ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Αναστασίου: «Δεν αποποιούμαι τις ευθύνες μου…»

Ο Γιάννης Αναστασίου, αφού ανέφερε πως αυτός φέρει την ευθύνη για την εικόνα της ομάδας, τόνισε πως πρέπει να αναθεωρήσει για κάποιους παίκτες του. Παράλληλα είπε πως δεν του πέρασε από το μυαλό να παραιτηθεί, αλλά αν γινόταν αυτό, πρώτα θα το συζητούσε με τους συνεργάτες του.

Αναστασίου: «Δεν αποποιούμαι τις ευθύνες μου...»

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, στη Συνέντευξη Τύπου:

«Σκέφτομαι τι να πω όταν έρχομαι, συνήθως είμαι προετοιμασμένος για κάποια πράγματα . Νομίζω σήμερα δεν δείξαμε τίποτα, από τα στοιχεία που δουλέψαμε σαν ομάδα. Ο λόγος αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σας πω ποιος είναι, πρέπει να το συζητήσω με τους συνεργάτες του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι χάσαμε σήμερα τρεις βαθμούς από μια ομάδα που έδειξε μεγαλύτερο πάθος για τη νίκη. Συγχαρητήρια στον Πανιώνιο».

Γιατί έχει τέτοια εικόνα φαντάσματος ο Παναθηναϊκός;

«Το να παίζεις σε αυτό το επίπεδο και να θες να κερδίσεις κάποια πράγματα. Εμείς δεν διαχειριστήκαμε σήμερα σωστά την πίεση. Δεν θα μιλήσω ούτε τώρα για την ομάδα ούτε για κάποιο παίκτη. Το να θες να βγεις πρωταθλητής πρέπει να το δείχνεις, εμείς σήμερα δεν το δείξαμε. Για ποιον λόγο; Θα το συζητήσουμε με του συνεργάτες μου».

H πίεση σας φοβίζει;

«Η πίεση δεν με φοβίζει. Σίγουρα περνάμε άσχημη περίοδο με εναλλαγές στη ψυχοσύνθεση μας. Δουλεύουμε θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Θα πρέπει να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα και εγώ ο ίδιος για κάποιους. Όσο προπόνηση και να κάνεις το μυαλό δεν μπορείς να το προπονήσεις».

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.419 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το αν πέρυσι ήταν το ταβάνι της ομάδας:

«Σε αυτό το κομμάτι κάναμε κάποιες μεταγραφές, τουλάχιστον να βοηθήσουμε να ανεβάσουν το επίπεδο της ομάδας.  Για διάφορους λόγους από αυτούς τους παίκτες δεν έχουμε πάρει κάποια βοήθεια. Μπορούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω με τους παίκτες που έχουμε φέτος. Σημαντικό όμως είναι να το δείχνουμε.  Έχω αναθεωρήσει για πάρα πολλά πράγματα για τον τρόπο παιχνιδιού, μυαλού… Δεν έχουμε και την τύχη με το μέρος μας, το ξέρουμε, πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε».

Για τις δικές του ευθύνες:

«Δεν αποποιούμαι τις ευθύνες μου. Εγώ είμαι υπεύθυνος για την ομάδα, εγώ επιλέγω ποιοι θα παίξουν. Από κει και πέρα κοιτάζω την συνολική εικόνα, τουλάχιστον πρέπει να αναθεωρήσω την άποψη μου για κάποιους παίκτες».

Αν υπάρχει χρόνος για να αντιστραφεί το αρνητικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί:

«Υπάρχει δρόμος. Πάντα μπορεί να ανατραπεί η άσχημη εικόνα. Ποδόσφαιρο είναι, το θες αλλά δεν παίζεις μόνος σου. Εμείς θα προσπαθήσουμε να το ανατρέψουμε».

Για το αν σκέφτηκε να παραιτηθεί:

«Δεν θα ήθελα να πω κάτι δημόσια. Αν είναι κάτι θα το πω πρώτα στους συνεργάτες μου».

Για το τι έφταιξε απόψε:

«Όσο προπόνηση και αν κάνεις, το μυαλό είναι αυτό που πρέπει να λειτουργεί πάντα. Σήμερα συγκεκριμένα πράγματα μπλόκαραν. Το πώς και το γιατί θα το συζητήσω με τους παίκτες μου. Αν δεν ακούσω τη γνώμη τους δεν μπορώ να πω κάτι δημόσια. Πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε όλοι κάτω από πίεση και να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Είναι 3η αγωνιστική, υπάρχει δρόμος, ήταν μια έδρα ανέκαθεν δύσκολη για μας».

Αν το πρόβλημα είναι αγωνιστικό ή ψυχολογικό:

«Καθαρά ψυχολογικό. Να τρώμε γκολ χωρίς υποψία φάσης με ένα ανύπαρκτο φάουλ. Ουσιαστικά βάζουμε τη μπάλα μόνοι μας στα δίχτυα μας. Αυτοί είμαστε, θα συνεχίσουμε για να γίνουμε καλύτεροι».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.