ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πάνος Φραγκουλάκης

Τα κεφάλια κάτω και δουλειά

Υπό άλλες συνθήκες το κλίμα θα ήταν διαφορετικό μετά το ευρύ και καθαρό 4-0 επί της Καλλονής και το «δύο στα δύο» στο πρωτάθλημα, αλλά η ντροπή του αποκλεισμού της Πέμπτης δεν έχει ακόμα ξεπεραστεί. Γράφει, στο panathinaikos24.gr, ο Πάνος Φραγκουλάκης.

Τα κεφάλια κάτω και δουλειά

Και πώς να γίνει διαφορετικά, αφού σε όλα τα επίπεδα ο Παναθηναϊκός καλείται να επουλώσει τις πληγές της «μαύρης» Πέμπτης. Το μούδιασμα και η «παγωμάρα» του κόσμου σκέπασε τα πάντα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και η σιωπή από τη Θύρα 13 ήταν εκκωφαντική. Η ομάδα έπαιξε καλά, νίκησε εύκολα, παρέμεινε κορυφή με το απόλυτο των νικών στην έναρξη του πρωταθλήματος, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό.

Και δεν θα είναι αρκετό ούτε το 3 στα 3, ούτε το 4 στα 4, καθώς το «κάζο» από την Γκαμπάλα θα ακολουθεί την ομάδα αναμφίβολα για πολλούς μήνες ακόμα. Τέτοια ντροπή πώς να τη ξεπλύνεις…

Ο κόσμος μπορεί να είναι υπερβολικός αλλά έχει δίκιο. Ή το πρωτάθλημα ή «φύγετε από δω». Η φετινή σεζόν θα είναι «φωτιά» για τους πράσινους καθώς μετά από χρόνια υπομονής και μιας κατάκτησης κυπέλλου τα τελευταία έξι χρόνια, η ανοχή εξαντλείται. Είτε τολμούμε να το πούμε είτε όχι, το στάτους της ομάδας μεταβάλλεται από τα κατά συρροή «στραπάτσα». Πέραν της κατάκτησης ενός Κυπέλλου Ελλάδος η ομάδα δεν έχει να επιδείξει την παραμικρή επιτυχία είτε εντός είτε εκτός συνόρων τα τελευταία πολλά χρόνια και ίσως κάποιοι αρχίζουν να το συνηθίζουν.  Αυτό, για Παναθηναϊκό, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.

Το 4-0 δε λέει απολύτως τίποτα. Με την ευκαιρία της διακοπής του πρωταθλήματος παίκτες και προπονητής πρέπει να σοβαρευτούν, να μιλήσουν λίγο και να δουλέψουν πολύ. Ακολουθεί ο Πανιώνιος στη Νέα Σμύρνη και ύστερα δυο εντός έδρας αναμετρήσεις. Το 5 στα 5 επιβάλλεται.

Ο μόνος τρόπος να συνέλθει η ομάδα και να βρει το βηματισμό της είναι η ηρεμία. Η ηρεμία θα εξασφαλιστεί μόνο με συνεχόμενες νίκες. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού τις περιμένει και μόνο τότε θα στηρίξει ξανά με την καρδιά του. Ως τότε, τα κεφάλια κάτω, λίγα λόγια και δουλειά.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE