ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βαγγέλης Νεραντζιάς

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες

Ο Βαγγέλης Νεραντζιάς γράφει στο panathinaikos24 για τον αποκλεισμό φιάσκο που γνώρισε το τριφύλλι από τους Αζέρους.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες

Μια βραδιά που ξεκίνησε ως γιορτή εξελίχθηκε σε εφιάλτη, συγκεκριμένα, έναν από τους χειρότερους που έχει γνωρίσει ο σύλλογος. Όταν φτάνουμε στο σημείο να μιλάμε για αυγουστιάτικο ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Παναθηναικού από ομάδα του Αζερμπαιτζαν, κάθε ανάλυση πάει περίπατο… Είναι κάτι ανάλογο με τις ήττες της εθνικής από τα Φερόε.

Να αναλύσουμε τι…και πώς να το δικαιολογήσουμε. Με βάση τη δυναμικότητα, τη φανέλα, την έδρα και όλο το σκηνικό που ήταν στημένο οι πράσινοι θα έπρεπε να βάλουν μέσα στο τέρμα την περίφημη Καμπάλα, την οποία όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα θα θυμόμαστε για χρόνια.

Σύγχυση στην άμυνα, ασυνεννοησία στα προσωπικά μαρκαρίσματα, δυσκολία στην δημιουργία φάσεων, έλλειψη πάθους και κανέναν πλάνο διαχείρισης στην ομάδα, ήταν κάποια από τα βασικά ζητήματα που έφταιξαν.

Φυσικά και σε αυτές τις περιπτώσεις φταίνε όλοι, αλλά δεν έχουν το ίδιο μερίδιο ευθύνης. Όπως έγραψα και μετά τον αποκλεισμό από την Μπριζ, θα το επαναλάβω και σήμερα, ο Παναθηναικός δεν αποκλείστηκε από την Καμπάλα λόγω ρόστερ, αλλά λόγο ανετοιμότητας και αυτό είναι θέμα του προπονητή.

Ο Γιάννης Αναστασίου δείχνει να μην έχει καθαρό μυαλό και αυτό μεταφέρεται στην ομάδα. Όταν στα πιο κρίσιμα ματς της χρονιάς που κρίνεται το ευρωπαϊκό και το οικονομικό σου μέλλον κάνεις ακόμη δοκιμές σε σχήματα και αλλαγές σε πρόσωπα, κάτι δεν πάει καλά..

Άλλα συστήματα δουλεύτηκαν στην προετοιμασία, άλλα παίχτηκαν στα επίσημα ματς. Μία ο Μπεργκ στον πάγκο, μία αριστερό εξτρέμ. Μία ο Κουτρουμπής στόπερ, μια ο Τρανταφυλλόπουλος, μία ο Σάντσεθ. Πότε ο Λαγός βασικός αμυντικός χαφ, πότε ο Κουτρουμπής ή και ο Ζέκα. Έτοιμος ο Στιλ, βασικός ο Κοτσόλης και μπορώ να θυμηθώ πολλά ακόμη.

Δεν ξέρω αν ο Γιάννης Αλαφούζος αποφασίσει να στηρίξει τον προπονητή, αλλά η κατάσταση μοιάζει πλέον μη αναστρέψιμη κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι, αλλά και στο κλίμα που επικρατεί στα πράσινα αποδυτήρια…

Ο Παναθηναικός είχε τις ευκολότερες κληρώσεις που θα μπορούσε να έχει φέτος τόσο στα προκριματικα του Τσάμπιονς Λιγκ(Μπριζ), όσο και στα πλέι οφ του Γιουρόπα(Καμπάλα) κι όμως απέτυχε παταγωδώς και για αυτό ευθύνεται περισσότερο από όλους ο Έλληνας τεχνικός.

Φυσικά και δεν θα λυθούν όλα αν αποχωρήσει ο προπονητής, αλλά στην παρούσα φάση μόνο αυτό μπορείς να κάνεις ώστε να ξαναδώσεις κίνητρο στους παίκτες. Οι ίδιοι είναι που πέρσι «δάγκωναν» μέσα στο γήπεδο, δε γίνεται να έγιναν φέτος αχάριστοι, έστω και αν κόντρα στους Αέρους ήταν οι περισσότεροι από αυτούς τραγικοί.

Η πίκρα είναι μεγάλη, αλλά η ανάγκη για επανεκκίνηση επιτακτική καθώς είσαι Παναθηναϊκός και δυστυχώς εσχάτως όχι panathinaikos…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ