ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Από «τελευταίος», αρχηγός και… αναντικατάστατος ο Πίντο

Η επιλογή του Γιάννη Αναστασίου να... θέσει εκτός πλάνων τον Αντρέ Πίντο το καλοκαίρι του 2013, αποδείχτηκε καθοριστική για την εξέλιξη του Πορτογάλου ποδοσφαιριστή.

Από «τελευταίος», αρχηγός και... αναντικατάστατος ο Πίντο

Στα… καλύτερά του βρίσκεται ο Αντρέ Πίντο, καθώς αποτελεί το βασικό στόπερ και αρχηγό για την ομάδα της Μπράγκα. Μάλιστα, ο Πορτογάλος παίκτης έχει όρο αποδέσμευσης ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, με την Μπράγκα να… αρνείται να τον παραχωρήσει με μικρότερο ποσό στην Αταλάντα.

Να θυμίσουμε, πως τον Ιούλιο του 2012 ο τότε προπονητής του Παναθηναϊκού, Ζεσουάλδο Φερέιρα, επέμεινε πάρα πολύ για την απόκτηση του Πίντο, φέρνοντας τον στο «τριφύλλι» από την Πόρτο με καλές συστάσεις να τον συνοδεύουν.

Η σεζόν ωστόσο που ακολούθησε είχε καλές και κακές στιγμές. Έτσι το καλοκαίρι του 2013, με τον Γιάννη Αναστασίου να βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία των «πρασίνων», έθεσε τον Πίντο εκτός σχεδιασμού.

Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid)
Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid) 6.797 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στη συνέχεια, ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος  δεν τα κατάφερε στο θερινό τρίμηνο, έμεινε χωρίς να παίζει και τον Ιανουάριο του 2014, με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να… ξαναβρίσκεται μπροστά του και αυτή τη φορά για χάρη της Μπράγκα.

Ο «Ζεσού», δεν συνέχισε να βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας, ωστόσο ο Πίντο συνέχισε και πλέον αποτελεί αναντικατάστατο… μέλος για το σύλλογο της Πορτογαλίας.

Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις… προσέλκυσαν  στα τέλη Αυγούστου την Αταλάντα, η οποία διαπραγματεύτηκε την αγορά του με μία υψηλή πρόταση, αλλά  η απάντηση  που έλαβε για τον 25χρονο στόπερ, είναι πως παραχωρείται μόνο με την κάλυψη της ρήτρας των 10 εκατομμυρίων ευρώ!

«Είναι ευχάριστο να βλέπω ότι η πρόοδος μου, αναγνωρίζεται. Η άρνηση της Μπράγκα ήταν μία απόφαση της τεχνικής ηγεσίας, η οποία με με γεμίζει αυτοπεποίθηση. Το ίδιο μου συμβαίνει με την ανάθεση της αρχηγίας. Είμαι ευτυχισμένος και προσηλωμένος στην ομάδα», τόνισε ο Πίντο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.