του στη Λεωφόρο, με τους Αζέρους να παίζουν με 4-2-3-1, με τον Αντόνοφ στην κορυφή της επίθεσης.

Ψυχωμένα μπήκε στο ματς ο Παναθηναϊκός, δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις του. Οι «πράσινοι» στα πρώτα λεπτά έμπαιναν πολύ δυνατά στις μονομαχίες, με τον κόσμο παράλληλα να «σπρώχνει» την ομάδα.

Στο 3΄ο Νίνης επιτέθηκε κατά μέτωπο εκτέλεσε δυνατά με τη μπάλα να σταματά στο αριστερό δοκάρι του Μπεζοτόσνι, δείγμα της διάθεσης και της ψυχολογίας των παικτών του Αναστασίου, να «καθαρίσουν» από νωρίς το παιχνίδι.

Από το πουθενά… μπλεξίματα

Μετά από κόρνερ που κέρδισαν οι Αζέροι στο 6΄, ο Ντοντό, πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος, ο Στιλ δεν πραγματοποίησε έξοδο και ο Παναθηναϊκός πλέον έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο.

Οι «πράσινοι» πλήρωσαν και σε αυτή τη φάση, ένα ακόμα φθηνό λάθος της άμυνάς τους, γεγονός που μόνο προβληματισμό μπορεί να προκαλέσει.

Οι «πράσινοι» απάντησαν αμέσως με εκ νέου καλή φάση, με τον Πράνιτς να πιάνει την κεφαλιά, από το ύψος του πέναλτι περίπου, ωστόσο η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του κίπερ της Γκαμπάλα.

Ήταν φανερό πλέον πως το ματς πήρε ένα άγριο ρυθμό, με τον Παναθηναϊκό να μην δείχνει αρχικά να επηρεάζεται, συνεχίζοντας την επίθεση, με τον νίνη 8΄να εκτελεί στημένο, τον Καρέλη να πιάνει την κεφαλιά και τον Μπεζοτόσνι να διώχνει με υπερένταση, σε μία ακόμα εξαιρετική ευκαιρία των «πράσινων».

Όσο καλά αναδιπλωνόταν στην επίθεση το «τριφύλλι», τόσο άσχημα αμύνονταν με πολλά ατομικά λάθη, που από το πουθενά δημιουργούσαν κινδύνους στον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός μοιραία έριξε τον ρυθμό, λόγω της κακής ψυχολογίας που είχε μετά το 0-1, με τους Αζέρους να είναι φανερά πιο ανεβασμένοι και απελευθερωμένοι. Ο Παναθηναϊκός κυκλοφορούσε τη μπάλα μεν, ωστόσο πραγματοποιούσε κακές επιλογές, με αποτέλεσμα να περνά «αναίμακτα» το πρώτο εικοσάλεπτο για τη Γκαμπάλα.

Οι «πράσινοι» πλαγιοκοπούσαν συνεχώς ωστόσο πότε οι σέντρες του Νάνο, πότε του Πράνιτς (που έβγαινε από δεξιά συχνά), δεν έβρισκαν στόχο, με την άμυνα της Γκαμπάλα να διώχνει όλες τις ψηλές μπαλιές με ευκολία.

Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε μονόπλευρα να επιτεθεί (μόνο με σέντρες) και έδειχνε να μην μπορεί να το πράξει από τον άξονα, κάτι που έπρεπε να συμβεί, προκειμένου να ανοίξει η άμυνα των Αζέρων (όπως στη φάση του 3΄με το δοκάρι του Νίνη).

Οι παίκτες του Αναστασίου έπαιζαν βιαστικά προσπαθώντας αγχωμένα να φτάσουν στην ισοφάριση και ως εκ τούτου μη έχοντας καθαρό μυαλό, οι ενέργειές τους δεν ήταν οι καλύτερες, με την Γκαμπάλα να φτάνει στο 30’, με σκορ πρόκρισης στα χέρια της και τους «πράσινους» να αγχώνονται ολοένα και πιο πολύ, αλλά και την εξέδρα να… δυσφορεί, με τον κλοιό να σφίγγει όσο κυλούσε ο χρόνος.

Αντιθέτως με όσα μπορεί να πίστευε κανείς, η Γκαμπάλα δεν έπαιζε κλειστά, αλλά πίεζε ψηλά, κυκλοφορούσε τη  μπάλα στρωτά και προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τα όποια λάθη έκαναν οι «πράσινοι».

Είσαι μεγάλη παικτάρα!!

Ο Μπεργκ καθάρισε… τη μπουγάδα, στο 34΄όταν ο Καρέλης πλαγιοκόπησε από αριστερά, πάσαρε εξαιρετικά στον Σουηδό, εκείνος εκτέλεσε απ’ ευθείας με το αριστερό, με σουτ-δυναμίτη, κάνοντας το 1-1 και πλέον ο Παναθηναϊκός ανακτούσε τη ψυχολογία του, έχοντας μπροστά του, παραπάνω από ένα ημίχρονο για να «σφραγίσει» την πρόκριση.

Ο Μπεργκ στο 40’ δέχτηκε κίτρινη κάρτα, μετά από μαρκάρισμα, με τον Σουηδό να είναι στα… κόκκινα από πάθος, ωστόσο συνεπαρμένος από τη διακύμανση του αγώνα, έπρεπε πλέον να προσέξει, καθώς ήταν μακράν ο πιο παθιασμένος ποδοσφαιριστής του γηπέδου.

Παραλίγο το 2-1 στο 42΄

Στο 42’ ο Ζέκα έκλεψε τη μπάλα από δεξιά, σέρβιρε στον Μπεργκ, ο Σουηδός πήρε την κεφαλιά, αλλά οι αμυνόμενοι της Γκαμπάλα έδιωξαν σε κόρνερ σε μία ακόμα καλή στιγμή για το τριφύλλι.

Μπορεί το σκορ να είχε αλλάξει, ο Παναθηναϊκός όμως όχι, όσον αφορά την άμυνα του, καθώς οι γραμμές του είχαν αποστάσεις, με αποτέλεσμα οι Αζέροι με βαθιές μπαλιές να φτάνουν σχετικά εύκολα στα πέριξ της περιοχής του Στιλ, δείγμα του ότι οι «πράσινοι» κάτι έπρεπε να αλλάξουν στο Β΄ μέρος, προκειμένου να επιτεθούν πιο ορθολογικά.

Πάλι κοντά στο γκολ

Στο 45΄ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μια ανάσα από το 2-1, όταν ο Νίνης σέντραρε με το αριστερό, ο Καρέλης μπήκε στη διεκδίκηση της κεφαλιάς, με τον Βερνίντουμπ να βρίσκει τη μπάλα τελικά, στέλνοντάς τη στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μπεζοτόσνι.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το 1-1, ο Παναθηναϊκός ήταν η καλύτερη ομάδα, ωστόσο έπρεπε να αλλάξει το παιχνίδι του αρκετά για να πάρει τη νίκη πιο εύκολα, χωρίς τόσο πολύ άγχος.

Με διπλή ευκαιρία ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για τον Παναθηναϊκό, με τον Καρέλη αρχικά να σουτάρει δυνατά μέσα από την περιοχή και τον Μπεζοτόσνι να διώχνει, με τον Πράνιτς να παίρνει το «ριμπάουντ», να σεντράρει χαμηλά και παράλληλα με την εστία, με τον Καρέλη να μην μπορεί να κάνει τη προβολή για να διαμορφώσει το 2-1.

Οι «πράσινοι» πίεζαν ψηλά από την αρχή της «επανάληψης», με σκοπό να βρουν γρήγορα ένα γκολ και ήδη στα πρώτα τρία λεπτά είχαν κάνει δύο-τρεις καλές φάσεις. Οι Αζέροι συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο, πιέζοντας ψηλά, αφήνοντας κάποιους χώρους από τη μία, αλλά από την άλλη όταν βρίσκονταν κοντά στην περιοχή του Στιλ, προσπαθούσαν να απειλήσουν, από τα πλάγια κυρίως.

Οι Αζέροι παράλληλα άρχισαν τα… ελληνικά, με καθυστερήσεις και εκνευρισμό, θέλοντας να κερδίσουν χρόνο και να δημιουργήσουν  περισσότερο άγχος στο «τριφύλλι».

Τεράστια ευκαιρία στο 56΄, μετά από πανέμορφη σέντρα του Μπούρμπου, ο Μπεργκ πήρε δυνατά την κεφαλιά, με τη μπάλα να καταλήγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπεζοτόσνι.

Ο Μπεργκ όποτε βρισκόταν πίσω από τον Καρέλη, δημιουργούσε εξαιρετικά, με τον Νάνο σε μεγάλα κέφια να σεντράρει όμορφα, με τις λεπτομέρειες να… λείπουν στα τελειώματα των παικτών του Αναστασίου.

Μέχρι και το 60΄το παιχνίδι ήταν νευρικό, κάτι που βόλευε τη Γκαμπάλα, καθώς χωρίς συγκέντρωση και καθαρό μυαλό.

Το απόλυτο μαύρο…

Το 1-2 από τον Ντοντό στο 60΄, πάγωσε τη Λεωφόρο, με την άμυνα του Παναθηναϊκού αν απουσιάζει και πάλι, αφού Ταυλαρίδης και Σάντσεθ, δεν συνεννοηθήκαν ακόμη μια φορά…

Οι αποδοκιμασίες ξεκίνησαν από την εξέδρα και δικαιολογημένα καθώς η εικόνα της άμυνας του Παναθηναϊκού, ήταν επιεικώς τραγική. Δύο φάσεις η Γκαμπάλα, δύο γκολ και πλέον οι «πράσινοι» βρίσκονταν προ ενός αποκλεισμού, που θα αποτελούσε στίγμα για την ιστορία της ομάδας.

Ο Αναστασίου καθυστερημένα, πραγματοποίησε δυο αλλαγές στο 66΄, με τους Κλωναρίδη και Πέτριτς στις θέσεις των Καρέλη και Πράνιτς, με αποδοκιμασίες από την εξέδρα. Παράλληλα ο Παναθηναϊκός συνέχιζε μονόμπαντα… από αριστερά με τον Νάνο, με σέντρες χωρίς αποτέλεσμα.

Η βραδιά εξελίχθηκε σε εφιάλτη για τον Παναθηναϊκό με τον κόσμο να είναι αγανακτισμένος, έβλεπε το απόλυτο τίποτα από την αγαπημένη του ομάδα.

Στην αλλαγή του Μπούρμπου (Λαγός) στο 76΄η κερκίδα αποδοκίμασε έντονα τον ακραίο μπακ, δείγμα του εκνευρισμού που υπήρχε, με την κατάσταση να είναι έκρυθμη, αφού η απογοήτευση ξεχείλιζε.

Τούμπα όλα από τον Νάνο

Ο Νάνο με εκτέλεση φάουλ στο μετά από πάσα του Νίνη, έκανε το 2-2 στο 78΄ με την Λεωφόρο να ξυπνάει, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Πέτριτς έχασε μια ακόμη ευκαιρία, αφού μετά από σέντρα του Ζέκα, πήρε την κεφαλιά, ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν δυνατά, πήραν ψυχολογία και σχεδόν σε κάθε φάση απειλούσαν, με το χρόνο όμως να σφίγγει σα θηλιά γύρω από το λαιμό των παικτών του Αναστασίου.

Το ματς είχε γίνει ροντέο, στην άμυνα το «τριφύλλι» δεχόταν φάσεις, δείγμα της κάκιστης αμυντικής του λειτουργίας, ωστόσο απειλούσε μπροστά, αλλά πλέον εκτός της Γκαμπάλα και του άγχους είχε να αντιμετωπίσει και το χρόνο.

Με τον Ζέκα τραυματία, να μην μπορεί να προσφέρει επί της ουσίας, ο Παναθηναϊκός έπαιζε με παίκτη λιγότερο, ωστόσο προσπαθούσε με όσες δυνάμεις είχε για να βάλει ένα γκολ.  Ο Πέτριτς παραλίγο να σκοράρει στο 87΄με σουτ, ο κίπερ των Αζέρων έδιωξε σε κόρνερ, χωρίς αποτέλεσμα όμως.

Τεράστια ευκαιρία με τον Μπεργκ στο 88΄όταν ο Σουηδός βρέθηκε απέναντι στον Μπεζοτόσνι, ωστόσο δίνοντας περισσότερο ύψος στη μπάλα αστόχησε, με τον κόσμο να χτυπιέται στις εξέδρες.’Τα λεπτά των καθυστερήσεων ήταν 4, με τον κόσμο να είναι όλος όρθιος στη Λεωφόρο, περιμένοντας να δει την κατάληξη του ματς, που δυστυχώς δεν πήγαινε κατ’ ευχήν για την ομάδα του Αναστασίου.

Το ματς ολοκληρώθηκε (2-2) και ο Παναθηναϊκός έγραψε την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του…

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος (Λαγός), Νάνο, Ταυλαρίδης, Σάντσεθ, Ζέκα, Κουτρουμπής, Πράνιτς (Κλωναρίδης), Νίνης, Καρέλης (Πέτριτς), Μπεργκ.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Μαρινάκης, Καλτσάς, Πέτριτς, Ατζαγκούν, Λαγός, Κλωναρίδης.

Γκαμπάλα (Γκρίγκορτσουκ): Μπεζοντόσνι, Στάνκοβιτς, Σαντίγκοφ, Ζεκ, Ζενιόφ, Λουίς Πάουλο, Βερνιντομπ, Γκάι, Κουμπίτσκι, Ντασντεμίροβ, Αντόνοφ.

Στον πάγκο: Πιετρζκέβιτς, Φλορέσκου, Μιρζαμπέκοβ, Μαμάντοφ, Ζαργκάνοφ, Ζαμάιλοφ, Αλίγιεφ.

Διαιτητής: Κρούζλιακ, βοηθοί: Σομολάνι, Μόκος, 4ος: Κράλοβιτς.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE