ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ακαδημίες

Σάμιος: «Στόχος το σωστό ποδόσφαιρο»

Μετά την νίκη επί της Καλλονής ο προπονητής των Νέων του Παναθηναϊκού, Βαγγέλης Σάμιος μίλησε για τους φετινούς στόχους και αναφέρθηκε στο μοντέλο που ακολουθούν τα τμήματα του ποδοσφαίρου.

Σάμιος: «Στόχος το σωστό ποδόσφαιρο»

Ο Βαγγέλης Σάμιος αφού σχολίασε πρώτα το παιχνίδι με την Καλλονή, αναφέρθηκε στον στόχο της ομάδας, που δεν είναι άλλος από το καλό ποδόσφαιρο και ανέλυσε το πλάνο των τμημάτων του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Νίκη με 1-0, αν και είχατε ευκαιρίες για να ανέβει το σκορ.

«Κοιτάξτε, η ζέστη είναι ανασταλτικός παράγοντας. Τα παιδιά και των δύο ομάδων δεν ευχαριστήθηκαν και τόσο το παιχνίδι, σε ένα ιστορικό γήπεδο όπως η Λεωφόρος. Παρόλα αυτά η ομάδα έδειξε πως έχει αρκετές δυνάμεις.

Πίεσε τον αντίπαλο με υπομονή κάποιες φορές και όχι ανορθόδοξα. Η αντίπαλη ομάδα όπως φάνηκε ήθελε να παίξει άμυνα και προσπάθησε να βγει μπροστά με εκμεταλλευτεί, αλλά όλα πήγαν καλά και εμείς σκοράραρε, ενώ όπως υπήρχαν και άλλες φάσεις.

Έχουμε πολλά θετικά από αυτό το παιχνίδι, όπως το ότι τα παιδιά ήταν συγκεντρωμένα».

Τι περιμένετε από την ομάδα να δείξει μέσα στο πρωτάθλημα; Και από τους νέους και από τους εκείνους που ανέβηκαν στην Κ20.

«Σίγουρα περιμένουμε καλό ποδόσφαιρο, αυτό που προσπαθεί να παρουσιάσει κάθε τμήμα του Παναθηναϊκού και ειδικά η Κ20. Από κάτω έρχονται παιδιά, έτοιμα να παίξουν ποδόσφαιρο και να μπουν στην Κ20.

Η νοοτροπία από τα 12χρονα μέχρι την πρώτη ομάδα, είναι να διδάσκεται το ποδόσφαιρο από τη βάση του όπως το passing game, η υπομονή στο παιχνίδι και το όμορφο ποδόσφαιρο. Οπότε όταν έρχεται ένα παιδί από την Κ17 δεν έχει πολλά καινούργια πράγματα να μάθει. Απλά μπαίνει σε λεπτομέρειες, καθώς το παιχνίδι το έχει.

Όλα τα τμήματα έχουν συνέχεια και η βάση του ποδοσφαίρου είναι η ίδια. Αν όλες τις ομάδες, έχουν τον ίδιο τρόπο, οπότε κάθε παιδί που έρχεται ξέρει τι πρέπει να κάνει. Από εκεί και πέρα παίρνει κάποιες λεπτομέρειες, καθώς οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές, αλλά η προσαρμογή είναι πάρα πολύ εύκολη».

Για τον Γιάννη Ανδρέου που αποκτήθηκε φέτος και τον Μαυρομάτη;

«Καταρχάς θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους προπονητές που τους είχαν, για τον χαρακτήρα τους, αλλά και το ποδόσφαιρο που τους έχουν μάθει. Από εκεί και πέρα τα παιδιά είχαν πολύ γρήγορο χρόνο προσαρμογής και δείχνουν πως είναι πολλοί καλοί παίκτες».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE