ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

Τρίτη εβδομάδα πίεσης!

Ο ρόμβος του Αναστασίου, ο Ζέκα ως ακραίος οπισθοφύλακας κι οι επιθέσεις/ειρωνείες σε προπονητή/πρόεδρο! Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Τρίτη εβδομάδα πίεσης!

Με την ομάδα να μπαίνει στη τελική ευθεία ενόψει Ν.Σμύρνης επιστρέφουμε ξανά σε ρυθμούς πρωταθλήματος. Το πρωί η είδηση που ανέβηκε στα σάιτ η οποία θέλει τον προπονητή να μην εγκαταλείπει το «ρόμβο» ενόψει Σαββάτου δοκιμάζοντας τον Κάρλος Ζέκα σε θέση ακραίου μπακ αρκούσε για να φέρει «επανάσταση» επικριτικών σχολίων! Έκπληξη δεν νιώσαμε, ο προπονητής θα βρίσκεται καιρό στη «μπούκα» (όσο και αν αντέξει, τέλοσπάντων) αφού ο πράσινος περίγυρος είναι αδύνατον να συγχωρέσει τον ηλίθιο αποκλεισμό απ’ το «χωριό» του Αζερμπαϊτζάν. Έλα όμως που στα περισσότερα σχόλια οι οπαδοί «περιλαμβάνουν» και τον Γιάννη Αλαφούζο κατηγορώντας τον για λανθασμένη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του «Ολλανδού», ζητώντας του ν’ αποχωρήσει αγκαζέ με το πουλέν του!

Πιθανότατα κάποιοι εκτιμούν πως με την αποχώρηση του «mr. ΣΚΑΙ» όλα θα βελτιωθούν δια μαγείας. Ο ηγέτης της «Συμμαχίας» δεν έχει σοβαρά οφέλη απ’ την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο. Από τον Παναθηναϊκό δεν λαμβάνει τους αστρονομικούς μισθούς Φιλιππίδη, Γόντικα, συν ότι η θέση του προέδρου είναι άβολη αφού οφείλει να κυλιστεί στο βούρκο της διαφθοράς. Επιπλέον ο σύλλογος παρουσιάζει ακόμα μεγάλη παθητικότητα στα οικονομικά του, άρα πρέπει και φέτος να βάλει το χέρι στην τσέπη για να καλύψει ζημιές. Υπάρχει κι η πίεση του κόσμου που προσδοκά κάτι καλύτερο και μετά την κατραπακιά από την Καμπάλα ζητά «αίμα»!

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι Ολυμπιακός (δηλαδή σύνδεσμος φιλάθλων), ούτε ΠΑΟΚ/Άρης για να διοικηθεί από οπαδούς που επιπλέον δεν διακρίνονται για το μόνιασμά τους! Χρόνια μετά τη διάλυση της πολυμετοχικότητας μια ματιά σε σχόλια και μια περατζάδα απ’ τα ερτζιανά σε κάνει το καταλάβεις ότι πολλές διαφορετικές «φατριές» ζουν κι αναπνέουν.

Το κλαμπ χρόνια είχε με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη την πιο στιβαρή προσωποπαγή εκπροσώπηση στους θεσμούς, ο τωρινός διοικητικός ηγέτης ούτε καν μπαίνει στο ζύγι με τον «καπετάνιο» αλλά δεν μπορείς να μην του αναγνωρίσεις ότι επέλεξε να περιβάλλεται από συνεργάτες που το ποδόσφαιρο το κατέχουν κι ο ίδιος τους ακούει δίχως να επηρεάζεται από τα ακραία συναισθήματα του λαού μας σε χαρές/λύπες. Θυμόμαστε όλοι πως -κόντρα στο ρεύμα -στήριξε μ’ όλες του τις δυνάμεις το «πείραμα Νταμπίζα» που εκ του αποτελέσματος τον δικαίωσε.

Η δύναμη της ομάδας την προηγούμενη διετία ήταν το δέσιμο παικτών-κόσμου-διοίκησης. Παρότι η εμπιστοσύνη των δεύτερων κλονίστηκε τα μέγιστα μετά το ευρωπαϊκό στραπάτσο ο πρόεδρος εμφανίζεται αποφασισμένος να στηρίξει τον κόουτς ίσως γιατί ξέρει πως αν τον «αποκεφαλίσει» κι η ομάδα πάει χειρότερα (διόλου απίθανο) η γκρίνια θα μεγιστοποιηθεί, οι «ένοχοι» θα πολλαπλασιαστούν άρα η ολοκληρωτική διάλυση του πλάνου που ξεκίνησε προ τριετίας θα είναι προ των πυλών!

Στα σπορ λέμε πως οι επιτυχίες προέδρων/προπονητών φαίνεται από την κατάσταση που αφήνουν ένα σύνολο. Σήμερα να τα «βρόνταγε» ο Αλαφούζος θα είχε να λέει πως από το χάος της σεζόν 2012-2013 επί ημερών του διακανονίστηκαν τα χρέη, αγοράστηκε προπονητικό κέντρο, βελτιώθηκαν οι σχέσεις με τον Ερασιτέχνη και την ΚΑΕ, η ομάδα πήρε κύπελλο και… πρωτάθλημα, ενώ παρουσίασε σειρά νεαρών ποδοσφαιριστών (Λαγός, Καρέλης, Κλωναρίδης) που μοιράζουν υποσχέσεις βελτίωσης άρα και δυνατότητας ν’ αποδώσει το τριφύλλι μελλοντικά ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο. Φυσικά ο αντίλογος είναι σοβαρός, ο Παναθηναϊκός δεν είναι σωματείο που θα κάνει «σημαία» του την κατάκτηση ενός τίτλου μια φορά στα τόσα χρόνια, έλα όμως που πέραν των ονείρων κάθε οπαδού υπάρχουν κι οι… εφιάλτες!

Ο κόσμος γκρινιάζει για τις μεταγραφές, έβγαλε ήδη «άχρηστο» τον Βέμερ, «κουτσό» τον Εσιέν, «λίγο» τον Λουντ, «απελπιστικά αργό» τον Σάντσεθ (λες κι ο Σίλντενφελντ ήταν… πύραυλος) χωρίς να αναγνωρίζει πως οι άνθρωποι που τους ζουν καθημερινά στο Κορωπί κάτι παραπάνω μπορεί να ξέρουν για την αξία τους. Η κριτική είναι για όλους φυσικά αλλά αυτή τη στιγμή οι επιθέσεις προς τον Αλαφούζο είναι άδικες. Είναι έτσι διαμορφωμένη η κατάσταση που ο Παναθηναϊκός δεν έχει συμφέρον να χάσει κι αυτόν. Όχι επειδή ο πρόεδρος έχει τα θέματα του τριφυλλιού πρώτα στη καθημερινή του ατζέντα μα επειδή ο σύλλογος ακόμα τον έχει ανάγκη! Δεν βλέπουμε, άλλωστε, άλλο ισχυρό «παίκτη» να «σπρώχνεται» να εμπλακεί στην ΠΑΕ…

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ