ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Πιλαφίδης: «Ομπράντοβιτς και Παναθηναϊκός τον απογείωσαν…»

Ο προπονητής του Δημήτρη Διαμαντίδη στην Καστοριά, Κώστας Πιλαφίδης μίλησε στο Σπορ fm 94,6 για την πορεία της καριέρα του 3D.

Πιλαφίδης: «Ομπράντοβιτς και Παναθηναϊκός τον απογείωσαν...»

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Το ξέρω από το 1994. Τότε, έπαιζε ποδόσφαιρο και ήταν καλός μάλιστα. Είχε ταλέντο. Τον έφεραν στην ομάδα ως Παίδα. Ήταν οξυδερκής από την αρχή, χωρίς να έχει τεχνικές ικανότητες γιατί ήταν ψηλός και ήταν φυσιολογικό εκείνη την εποχή. Είχε πολύ καλή αίσθηση του χώρου και μεγάλη αντίληψη. Αυτό ήταν που το χαρακτήρισε σε όλη του την καριέρα».

Για το πήγε από την Καστοριά στον Ηρακλή: «Όταν έφυγα από την Καστοριά ήταν σε καλό επίπεδο, αλλά δεν φάνταζε ότι θα ήταν ένα παιδί που θα μπορούσε να έχει χώρο στην Α1. Αυτό που έγινε δεν ήταν προβλέψιμο. Είχε στοιχεία, αλλά του είχα πει να είναι συνολικός παίκτης γιατί δεν είχε δεινότητα στο σκοράρισμα. Είχε όλα τα υπόλοιπα. Καλός στην άμυνα, καλός πασέρ και συνεπής.

Όταν έφυγα από την Καστοριά, πήγα στον Ηρακλή βοηθός του Σάκοτα και κάποια στιγμή κάναμε την προσπάθεια να μαζέψουμε νέα παιδιά. Εγώ τον ήξερα περισσότερο, γιατί οι άλλοι δεν είχαν εικόνα. Είχε περάσει και από τον ΠΑΟΚ, πριν από τον Ηρακλή. Αλλά, αν δεν τον ήξερες τότε, δεν μπορούσες να φέρεις στον Ηρακλή εκείνη την εποχή, ένα παλικάρι από την Καστοριά. Βοήθησε η διοίκηση του Ηρακλή και καταφέραμε να συναινέσουμε με την ομάδα της Καστοριάς. Βρέθηκε σε καλό περιβάλλον εκείνη την εποχή. Ο Χάρης Μαρκόπουλος που ήταν από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ελλάδα. Είχε συμπαίκτη των Ντίνκινς. Ήταν τυχερός γιατί έπεσε σε μεγάλη “φουρνιά”. Εκτός από τους προπονητές, είχε και καλές παραστάσεις από συμπαίκτες. Είχαμε πάρει τότε πολλά παιδιά, τον Νίκο Χατζηβρέττα, τον Λάζαρο Παπαδόπουλο».

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 46.649 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το πόσο τον βοήθησε η συνεργασία με τον Ομπράντοβιτς: «Η αντάμωση με τον Ομπράντοβιτς και η ασφάλεια που του παρείχε ο Παναθηναϊκός, τον απογείωσαν. Νομίζω πως βρήκε τον ιδανικό άνθρωπο για να παίξει το πικ εν ρολ. Είναι σημαντικό να μένεις με τον ίδιο προπονητή για πολλά χρόνια. Από την άλλη, ο Δημήτρης ήταν σώφρων. Από μικρός ακόμα. Με τις επιλογές που έκανε δεν… πετούσε. Φαίνεται από την καριέρα του. Είναι τόσα χρόνια στον Παναθηναϊκό και δεν πήγε ποτέ στο NBA, γιατί δεν το πίστευε».

Για το γιατί δεν πήγε ποτέ στο NBA: «Σε αυτό μόνο ο ίδιος μπορεί να απαντήσει. Εμείς θα κάνουμε μία εκτίμηση. Μάλλον, επειδή είναι χαμηλών τόνων και βρήκε ένα χώρο που αναπτύχθηκε. Θεωρώ ότι δεν ήθελε να αφήσει αυτό το χώρο και την ασφάλεια για κάτι καινούριο και σχετικό. Γενικά, δεν ρίσκαρε».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...