ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Οι «τεσσάρες» με Αναστασίου (Vids)

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε άλλη μία «τεσσάρα» απέναντι στην Καλλονή, για τη 2η αγωνιστική της Super League. Με αφορμή αυτό, το Panathinaikos24.gr σας θυμίζει τις υπόλοιπες... «πράσινες τεσσάρες», με τον Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο της ομάδας.

Οι «τεσσάρες» με Αναστασίου (Vids)

Η Καλλονή δέχτηκε άλλο ένα… πράσινο καρέ, χθες στη Λεωφόρο, με τον Παναθηναϊκό να έχει σκοράρει τέσσερα τέρματα, συνολικά δέκα φορές, επί ημερών Αναστασίου. Θύματα, ο ΠΑΟΚ (δύο φορές μάλιστα), ο Άρης, η Μίντιλαντ, ο Λεβαδειακός, ο Πανθρακικός, ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Αστέρας Τρίπολης.

Σε κάποια ματς οι πράσινοι δέχτηκαν γκολ, σε κάποια άλλα όχι. Κοινός παρανομαστής όλων… το πράσινο καρέ.

Θυμηθείτε:

Σεζόν 2013/14

Η «πρώτη» με την Καλλονή

Στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε την Καλλονή εκτός έδρας (ο αγώνας είχε γίνει στο ΟΑΚΑ μιας και το γήπεδο της Καλλονής δεν ήταν έτοιμο) με τους «πράσινους» να φτάνουν σε μία εύκολη επικράτηση με 0-4. Το σκορ άνοιξε στο 29’ ο Ντάνιελ Πράνιτς με πλασέ σε κενή εστία ενώ τα τέρματα για τον Παναθηναϊκό διπλασίασε ο Μάρκους Μπεργκ στο 43’ με εκπληκτικό τελείωμα. Το 4-0 διαμόρφωσαν οι Καρέλης και Αμπέντ στο στο 67΄και στο 92΄αντίστοιχα.

Τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ
Τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ 327 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με πρωταγωνιστή τον Λαγό

Η «τεσσάρα» του Παναθηναϊκού την 16η αγωνιστική, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό είχε ως πρωταγωνιστή τον Τάσο Λαγό. Ο νεαρός αμυντικός του Παναθηναϊκού πέτυχε δύο τέρματα το ένα καλύτερο από το άλλο. Στο 37΄ο Τασος Λαγός με σουτ από την μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στο απέναντι γάμα του τερματοφύλακα του Λεβαδειακού και στο 52΄με μία ωραία κεφαλιά έκανε το 3-0 για το «τριφύλλι». Τα υπόλοιπά γκολ για τον Παναθηναϊκό πέτυχαν οι Κλωναρίδης και ο Δώνης στο 52 και στο 89΄αντίστοιχα.

Τον «καθάρισε» από το πρώτο ματς

Οι «πράσινοι» στα πλαίσια των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος αντιμετώπιζαν τον Ολυμπιακό Βόλου με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται εντός έδρας. Έτσι οι παίκτες του Παναθηναϊκού άδραξαν την ευκαιρία και «τελείωσαν» την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι άλλη μία «τεσσάρα». Όλα τα γκολ μπήκαν στο 2ο ημίχρονο και σκόρερ για το «τριφύλλι» ήταν:  47’ Ατζαγκούν, 57’ Μπαϊράμι, 74΄Μπεργκ, 89’ Καρέλης.

Το πρώτο χατ-ρικ του Μπεργκ

Με απόλυτη πρωταγωνιστή τον Μάρκους Μπεργκ ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 4-1 του Άρη στη Λεωφόρο στα πλαίσια της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Το σκορ για τους «πράσινους» άνοιξε ο Μάρκους Μπεργκ στο 26’ με ωραίο πλασέ εξ επαφής. Στη συνέχεια ο Άρης στο 39’ με τον Μανιά έκανε το 1-1  μετά από λάθος επέμβαση του Κοτσόλη. Το «τριφύλλι» απάντησε και στο 45’ ο Κλωναρίδης έκανε το 2-1, αφού πρώτα οι «πράσινοι» είχαν κρύψει την μπάλα. Τα πράγματα στο υπόλοιπο του αγώνα πήραν το δρόμο τους με το σκορ να φτάνει στο 4-1. Τα άλλα δύο γκολ για τον Παναθηναϊκό πέτυχε ο Μάρκους Μπεγκ στο 56’ και 74’.

Το Κύπελλο στον ηγέτη του!

Ο Παναθηναϊκός είχε κάνει μία ικανοποιητική για τα δεδομένα της ομάδας χρόνια αλλά η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος ήταν που την έκανε αρκετά επιτυχημένη. Στο ΟΑΚΑ λοιπόν ο Παναθηναϊκός, που ήταν τυπικά φιλοξενούμενος, επικράτησε επί του ΠΑΟΚ με το επιβλητικό 4-1.

Ο Μάρκους Μπεργκ είχε… κέφια και με τρία γκολ, το ένα καλύτερο από το άλλο, δεν άφησε περιθώρια στους παίκτες του ΠΑΟΚ ούτε καν να διεκδικήσουν κάτι. Στο 15΄και στην πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε ο Σουηδός «killer» έκανε το 0-1 και έδειξε το δρόμο για την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Μπεργκ έκανε το 0-2 στο 49’ και έβαλε… πλώρη για άλλο ένα χατ τρικ. Το γκολ στο 53’ από τον Καρέλη έδειχνε να… φέρνει το Κύπελλο όλο και πιο κοντά στα «πράσινα» χέρια. Ο ΠΑΟΚ μείωσε με πέναλτι στο 69’ αλλά τίποτα δεν άλλαξε. Το «κερασάκι» στην τούρτα ήρθε στο 89’ με τον Μάρκους Μπεργκ να κάνει άλλο ένα… σόλο και να πετυχαίνει το τρίτο προσωπικό του γκολ.

2014/15

Το «καρέ» του Μάρκους

Μ’ έναν Μάρκους Μπεργκ «αφηνιασμένο» να πετυχαίνει 4 γκολ οι «πράσινοι» καθάριζαν από το πρώτο μόλις ματς των play-off του Eurora league την πρόκριση απέναντι στην Μίντιλαντ. Η Μίντιλαντ αιφνιδίασε τον Παναθηναϊκό και προηγήθηκε μέσα στην Λεωφόρο με 0-1 στο 13’ με γκολ του Λάουρτσεν. Το «τριφύλλι» ισοφάρισε στο 21ο λεπτό με τον Μάρκους Μπεργκ και στη συνέχεια ο ίδιος έβαλε άλλα τρία και καθάρισε την πρόκριση (23’, 45’, 89’).

Πέτριτς… πασάρει, Πέτριτς.. σκοράρει

Έχοντας σε πολύ καλή βραδιά τον Μλάντεν Πέτριτς οι «πράσινοι» πήραν τη νίκη με 4-0 απέναντι στον Πανθρακικό στην Λεωφόρο στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.  Μόλις στο 1ο λεπτό ο Πέτριτς πάσαρε στον Μπεργκ, αυτός γύρισε την μπάλα στην μικρή περιοχή και ο Νίκος Καρέλης «έσπρωξε» την μπάλα στα δίχτυα. Στη συνέχεια και στο 51ο λεπτό μετά από κεφαλιά πάσα του Σίλντενφελντ, ύστερα από κόρνερ, έκανε σε κενό τέρμα το 2-0. Τα υπόλοιπα γκολ για τον Παναθηναϊκό πέτυχαν οι Ζέκα και Μπεργκ στο 79 και στο 91’ αντίστοιχα.

Πάλι χατ-ρικ ο Μπεργκ με ΠΑΟΚ

Συνήθεια φαίνεται να έχει γίνει στο Μπεργκ τα χατ-ρικ απέναντι στο ΠΑΟΚ και αυτό φαίνεται από τα δύο που έχει πετύχει σ’ αυτά τα δύο χρόνια που βρίσκεται στους «πράσινους». Την 27η αγωνιστική ο Παναθηναϊκός υποδεχόταν τον ΠΑΟΚ σ΄ένα παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών.

Οι «πράσινοι» πήραν τη νίκη με 4-3 παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού παρά το γεγονός ότι προηγήθηκαν στο 27’ με γκολ του Μπεργκ όμως ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και ισοφάρισε στο 42ο λεπτό με τον Αθανασιάδη. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ με γκολ του Σκόνδρα (60’) έκανε το 12 και πήρε «κεφάλι» στο σκορ. Στο 62ο λεπτό ο Νίκος Καρέλης έφερε το ματς στα.. ίσα με τον Μάρκους Μπεργκ να δίνει προβάδισμα στο 70ο λεπτό στον Παναθηναϊκό με 3-2. Τέλος το 4-2 πέτυχε και πάλι ο Σουηδός, κάνοντας άλλο ένα χατ-ρικ. Το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΟΚ ήταν να μειώσει στο 93’ σε 4-3 με τον Νομπόα.

Η «τεσσάρα» στην Τρίπολη

Ένα θεωρητικά δύσκολο ματς κατάφερε να κάνει εύκολο ο Παναθηναϊκός επικρατώντας με 0-4 του Αστέρα στην Τρίπολη στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής των play-off. Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με τον Γκόρντον Σίλντενφελντ στο 26ο λεπτό της αναμέτρησης και διπλασίασε τα τέρματα του με τον Νίκο Καρέλη λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (45’). Το 3-0 πέτυχε και πάλι ο Νίκος Καρέλης στο 55’ ενώ στο 89’ και αφού οι «πράσινοι» άλλαξαν πάρα πολύ ωραία την μπάλα πέτυχαν το 4-0 με τον Μάρκους Μπεργκ.

2015-16

Ξέσπασε μετά την Γκαμπάλα

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 4-0 την Καλλονή στην Λεωφόρο με τους «πράσινους» να ξεσπούν μετά από τον ταπεινωτικό αποκλεισμό από την Γκαμπάλα. Το «τριφύλλι» μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 8ο λεπτό ο Νίκος Καρέλης έκανε το 1-0 μετά από σέντρα του Κάρλος Ζέκα. Στο 31ον λεπτό ο Μπεργκ εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα της Καλλονής και έκανε το 2-0 για το «τριφύλλι» και στο σημείο εκείνο «κλείδωσαν» οι «πράσινοι» τους 3 πόντους. Τα άλλα δύο γκολ για τον Παναθηναϊκό πέτυχαν ο Στάθης Ταυλαρίδης στο 57’ και ο Μλαντεν Πέτριτς στο 80.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.