ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Ο Εσιέν μπορεί να γίνει μεγάλος ηγέτης»

Ο Γιώργος Σουρλής αναλύει τα όσα είδε από τον Μίκαελ Εσιέν στο φιλικό του Παναθηναϊκού με το Αιγάλεω.

«Ο Εσιέν μπορεί να γίνει μεγάλος ηγέτης»

Σε καλή κατάσταση βρίσκεται ο Εσιέν, σύμφωνα με τον Γιώργο Σουρλή.

Ο 32χρονος χαφ την Δευτέρα (31/8) έκανε το (ανεπίσημο) ντεμπούτο του σε φιλικό προπονητικού χαρακτήρα με αντίπαλο το Αιγάλεω και  έδειξε καλά… δείγματα σύμφωνα με τον κ.Σουρλή .

Ο Έλληνας προπονητής, ο οποίος τον παρακολούθησε στο φιλικό της ομάδας του με τον Παναθηναϊκό, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πράσινη» για τα όσα είδε από τον 32χρονο χαφ.

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 68.190 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Παίζει κάθετο ποδόσφαιρο που λείπει από την ομάδα του αυτή τη στιγμή. Θα αλλάξει επίπεδο με αυτόν», σχολίασε μεταξύ άλλων, ενώ παράλληλα στάθηκε και στον Ράσμους Τελάντερ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

-το φιλικό: «Την εμπειρία που ζήσαμε δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ. Αντιμετωπίσαμε μια πολύ καλή ομάδα που παίζει γρήγορο ποδόσφαιρο. Εμείς κρατάμε τις εμπειρίες από αυτό το παιχνίδι. Τι να πεις μετά από αυτό. Όταν έχεις παίξει με τέτοια ομάδα, όλες οι υπόλοιπες της κατηγορίας μας μοιάζουν με… γατάκια. Και για μένα όμως ήταν μια μεγάλη εμπειρία το ματς. Απέναντι στον καλύτερο Έλληνα προπονητή αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα».

-τον Εσιέν: «Του λείπουν αγώνες. Τώρα που θα παίζει σταδιακά θα βρει τον ρυθμό του. Τι να πεις για τον Εσιέν; Ξέρουν όλοι την αξία του και τις ικανότητες του. Παίζει κάθετο ποδόσφαιρο που λείπει από τον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή. Σε έναν μήνα θα πετάει. Έπαιξε κοντά στα 70 λεπτά και είχε πολλά τρεξίματα. Βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Δημιούργησε γρήγορα φάσεις και ήταν μέσα σε όλες τις υπόλοιπες. Βλέπει γήπεδο και μοιράζει… ευκαιρίες. Του λείπουν μόνο παιχνίδια.

Υπάρχει ένα δέος όταν βλέπεις αυτόν τον παίκτη. Μόλις τον είδαν οι παίκτες μου πήγαν αμέσως για φωτογραφίες κι ο Εσιέν… κύριος! Δεν είχε κανένα πρόβλημα. Μιλούσε με όλους. Έχει παιδεία αυτός ο παίκτης και φαίνεται σε κάθε συμπεριφορά. Πολύ ζεστός και κοινωνικός με όλους. Εκεί ξεχωρίζει ο μεγάλος παίκτης.

Όποιος του φώναζε πήγαινε κοντά του για μια χειραψία. Δεν είχε κόμπλεξ. Είχα ξαναπάει στο «Γ. Καλαφάτης» και τον είδα πριν κάνει την επέμβαση. Τον είδα που έτρεχε μόνος του. Είναι επαγγελματίας με όλη τη σημασία της λέξης. Τον πλησίασα, μιλήσαμε και του ευχήθηκα καλή ανάρρωση. Αν ήταν κάποιος άλλος… δήθεν, ούτε που θα με κοιτούσε».

Ο Παναθηναϊκός θα αλλάξει επίπεδο με τον Εσιέν. Θα γίνει πιο γρήγορος στην ανάπτυξη του. Θα έχει ταχύτητα στο παιχνίδι του. Θα δώσει ποιότητα και σιγουριά. Μέσα στο παιχνίδι του είναι ήρεμος. Δεν φωνάζει. Καθοδηγεί την ομάδα με μαεστρία. Ο Εσιέν μπορεί να γίνει ο μεγάλος ηγέτης που ψάχνει το τριφύλλι. Τον σέβονται όλοι».

-Την κατάσταση του Παναθηναϊκού: «Παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο και από καθαρή ατυχία δεν πέρασε στους ομίλους του Europa League. Δεν φθάνει να είσαι καλός, χρειάζεται και λίγο τύχη. Στο πρωτάθλημα θα είναι μια από τις ομάδες που θα μονοπωλήσουν. Άλλωστε, μιλάμε για τον Παναθηναϊκό. Το τριφύλλι θα χτυπήσει το πρωτάθλημα στα ίσα και δεν υστερεί σε τίποτα από τους αντιπάλους του. Ειδικά με τις προσθήκες Εσιέν και Αμπέντ δεν πιάνεται».

-τον Τελάντερ: «Δεν απειλήσαμε ιδιαίτερα τον Παναθηναϊκό για να πεις ότι είχε και ιδιαίτερη δουλειά. Ο τρόπος παιχνιδιού του πάντως ήταν εξαιρετικός. Έχει δυνατό κορμί και κάνει γρήγορες μεταβιβάσεις. Έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και μπαίνει με σιγουριά σε κάθε φάση. Βγαίνει σχεδόν πάντα νικητής σε κάθε μονομαχία. Θα δώσει πολλές λύσεις στην άμυνα του Παναθηναϊκού».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...