Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Λας Βέγκας μεταξύ 6 και 9 Σεπτεμβρίου θα αγωνιστούν οι αθλητές του Παναθηναϊκού Ματίας Βλαδίμηρος (66 kg) και Λαοκράτης Κεσσίδης (98 kg). Οι δύο παλαιστές βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας τους. Ο πρώτος προπονείται στη Χαλκίδα, ενώ ο δεύτερος βρίσκεται ήδη στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών μαζί με τη σουηδική ομάδα, με την οποία διατηρεί άριστες σχέσεις μιας και ζει και εργάζεται στη Σουηδία.

Οι δύο αθλητές θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, ώστε να καταταγούν στις πέντε πρώτες θέσεις και να προκριθούν απευθείας στην Ολυμπιάδα, κάνοντας το όνομα του Παναθηναϊκού να ακουστεί στα πέρατα της Γης.

Ωστόσο, οι αντιξοότητες που καλούνται να αντιμετωπίσουν είναι πολλές: από τη μία οι υψηλές θερμοκρασίες και η έλλειψη παρτενέρ στην προετοιμασία, λόγω διακοπών του καλοκαιριού, και από την άλλη η απόφαση της Ομοσπονδίας να μην στείλει την διεθνή προπονήτρια των αθλητών (και του Παναθηναϊκού) Λία Νικολάου στους αγώνες. Το τελευταίο συμβάν έχει προβληματίσει τους παλαιστές του Τριφυλλιού, αφού –σύμφωνα με πληροφορίες– φέρεται πως αρχικά είχε συμφωνηθεί προφορικά με ανθρώπους της Ομοσπονδίας η συμμετοχή της προπονήτριας στην αποστολή.

Τα αντανακλαστικά του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου έπειτα από τον αποκλεισμό της κ. Νικολάου ήταν άμεσα. Οι «πράσινοι» προσφέρθηκαν να πληρώσουν τα έξοδά της, όμως η ίδια ευχαρίστησε τη διοίκηση και αρνήθηκε την πρότασή τους, καθώς έως τον Μάϊο θα υπάρχουν άλλες τρεις προσπάθειες για πρόκριση και δεν ήθελε να επιβαρύνει το budget της χρονιάς. Θεωρεί, εξάλλου, σημαντικό να δοθεί η δυνατότητα και σε άλλους αθλητές να κυνηγήσουν την πρόκριση στα προ-ολυμπιακά τουρνουά.

Όσο για την έλλειψη παρτενέρ του Ματία Βλαδίμηρου, ήταν ένα πρόβλημα που αντιμετωπίστηκε, χάρη στη βοήθεια συναθλητών του στον Παναθηναϊκό, παλαιστών του Β.Α.Ο. και του Π.Ο.Π. Χαλκίδας, καθώς επίσης και ενός Τούρκου αθλητή.

Κλείνοντας, επιβάλλεται να υπογραμμιστεί πως οι επιτυχίες του Παναθηναϊκού δεν… ήρθαν από μόνες τους. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και πολλά «ευχαριστώ» στον έφορο κ.Μπίρη, στη διοίκηση του Ομίλου, καθώς και στους Συνδέσμους και τους οπαδούς της Θύρας 13 για την ηθική και υλική συμπαράσταση του τμήματος (ακόμα και η προετοιμασία στην Τουρκία και τη Μαδρίτη έγινε με έξοδα των παραπάνω).

Πηγή: paoabroad.com

➡️ Γράψε το σχόλιο σου