Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς μπορεί να λείπει από το «χτίσιμο» της ομάδας του τριφυλλιού, καθώς προετοιμάζει την Εθνική Σερβίας για το Ευρωμπάσκετ, όμως όπως επισημαίνει ο βοηθός του Μίλαν Μίνιτς, υπάρχει καθημερινή επικοινωνία, ώστε να μαθαίνει την πορεία της προετοιμασίας, αλλά και να δίνει τις οδηγίες του.

Έτσι το ρόλο του «Σάλε», έχει αναλάβει ο Μίλαν Μίνιτς και όπως δήλωσε, το κύριο μέλημα της ομάδας είναι να μπουν όλοι στη φιλοσοφία και τη νοοτροπία του Τζόρτζεβιτς.

Αναλυτικά όσα είπε για την πορεία της προετοιμασίας: 

«Διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα της προετοιμασίας μας. Την πρώτη εβδομάδα δουλέψαμε πολύ καλά με τους μικρούς. Αρχίσαμε τη δεύτερη εβδομάδα βλέποντας τα αποτελέσματα των εξετάσεων και των εργομετρικών τεστ σχετικά με το τι λείπει από το σώμα του κάθε παίκτη. Πλέον, δουλεύουμε πάνω σε αυτό», ήταν το αρχικό σχόλιο του άμεσου συνεργάτη του Σάσα Τζόρτζεβιτς.

«Ξέρουμε ποιος είναι ο πρώτος προπονητής. Μιλάμε κάθε μέρα και έχουμε καλή συνεργασία. Εκείνος είναι συγκεντρωμένος σε δύο ομάδες και δεν θέλει να χάνει ούτε τον Παναθηναϊκό ούτε την Εθνική Σερβίας. Εμείς είμαστε εδώ για να βγάλουμε την προετοιμασία. Δουλεύουμε σκληρά. Έχουμε σήμερα δύο πολύ δυνατές προπονήσεις, αύριο ρεπό και μετά ένα τριήμερο δυνατό πριν πάμε στην Αθήνα. Βασικό μας μέλημα είναι να μπούμε στη νοοτροπία του κόουτς, ενώ θέλουμε μέσα από την ατομική προπόνηση όλοι οι παίκτες να είναι έτοιμοι ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός. Προβλήματα μικρά έχουμε και από πέρσι, αλλά θα φτιάξουν μέσα από το ατομικό πρόγραμμα. Μέσα από το ταλέντο που έχουμε να βγει ποιότητα».

Όσο για την απουσία τρεξίματος στο στίβο φέτος, ο Μίνιτς τόνισε: «Αυτή είναι η φιλοσοφία του κόουτς. Τρέχουμε καθημερινά. Πέρσι με την Εθνική Σερβίας είχαμε αποτελέσματα. Να ξέρετε ότι το γήπεδο τρέχουμε παραπάνω απ’ ό,τι θα τρέχαμε έξω. Μόνο που εδώ τρέχουμε με μπάλα και οι παίκτες το αγαπούν αυτό. Είναι πιο εύκολο για εκείνους. Πιο ευχάριστο».

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS