Θέματα / Αφιερώματα

Το «έργο» φάνηκε από νωρίς (Pics & Vids)

Σαν σήμερα το 2000, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε στο ΟΑΚΑ την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League, με τους Ισπανούς να παίρνουν στο φινάλε την ισοπαλία με 1-1.

Ο Παναθηναϊκός της σεζόν 2000-2001 έμπαινε ως το αουτσάιντερ στο Champions League, σε έναν όμιλο με αντιπάλους την Γιουβέντους, την εντυπωσιακή στην Ισπανία Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και το Αμβούργο.

Παναθηναϊκός-Λα Κορούνια

Στις 13 Σεπτεμβρίου στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων, η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη υποδεχόταν τους Ισπανούς σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ.

Μετά από μισή ώρα αγώνα, ο Πάολο Σόουζα με μία εκπληκτική κάθετη μπαλιά βρίσκει τον Κριστόφ Βαζέχα, ο οποίος  βγαίνει τετ τετ και δεν έχει κανένα πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μολίνα για να ανοίξει το σκορ.

Ο Παναθηναϊκός αντέχει απέναντι στην πρωταθλήτρια Ισπανίας, αλλά στο 85′ μία λάθος έξοδος του Αντώνη Νικοπολίδη θα δώσει στον Ναϊμπέτ την ευκαιρία να διαμορφώσει το τελικό 1-1.

Οι «πράσινοι» τελικά πέρασαν ως 2οι στον όμιλο πίσω από την Λα Κορούνια, με εντυπωσιακές νίκες όπως το 3-1 επί της Γιουβέντους στο ΟΑΚΑ.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Νικοπολίδης, Χένρικσεν, Βόκολος, Ολιβάρες, Φύσας, Σόουζα, Μπασινάς, Καραγκούνης, Κόλα, Βαζέχα, Λυμπερόπουλος

Ντεπορτίβο: Μολίνα, Πάμπλο, Ρομέρο, Ναϊμπέτ, Σίλβα, Έμερσον, Βίκτορ, Ντονάτο, Φραν, Παντιάνι, Τριστάν.

Exit mobile version