ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εditorial

Ποια ψυχή; Το ταλέντο!

Ποια ελληνική ψυχή; Το ταλέντο είναι αυτό που κάνει τη διαφορά. Οι μεν «μπασκετικοί» βρίσκονται στο… πάνθεον του ευρωπαϊκού και όχι μόνο μπάσκετ, οι δε «ποδοσφαιρικοί, στα… τάρταρα.

Ποια ψυχή; Το ταλέντο!

Συχνά-πυκνά επικαλούμαστε την ελληνική ψυχή, που κάνει τη διαφορά όταν τα πράγματα «ζεματάνε». Αυτό όμως δεν αποτελεί την ειδοποιό διαφορά. Ψυχή έχουν όλοι. Και οι Κροάτες και οι Σκοπιανοί και τα Φερόε και η Φινλανδία. Το ταλέντο και η ποιότητα κάνουν τη διαφορά.

Η ομάδα μπάσκετ έχει καταφέρει πολλά από το ’87 και μετά, με τα πάνω της και τα κάτω της. Παρά τις όποιες τρανταχτές αποτυχίες που είχε κατά καιρούς, πάντα βρισκόταν σε υψηλό επίπεδο, αποτελούμενη από παίκτες που βρίσκονταν συνεχώς στην «κορυφογραμμή» του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Η εθνική ποδοσφαίρου, μέχρι το 2004, βρισκόταν σε μια σχετική ανυποληψία, ωστόσο με το «Έπος» της Πορτογαλία, το άλλαξε αυτό και για δέκα χρόνια, γνώριζε την ίδια επιτυχία και απολάμβανε την ίδια δόξα, με τους «πορτοκαλί».

Η όποια ελληνική ψυχή δεν μπόρεσε να δώσει τα προσδοκώμενα στην ποδοσφαιρική ομάδα, να κερδίσει άσημους και κάκιστους αντιπάλους στα προκριματικά του Euro του 2016. Η ελληνική ψυχή δεν ήταν αυτή που έδωσε τη νίκη της «επίσημης αγαπημένης», χθες απέναντι στην Κροατία.

Το ταλέντο, η τεχνογνωσία και η ποιότητα που διαθέτουν οι Έλληνες προπονητές και μπασκετμπολίστες ήταν αυτά που έδωσαν τη νίκη. Η διαφορά συνεπώς βρίσκεται στο «μπορώ» και όχι στο «αν θέλω». Και οι δύο θέλουν, απλώς οι μεν μπορούν και οι δε, ασφυκτιούν λόγω έλλειψης ταλέντου, ποιότητας και μιας «δυσκίνητης» ομοσπονδίας, που μάλλον δε μπορεί να υποστηρίξει αυτή την ομάδα σε κανένα επίπεδο, αγωνιστικό και μη.

Γιάννης Μιχαλάκης
Γιάννης Μιχαλάκης Στην περίπτωση του Γιάννη Μιχαλάκη, ισχύει η σοφή ρήση που λέει “κάλιο αργά παρά ποτέ”, όσον αφορά στην αθλητική δημοσιογραφία, στο μονοπάτι της οποίας εισήρθε στις αρχές του 2012, παρότι αποτελούσε όνειρο από πολύ μικρή ηλικία. Αρχικά ενασχόληση με τα ερασιτεχνικά αθλήματα μέσω του volleynews.gr και του insidesports.gr και σιγά-σιγά, μέσω της οικογένειάς του panathinaikos24.gr, προσπαθεί να κάνει το χόμπι του… επάγγελμα, σε ένα «πράσινο» μεν μέσο, αλλά χωρίς παρωπίδες και πάντα με σεβασμό στο λειτούργημα της δημοσιογραφίας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ