Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην Α’ Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του για την απώλεια του Τζακ Νικολαΐδη, ζήτησε με ανακοίνωση ο σύλλογος παλαιμάχων του Παναθηναϊκού.

Η ανακοίνωση:

«Πλήρης ημερών, έφυγε από τη ζωή και κηδεύτηκε, ένας από τους πρωτοπόρους του Ελληνικού Μπάσκετ. Ο «Τζακ» Νικολαΐδης.

 Το όνομα με το οποίο είχε βαπτιστεί ήταν Ιάκωβος, αλλά στον κόσμο του Ελληνικού Μπάσκετ ήταν γνωστός μόνο με το προσωνύμιο «Τζακ», ίσως λόγω στυλ παιχνιδιού ή χαρακτήρα.

 Μαζί με τον αδελφό του Γιώργο αποτελούσαν μέλη της βασικής πεντάδας του Παναθηναϊκού που κυριάρχησε απόλυτα τα πρώτα χρόνια μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Συμπαίκτες τότε ήσαν οι Γιάννης Λάμπρου, Παναγιώτης Κουκόπουλος, Μίσας Πανταζόπουλος, Στέλιος Αρβανίτης και Νίκος Μήλας, όλοι των οποίων αποτελούσαν τον κορμό της Εθνικής Ομάδας.

 Ο «Τζακ» και ο Γιώργος Νικολαΐδη ήσαν ανίψια του Πατριάρχη Απόστολου Νικολαΐδη και είχαν εμπνευστεί εμφορούμενοι με τα ίδια ιδανικά του μεγάλου Ηγέτη.

Η ομάδα τότε δραστηριοποιείτο στο θαυμάσιο μικρό γήπεδο Μπάσκετ, με αποδυτήρια και κερκίδα 300 ατόμων επί της Βασιλίσσης Σοφίας απέναντι από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

 Ο «Τζακ» και μετά την αποχώρησή του από την ενεργό αγωνιστική δράση, ποτέ δεν απομακρύνθηκε – διοικητικά – από τον Παναθηναϊκό, καθώς διετέλεσε Πρόεδρος τόσο του Ερασιτέχνη, όσο και της ΚΑΕ.

  Ο Σύλλογος των Παλαιμάχων Αθλητών και Πρωταθλητών του Παναθηναϊκού σε αναγνώριση τιμής προς τον εκλιπόντα πρωταθλητή, αλλά και επί σειρά ετών ενεργό παράγοντα του Παναθηναϊκού, εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

–  Να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στην Α’ Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του.

–  Να εκφράσει την βαθύτατη λύπη της Παναθηναϊκής  αλλά και Αθλητικής Οικογένειας για την απώλειά του.

–  Να αναρτήσει την φωτογραφία του στα Γραφεία του Συλλόγου

–  Να δημοσιοποιήσει το παρόν ψήφισμα.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ».

➡️ Γράψε το σχόλιο σου