ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Κέρδισε χρόνο και ηρεμία

Ο Παναθηναϊκός χωρίς να «θαμπώσει» με την απόδοσή του, έκανε το αυτονόητο και επικράτησε εύκολα της Καλλονής με 4-0 (Καρέλης 8΄, Μπεργκ 34΄, Ταυλαρίδης 57΄, Πέτριτς 80΄) και έκανε το δύο στα δύο στη Super League. Θετικός ο Αμπεντ στο ντεμπούτο του.

Κέρδισε χρόνο και ηρεμία

Ο Παναθηναϊκός με τον κόσμο του να διαμαρτύρεται σιωπηρά, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, κέρδισε εύκολα την Καλλονή με 4-0, παίζοντας κατά διαστήματα  καλό ποδόσφαιρο, όντας επηρεασμένος από τις …εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Ειδικά στο Β΄ μέρος οι «πράσινοι» έπαιξαν όμορφο ποδόσφαιρο (για κάποια λεπτά) απελευθερωμένοι από το άγχος, λόγω του γρήγορου γκολ του Καρέλη στο 8΄. Δεν «θάμπωσε» ο Παναθηναϊκός με την απόδοσή του, ωστόσο έδειξε σημάδια αφύπνισης, μετά το κάζο με την Γκαμπάλα.

Ωστόσο, άπαντες κρίνονται μέρα με τη μέρα, ο Παναθηναϊκός οφείλει να συνεχίσει το ίδιο και ακόμα καλύτερα στο δρόμο της κορυφής του πρωταθλήματος, που είναι αυτοσκοπός πλέον για τη φετινή σεζόν.

Το ματς

Από την επιστροφή του Μεχντί Αμπεντ, σημαδεύτηκε η έναρξη της αναμέτρησης, δεδομένου πως ο γαλλοαλγερινός, βρέθηκε στην ενδεκάδα των «πράσινων», μετά από ένα χρόνο περίπου (437 ημέρες για την ακρίβεια).

Ο Αναστασίου άφησε εκτός ενδεκάδας τον Νάνο, βάζοντας τον Πράνιτς αριστερό μπακ, ενώ το σχήμα, παρέμεινε ρόμβος (4-4-2), με Λαγό, Αμπεντ, Ζέκα και Νίνη, πίσω από Καρέλη και Μπεργκ.

Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο δεν ήταν και η… καλύτερη, με τον κόσμο «παγωμένο» και απογοητευμένο από την ομάδα, με την προσέλευση να ήταν ισχνή (περίπου 5.000).

Η πρώτη… υποψία φάσης για το «τριφύλλι», προήλθε από τα πόδια του Αμπεντ στο 4΄, ο οποίος με «γλυκιά» μπαλιά, έψαξε τον Μπεργκ μέσα στην περιοχή, ωστόσο απομάκρυνε με το κεφάλι την τελευταία στιγμή ο Αντένζο, με τον κόσμο να χειροκροτεί την ενέργεια του.

Απέβαλε το άγχος νωρίς…

Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ νωρίς, στο 8΄, όταν ο Ζέκα μετά από μακρινή μπαλιά του Σάντσεθ, εφόρμησε από αριστερά, έκανε μια ωραία σέντρα και ο Καρέλης έκανε την προβολή (ο Αμπεντ βρισκόταν στην πλάτη του και θα μπορούσε να σκοράρει και εκείνος), στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Χογκ, για το 1-0.

Οι «πράσινοι» με αυτό το γκολ, απέβαλαν το άγχος και τη νευρικότητα που είχαν, καθώς η ομάδα δεν είχε και την καλύτερη ψυχολογία, έχοντας πλέον μπροστά τους, να παίξουν πιο ελεύθερα, με σκοπό ένα ευρύ σκορ και μια καλή εμφάνιση.

Η στάση του κόσμου…

Παρά το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός σκόραρε νωρίς, οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας, κάθονταν στη Θ.13, χωρίς να τραγουδούν, σκηνικό… καθόλου γνώριμο για τη Λεωφόρο, ωστόσο αυτή τη στάση επέλεξαν οι φίλοι της ομάδας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την εικόνα της ομάδας και τον εξευτελιστικό αποκλεισμό από τη Γκαμπάλα.

Άτυχος Νίνης…

Ο Νίνης ήταν ο άτυχος της αναμέτρησης, αφού στο 15΄μετά από μια διεκδίκηση της μπάλας ένιωσε ένα σφίξιμο στο δικέφαλο και αποχώρησε (θλάση το πιθανότερο), με τον Πέτριτς να παίρνει τη θέση του στο γήπεδο, πολύ νωρίς.

Κοντά στο 2-0 στο 21΄

Ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ, στο 21΄, όταν ο Ζέκα πάσαρα κάθετα στον Μπεργκ, εκείνος κέρδισε τη μονομαχία από τον Αντένζο, πλάσαρε, ωστόσο βρισκόταν στο πλάι και η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Το ματς κυλούσε χωρίς κάτι ιδιαίτερο, με τον Παναθηναϊκό να μην έχει καλό ρυθμό, την Καλλονή να μην απειλεί σοβαρά, δείγμα της ψυχολογίας και της νευρικότητας των παικτών του Αναστασίου.

Προβάδισμα νίκης…

Ο Παναθηναϊκός διπλασίασε τα τέρματά του στο με τον Μπεργκ να εκμεταλλεύεται το ολέθριο λάθος του Ούκα, ο οποίος γύρισε απρόσεκτα στον Χογκ, με τη  μπάλα να κυλάει μακριά από αυτόν και ο Μπεργκ να καραδοκεί, να κλέβει, να περνάει και τον κίπερ των φιλοξενούμενων και να κάνει με πλασέ σε άδεια εστία το 2-0, στο 31΄.

Σούπερ Στιλ

Ο Τσαμπούρης με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ, απείλησε τον Στιλ, στο 35΄, ωστόσο ο Άγγλος έδειξε την κλάση του, μπλοκάροντας τη μπάλα θεαματικά, στην πρώτη καλή στιμγή της Καλλονής στο ματς.

Η Καλλονή είχε ένα τρίλεπτο στο οποίο ήταν απειλητική, ωστόσο δεν κατάφερε κάτι, αφού εκτός του Στιλ και ο Σάντσεθ είχε μια σωτήρια ενέργεια, σε κάθετη πάσα των φιλοξενούμενων, με το ματς ωστόσο να μην έχει ρυθμό, αλλά να είναι αρκετά σκληρό, με πολλά δυνατά μαρκαρίσματα.

Το ημίχρονο έληξε χωρίς… προβλήματα, με τον Παναθηναϊκό να μην είναι καλός, ωστόσο ήταν… διαφορετικός και αποτελεσματικός, καθώς ο Αμπεντ έδωσε στο κέντρο των «πράσινων» και τρεξίματα και έδινε βοήθειες και μπροστά και πίσω, αφού είναι ένας κλασικός box to box μέσος.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το Β΄ μέρος, στη Λεωφόρο, με την Καλλονή να πατάει περιοχή πρώτη, με εκτέλεση φάουλ στο 46΄ με τον Ελλακόπουλο και στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν εκ νέου φάουλ, πιο κοντά στην περιοχή του Στιλ, σε επικίνδυνη θέση για το «τριφύλλι».

Η εκτέλεση του παίκτη της Καλλονής βρήκε όμως στον Σάντσεθ (στο κεφάλι) και κατέληξε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Οι «πράσινοι» ήταν βελτιωμένοι στην αρχή της «επανάληψης», με το 2-0, υπέρ τους, ήταν απελευθερωμένοι καιν προσπαθούσαν να φτάσουν σε ένα τρίτο γκολ, με υπομονή και χωρίς πίεση.

Διπλή φάση με Μπεργκ και Αμπεντ

Στο 54΄ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά σε τρίτο γκολ, μετά από προσωπική ενέργεια του Αμπεντ, ο οποίος έστρωσε στον Μπεργκ, εκείνος σούταρε με δύναμη μέσα από την περιοχή, η μπάλα ξαναστρώθηκε μπροστά του, αφού κόντραρε στα σώματα των αμυντικών της Καλλονής, ο Σουηδός ξανασούταρε αλλά ξανά, οι φιλοξενούμενοι έδιωξαν μακριά, σε μια καλή στιγμή για το «τριφύλλι».

«Κλείδωσε» τη νίκη με Ταυλαρίδη

Στο 57΄ο Παναθηναϊκός έκανε τρία τα τέρματά του, με τον Στάθη Ταυλαρίδη, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πράνιτς, ο Σάντσεθ πήρε την κεφαλιά, ο Καρέλης προσπάθησε με προβολή αν στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ο Ταυλαρίδης πήρε το ριμπάουντ, μετά από την προσπάθεια των Μπεργκ και Αμπεντ, έκανε το 3-0 με σουτ σχεδόν πεσμένος κάτω και «κλείδωσε» επί της ουσίας τη νίκη για τον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε ρυθμό, προϊόντος του χρόνου, με καλές ενέργειες από τους παίκτες του Αναστασίου, μια απ΄ αυτές έγινε στο 69΄, όταν ο Μπεργκ έδωσε κάθετα, μια εξαιρετική πάσα στον Πέτριτς, εκείνος βγήκε απέναντι από τον Χογκ, ωστόσο πλάσαρε άουτ, στην καλύτερη στιγμή (πλην του γκολ)  του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο.

Αποδοκιμάστηκε ο Πράνιτς, χειροκροτήθηκε ο Νάνο

Στο 72΄ο Αναστασίου επέλεξε να αλλάξει το αριστερό του μπακ, με τον Νάνο να παίρνει τη θέση του Πράνιτς, με τον Ισπανό να χειροκροτείται και τον Κροάτη να αποδοκιμάζεται έντονα από τον κόσμο στο γήπεδο.

Καρέ με Πέτριτς

Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο… καρέ, στο 80΄, όταν από εξαιρετική μπαλιά του Σάντσεθ (άλλη μια) ο Μπεργκ σαν εξτρέμ βγήκε από δεξιά, έκανε την μπαλιά, παράλληλα με την εστία, εκείνη βρέθηκε στον Καλτσά, ο οποίος στόπαρε και έδωσε έτοιμο γκολ στον Πέτριτς, για το 4-0. Υποψία χεριού στο κοντρόλ της μπάλας του Καλτσά.

Η ομάδα του Αναστασίου είχε τις ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ στο τελευταίο δεκάλεπτο, παίρνοντας τελικά τη νίκη με το ευρύ 4-0.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Μαρινάκης, Ταυλαρίδης, Σάντσεθ, Πράνιτς (Νάνο 72΄), Αμπεντ, Λαγός, Ζέκα, Νίνης (Πέτριτς 17΄), Καρέλης (Καλτσάς 78΄), Μπεργκ.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Κλωναρίδης, Ατζαγκούν, Γκονζάλες, Καλτσάς, Πέτριτς.

Καλλονή (Θεοδωρίδης): Χογκ, Τσαμπούρης, Ούκα (Μάρκοβιτς 53΄), Αντέντζο, Αναστασιάδης, Κρολ, Κειτά, Γιούκαρης, Καλτσάς, Ελλακόπουλος, Μανούσος.

Στον πάγκο: Δαύκου, Μάρκοβιτς, Γεωργίου, Βάλλιος, Πιπίνης, Ξυδάς, Γουέρε.

Διαιτητής: Σελίμος Σπυρίδων, βοηθοί: Κωσταράς, Μπαλτάς, 4ος: Καλογερόπουλος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE