Πάνος Φραγκουλάκης

Τα κεφάλια κάτω και δουλειά

Υπό άλλες συνθήκες το κλίμα θα ήταν διαφορετικό μετά το ευρύ και καθαρό 4-0 επί της Καλλονής και το «δύο στα δύο» στο πρωτάθλημα, αλλά η ντροπή του αποκλεισμού της Πέμπτης δεν έχει ακόμα ξεπεραστεί. Γράφει, στο panathinaikos24.gr, ο Πάνος Φραγκουλάκης.

Και πώς να γίνει διαφορετικά, αφού σε όλα τα επίπεδα ο Παναθηναϊκός καλείται να επουλώσει τις πληγές της «μαύρης» Πέμπτης. Το μούδιασμα και η «παγωμάρα» του κόσμου σκέπασε τα πάντα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και η σιωπή από τη Θύρα 13 ήταν εκκωφαντική. Η ομάδα έπαιξε καλά, νίκησε εύκολα, παρέμεινε κορυφή με το απόλυτο των νικών στην έναρξη του πρωταθλήματος, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό.

Και δεν θα είναι αρκετό ούτε το 3 στα 3, ούτε το 4 στα 4, καθώς το «κάζο» από την Γκαμπάλα θα ακολουθεί την ομάδα αναμφίβολα για πολλούς μήνες ακόμα. Τέτοια ντροπή πώς να τη ξεπλύνεις…

Ο κόσμος μπορεί να είναι υπερβολικός αλλά έχει δίκιο. Ή το πρωτάθλημα ή «φύγετε από δω». Η φετινή σεζόν θα είναι «φωτιά» για τους πράσινους καθώς μετά από χρόνια υπομονής και μιας κατάκτησης κυπέλλου τα τελευταία έξι χρόνια, η ανοχή εξαντλείται. Είτε τολμούμε να το πούμε είτε όχι, το στάτους της ομάδας μεταβάλλεται από τα κατά συρροή «στραπάτσα». Πέραν της κατάκτησης ενός Κυπέλλου Ελλάδος η ομάδα δεν έχει να επιδείξει την παραμικρή επιτυχία είτε εντός είτε εκτός συνόρων τα τελευταία πολλά χρόνια και ίσως κάποιοι αρχίζουν να το συνηθίζουν.  Αυτό, για Παναθηναϊκό, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.

Το 4-0 δε λέει απολύτως τίποτα. Με την ευκαιρία της διακοπής του πρωταθλήματος παίκτες και προπονητής πρέπει να σοβαρευτούν, να μιλήσουν λίγο και να δουλέψουν πολύ. Ακολουθεί ο Πανιώνιος στη Νέα Σμύρνη και ύστερα δυο εντός έδρας αναμετρήσεις. Το 5 στα 5 επιβάλλεται.

Ο μόνος τρόπος να συνέλθει η ομάδα και να βρει το βηματισμό της είναι η ηρεμία. Η ηρεμία θα εξασφαλιστεί μόνο με συνεχόμενες νίκες. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού τις περιμένει και μόνο τότε θα στηρίξει ξανά με την καρδιά του. Ως τότε, τα κεφάλια κάτω, λίγα λόγια και δουλειά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Exit mobile version