ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

Έρχεται και η… Καλλονή!

Με όπλο την άθλια ψυχολογία του Παναθηναϊκού και τις άριστες σχέσεις με τους …θεσμούς οι Μυτιληνιοί κρυφο-ελπίζουν για αποτέλεσμα την Κυριακή. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Έρχεται και η… Καλλονή!

Με το κλίμα να μυρίζει μπαρούτι εύλογα οι περισσότεροι αναρωτιούνται τι θα γίνει με την Καλλονή την Κυριακή όπου τα «απόνερα» του ευρωπαϊκού αποκλεισμού ακόμα θα… ζεματάνε! Η λογική λέει πως αν βρεθούν περισσότεροι από 3.000 νοματαίοι στο γήπεδο θα είναι… θαύμα, θαυμάτων, μα η απορία έχει να κάνει με τι ψυχολογία θα σταθούν ακόμα κι αυτοί στις εξέδρες! Σε συζητήσεις πράσινων πιστών σε social media κυριαρχεί η μετριοπαθής λογική ότι δεν χρειάζονται περαιτέρω «αγριάδες άπαξ κι οι παίκτες ακόμα «ζαλίζονται».

«Με αναθέματα και γιουχαΐσματα τα πράγματα μόνο χειρότερα θα γίνουν» είναι το κεντρικό νόημα της κουβέντας μα για να είναι ήρεμη (τρόπος του λέγειν) η κατάσταση σε λίγες ώρες ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να καθαρίσει γρήγορα το ματσάκι και να δει τι μπορεί να σώσει στη διάρκεια της διακοπής της λίγκας. Οι Μυτιληνιοί, χωρίς τους τρεις περσινούς τους πυλώνες Λεοζίνιο, Χουάνμα, Πετρόπουλο που τους βοήθησαν αρκετά, με πρωτάρη προπονητή (τον 48χρονο Θαλή Θεοδωρίδη, τέως βοηθό των Μαντζουράκη, Βλάχου) θέλουν να εκμεταλλευτούν το άθλιο μομέντουμ του αντιπάλους τους.

Ατού δικό τους οι άριστες σχέσεις με τους… θεσμούς! Μήνες πέρασαν άλλωστε από την περσινή …αυτοκρατορική αντιμετώπισή τους από τους διαιτητές στα παιχνίδια με τους «πράσινους». Στη Λεωφόρο έχασαν με το ζόρι 1-0, με τον Θανάση Γιάχο να «πνίγει» πεναλτάρα του Πίπινη στο πρώτο μέρος, να χαρίζεται αμέτρητες φορές στον σκληρό Νιγηριανό μπακ, Αντέτζο, χώρια που τα φάουλ ήταν 20-13 απέναντι σε μια ομάδα που 90 λεπτά έπαιζε με 11 κάτω από τη σέντρα! Αμ, στη Μυτιλήνη; Νωρίς-νωρίς δεν αποβλήθηκε ο γκολκίπερ Χογκ που έκοψε «στα δύο» τον εφορμώντα Κλωναρίδη με τον Μαλτέζο πορτιέρο να πρωταγωνιστεί με τις αποκρούσεις του κρατώντας το 1-0 υπέρ των οικοδεσποτών!

Μόνο για νέα γκέλα δεν προσφέρεται αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός… Προφανώς τα χθεσινά οι πρωταγωνιστές δεν θα τα ξεχάσουν όσο ζουν (κι εμείς μαζί τους), πρωταγωνίστησαν στο μεγαλύτερο κάζο στην ιστορία του κλαμπ. Το χειρότερο είναι πως δεν μπορούν να καλυφθούν πίσω από  καμιά δικαιολογία!

Από την άλλη όσο κι αν «αρρωσταίνουμε» με επιλογές Μπούρμπου, Πέτριτς σαν επιθετικό χαφ, Κοτσόλη, την Γκαμπάλα θεωρούμε θα της έκανε πλάκα ακόμα και το αστείο ρόστερ της περιόδου 2012-2013 που άφησε το τριφύλλι εκτός Ευρώπης. Μέχρι κι εκείνο το συνονθύλευμα με σταρ του τον 18χρονο Χάρη Μαυρία στα προκριματικά νίκησε μέσα-έξω την Μάδεργουελ που μπροστά στους Αζέρους φαντάζει υπερδύναμη.

Υ.Γ Απ’ τη στιγμή που επιτυχία για τον Αναστασίου θεωρείται πλέον ΜΟΝΟ η κατάκτηση του πρωταθλήματος, καλύτερα να τον απαλλάξουν από τώρα τον άνθρωπο για να μην ταλαιπωρείται. Το πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό δεν είναι ότι ξεκίνησε από το μηδέν το 2013 μα απ’ το… «μείον ένα». Η βαριά φανέλα ΠΑΝΤΑ θα δημιουργεί προσδοκίες αλλά ο σύλλογος καλείται να πράξει τ’ αυτονόητα έχοντας απειροελάχιστους παίκτες με προσωπικότητα να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους όταν το τόπι «ζεματάει».

Είδαμε π.χ πόσο «ηλέκτριζε» κερκίδα/συμπαίκτες ο Λουτσιάνο Φιγκερόα πρόπερσι που μαζί με τον Μπεργκ φόβιζαν, το είδαμε με τον ΟΣΦΠ στη Λεωφόρο (ασχέτως ήττας), με τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα, με τον ποιοτικό Αστέρα εντός έδρας. Δύο χρόνια μετά την αποδέσμευση του Αργεντινού παικταρά, ο Μπεργκ φαντάζει σαν τη καλαμιά στον κάμπο. Οι Κροάτες «βαριούνται» (παρότι μπάλα ξέρουν ΠΟΛΥ), ο Εσιέν ένας Θεός ξέρει πότε θα είναι έτοιμος, ο Σάντσεθ χρειάζεται χρόνο να καταλάβει τι παίζει στο νέο του περιβάλλον, ο Νίνης προσπαθεί να ξαναγίνει ποδοσφαιριστής κι οι νοτιοαμερικάνικες αγορές που βγάζουν λαβράκια με το κιλό (αλήθεια, που είναι χαμένος ο Χουάν Ρότσα;) σνομπάρεται επιδεικτικά.

Όχι η Γκαμπάλα, αλλά κάθε… Καβάλα μπορεί να τρέφει ελπίδες κόντρα σ’ ΑΥΤΟΝ τον Παναθηναϊκό που εξακολουθεί να έχει μπάτζετ μικρομεσαίας ομάδας, αγωνιζόμενος σε λίγκα κομμένη και ραμμένη για να ικανοποιεί τα «θέλω» του μεγάλου του αντιπάλου. Η μήπως δεν δικαιούνταν η ομάδα να καταστρώνει τώρα πλάνα Τσάμπιονς Λιγκ, μετρώντας τα εκατομμύρια της ΟΥΕΦΑ, έχοντας περισσότερο χρόνο να προγραμματίσει το μέλλον της και αποθεματικό να πάρει άλλους 2-3 «Μπεργκ»;

Με την κλασσική ελληνική λογική οι «παικταράδες που πέρσι δεν τους άφησαν να πάρουν πρωτάθλημα» και αποθεώνονταν στο τελευταίο παιχνίδι των πλέι-οφ είναι πια άχρηστοι, ενώ λοιδορούνται ήδη Σάντσεθ-Βέμερ (θυμάστε τα παιχνίδια Αμπέντ, Νάνο, «Σίφο» μέχρι τον Δεκέμβρη του 2013;) που ανάθεμα κι αν ξέρουν ακόμα τα ονόματα των συμπαικτών τους.

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ