ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Μαλ@@κες οι απανταχού… Σίλντενφελντ!

Γιατί να μην είναι σοβαρές οι καταγγελίες του Γκόρντον Σίλντενφελντ; Γιατί ντε και καλά να αποκαλούμε «γραφικό» τον Κροάτη ή όποιον λέει κάτι ανάλογο; Γιατί να μην υπάρχει ένας εισαγγελέας να καλέσει τον ποδοσφαιριστή; Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Μαλ@@κες οι απανταχού… Σίλντενφελντ!

Οποιος θεωρεί ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο, σε κάθε επίπεδό του, είναι καθαρό και με ισονομία να σηκώσει το χέρι. Φαντάζομαι ότι λίγοι είναι αυτοί που θα το κάνουν. Είναι οι ίδιοι που τυφλωμένοι από τον οπαδισμό τους προτιμούν να φορούν παρωπίδες, αποθεώνοντας τον αγαπημένο τους πρόεδρο κι ας είναι ο χειρότερος όλων. Είναι οι ίδιοι που όταν λέει κάποιος κάτι κόντρα στην ομάδα τους είναι «μαλ@@κας» ή «γραφικός» και όταν ακούσουν κάτι καλό για τον αγαπημένο τους σύλλογο, συμφωνούν δίχως δεύτερη κουβέντα. Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο. Ελλάδα!

Η συνέντευξη του Γκόρντον Σίλντενφελντ στο sdna.gr και τον συνάδελφο Θανάση Ασπρούλια είναι σπάνια. Σπάνια, διότι ένας παίκτης με όνομα και επίθετο προχωρά σε τόσο σοβαρές καταγγελίες. Μιλάει για στημένες δαιτησίες, για «ντου» προέδρων σε αποδυτήρια, για ατάκες ρέφερι του τύπου «αν δεν σου αρέσει, πες στον πρόεδρό σου να πληρώσει» και άλλα πολλά. Θα ήταν, βέβαια, πιο χρήσιμο αν ο Κροάτης έλεγε περισσότερα και πιο συγκεκριμένα. Τα «δεν θυμάμαι», για παράδειγμα, σε κάποιο σημείο της συνέντευξης ξενίζουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι, ντε και καλά, τα όσα είπε δεν ισχύουν. Αλλά, αν θέλουμε να είμαστε απολύτως σωστοί, στις καταγγελίες, από τη στιγμή που δείχνεις το θάρρος να τις κάνεις, μιλάς με… ονόματα και διευθύνσεις από την αρχή ως το τέλος. Μπορεί, όντως, να μη θυμόταν ο Κροάτης. Ποιος ξέρει… Στο μυαλό του δεν είναι κανείς…

Οι αντιδράσεις του κοινού στα social media είναι και διαφορετικές. Αλλοι αποθεώνουν τον «Σίφο» και άλλοι τον βγάζουν «μαλ@@κα» και «γραφικό», όπως έγραψα και παραπάνω. Και να με συμπαθάτε για τη λέξη. Μα κάποιες φορές, θα πρέπει να σπάμε τα ταμπού και να αποτυπώνουμε την απόλυτη πραγματικότητα. Δυστυχώς, όποιος κάνει μια καταγγελία ή πει και γράψει κάτι ανάλογο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο είναι βουτηγμένο στη βρωμιά και απαξιωμένο ως προϊόν, αποκαλείται από τους διαφωνούντες με αυτόν τον τρόπο. Είτε είναι ο Σίλντενφελντ, είτε ακόμη και σοβαρά Μέσα της Ευρώπης.

Σε μια νορμάλ χώρα, τέτοια λεγόμενα κάνουν τον εισαγγελέα να καλεί τον όποιο Σίλντενφελντ να καταθέσει επισήμως και με λεπτομέρειες τα όσα είπε. Και ή συνεχίζεται η υπόθεση ή ο εισαγγελέας κρίνει ότι τα όσα άκουσε δεν είναι επαρκή για να προχωρήσει. Η κλήση, όμως, είναι υποχρέωση. Αλλιώς είναι σαν να σφυρίζουμε αδιάφορα και να κλείνουμε τα μάτια μας…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ