ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Ο Στόγιαν, ο Ντίνο και τ’ άλλα παιδιά… (Pics)

Ελλάδα-Κροατία απόψε και το Panathinaikos24.gr, σας θυμίζει τους Κροάτες που έχουν φορέσει την φανέλα του Παναθηναϊκού τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Στόγιαν, ο Ντίνο και τ' άλλα παιδιά... (Pics)

Ο Παναθηναϊκός έχει δείξει αρκετές φορές ενδιαφέρον για παίκτες από την Κροατία, ενώ οκτώ συνολικά έχουν φορέσει την φανέλα του «τριφυλλιού», με τους Κόμαζετς και Βράνκοβιτς να κάνουν την αρχή.

PicMonkey Collage

Ήταν την σεζόν 1992-1993 που ήρθαν στον Παναθηναϊκό οι Στόγιαν Βράνκοβιτς και Άριεν Κόμαζετς, για να γίνουν οι πρώτοι Κροάτες που αγωνίζονται για λογαριασμό των «πρασίνων».

32405

Ο Κόμαζετς μπορεί να αποχώρησε μετά από έναν χρόνο παρουσίας, αλλά ο Βράνκοβιτς έμεινε και έγραψε την δική του ιστορία στον σύλλογο. Τέσσερα επιτυχημένα χρόνια στην Αθήνα, ένα Ευρωπαϊκό Κύπελλο στην τελευταία του χρονιά και φυσικά η φοβερή και τρομερή τάπα του στον Μοντέρο, που έδωσε την νίκη και το τρόπαιο, απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού!
Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού! 794 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο επόμενος Κροάτης που θα αγωνιζόταν στο «τριφύλλι», ήρθε δύο χρόνια αργότερα και το όνομα του ήταν, Ντίνο Ράτζα. Κάθισε μόλις δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό, αλλά κατάφερε να πραγματοποιήσει σπουδαίες εμφανίσεις και να βοηθήσει τα μέγιστα, στην κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων.

Ντίνο Ράτζα
0000000000363120

Ο Παναθηναϊκός τα επόμενα χρόνια πορεύτηκε με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο του και ο πρώτος Κροάτης που επέλεξε ήταν ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς. Μετά από δύο χρόνια στην Τουρκία και στην Εφές, ο «Μούλα» έρχεται στους «πράσινους» και μαζί τους πανηγυρίζει το Ευρωπαϊκό της Μπολόνια, χωρίς όμως να κατακτήσει το πρωτάθλημα, ενώ την επόμενη σεζόν αποχωρεί για την Ιταλία.

ÌÐÏÍÔÉÑÏÃÊÁ ÌÏÕËÁÏÌÅÑÏÂÉÔÓ / ÊÉÍÔÅÑ ÌÐÏËÏÍÉÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÔÅËÉÊÏÓ ÖÁÉÍÁË ÖÏÑ ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2001)

Ο επόμενος Κροάτης ίσως να μην σας έχει μείνει στο μυαλό. Είναι ο Γιούριτσα Ζούζα, που ήρθε στο «τριφύλλι» την σεζόν 2002-2003 και έφυγε με πρωτάθλημα και Κύπελλο στο τέλος της χρονιάς, έχοντας πραγματοποιήσει 16 συμμετοχές με τα «πράσινα».

Ο Άντρια Ζίζιτς που ήρθε πέντε χρόνια μετά τον Ζούζα, είχε σαφώς μεγαλύτερη συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας, αλλά ούτε αυτός έκατσε για παραπάνω από μία χρονιά.

PicMonkey Collage

Αποχώρησε μετά 33 συμμετοχές όπου έδωσε αρκετές λύσεις στον Ομπράντοβιτς, παρέα με τον συμπατριώτη του, Νίκολα Πρκάτσιν που ήρθε στα μέσα της ίδιας σεζόν και αγωνίστηκε σε μόλις 8 αγώνες.

Ο τελευταίος παίκτης από την Κροατία, που αγωνίστηκε για λογαριασμό του Παναθηναϊκού είναι ο Ρόκο Λένι Ούκιτς, που φόρεσε για δύο χρόνια τα «πράσινα» και συγκεκριμένα την περίοδο 2012-2014. Με το «τριφύλλι» πανηγύρισε δύο συνεχόμενα νταμπλ, ενώ έφτασε και στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα.

ÏÕÊÉÔÓ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÌÁËÁÃÁ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2013-2014)  UKIC  PANATHINAIKOS - MALAGA (EUROLEAGUE 2013-2014)
leni-ukic-u-slucaju-uspjeha-u-slovenji-svirao-bih-harmoniku-504x335-20130934-20130901172547-04b3cb80a31970a29449ffcedce6157f

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.