Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι για τη διακίνηση κοκαΐνης 27 κιλών και αξίας 1.500.000. Μεταξύ τους, αθλητής του τμήματος μπέιζμπολ του Παναθηναϊκού ο οποίος μάλιστα ανέφερε, πως είναι χρόνια χρήστης.

Οι συνήγοροι του εν λόγω κατηγορουμένου, Σ. Κεχαγιόγλου και Δημ. Γκαβέλας κατά τη διάρκεια της απολογίας, τόνισαν τα εξής:

«Ο εντολέας μας έδωσε πλήρεις εξηγήσεις και απάντησε αναλυτικά σε όλες τις ερωτήσεις του κου Ανακριτού. Προκύπτει ξεκάθαρα από τα στοιχεία που παρέθεσε ότι ο ρόλος του στην υπόθεση διακίνησης της κοκαΐνης ήταν δευτερεύων και επικουρικός και δεν είναι φυσικά ούτε «οργανωτής» ούτε ο «εγκέφαλος» αυτής της υπόθεσης. Εξήγησε ότι η εμπλοκή του οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην επί πολλά έτη χρήση και κατάχρηση της κοκαΐνης καθώς και άλλων ναρκωτικών ουσιών που οδήγησαν στην πλήρη εξάρτησή του. Η δε οικονομική του αδυναμία και η συνακόλουθη στέρηση της ναρκωτικής ουσίας οδήγησαν στην – έστω και περιφερειακή- ανάμειξή του με πράξεις διαμεσολάβησης. Είμαστε βέβαιοι ότι η πορεία της Ανακρίσεως θα αναδείξει τους εγκεφάλους και διοργανωτές της αποστολής της ναρκωτικής ουσίας στη χώρα μας, καθότι ο εντολέας μας υπήρξε ο εύκολα αναλώσιμος συμμετέχων. Η δικονομική μεταχείρισή του τουλάχιστον στο παρόν στάδιο είναι απολύτως προβλέψιμη και αναμενόμενη».

Πηγή: iefimerida

➡️ Γράψε το σχόλιο σου