ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Ο Εσιέν, η Θύρα 13 και το restart

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την παράταση στο ντεμπούτο του Γκανέζου, τη θέση των οργανωμένων οπαδών, αλλά και την αναγκαία επανεκκίνηση του Παναθηναϊκού.

Ο Εσιέν, η Θύρα 13 και το restart

*Είναι μια είδηση που φέρνει σε δύσκολη θέση του ανθρώπους του Παναθηναϊκού, αλλά αποτελεί και την πραγματικότητα. Ο Μάικλ Εσιέν είναι ξανά στα πιτς κι εκεί που όλοι περίμεναν το επίσημο ντεμπούτο του στο ματς με τον Λεβαδειακό, βλέπουν τον Γκανέζο να αποχωρεί προληπτικά από την προπόνηση και να δίνει παράταση στην πρώτη του εμφάνιση. Πρόβλημα. Όταν είσαι σε τόσο κακή εποχή και το μεγάλο σου αστέρι, ο άνθρωπος που αποκτήθηκε για να κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή, είναι ακόμα εκτός και μάλιστα… εκθέτει το πλάνο ενεργοποίησής του, τότε κάτι πάει στραβά…

Αρχικά, λέγαμε ότι ο Εσιέν θα παίξει στα τέλη Αυγούστου. Μετά πήγαμε στο «μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος» και τώρα το ντεμπούτο του αναμένεται να γίνει στο τέλος Σεπτέμβρη. Με το καλό να γίνει και μακάρι ο Γκανέζος να είναι καλά και να δείξει την αξία του στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, εκεί, δηλαδή, που κρίνονται όλοι. Αλλά πέρα απ’ αυτό, θα πρέπει να αποδοθούν ξεκάθαρες ευθύνες σε όσους πήγαν να λειτουργήσουν το «πλάνο Εσιέν» και απέτυχαν παταγωδώς, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να τον έχει αποκτήσει μόνο για τις υποχρεώσεις του σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

*Η ανακοίνωση της Θύρας 13, λίγες μέρες μετά τη ραδιοφωνική εκπομπή – ξέσπασμα είναι μια «ώριμη» τοποθέτηση για τα όσα θλιβερά συμβαίνουν στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Και δεν είναι η πρώτη. Θυμηθείτε τη σιωπηρή διαμαρτυρία στο ματς με την Καλλονή. Οι οργανωμένοι οπαδοί του «τριφυλλιού» λένε το αυτονόητο, παρά την πικρία τους, παρά τη στενοχώρια τους, παρά τα τεντωμένα νεύρα: Είμαστε εδώ, στηρίζουμε, δεν… παίρνουμε κεφάλια από τόσο νωρίς, αλλά κάθε Κυριακή θα σας κρίνουμε. Θα είστε υπό πίεση.  Η θέση αυτή είναι, κατά την άποψή μου, και η πιο σωστή. Ο κόσμος στέλνει το μήνυμα του και δείχνει τη στήριξή του, δίχως, φυσικά, να κλείνει τα μάτια. Θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον τα παιχνίδια στη Λεωφόρο φέτος, αρχής γενομένης απ’ αυτό με τον Λεβαδειακό.

*Η κριτική καταγράφηκε, οι ευθύνες έχουν αποδοθεί, μα ο Γιάννης Αλαφούζος πήρε μια απόφαση: Να συνεχίσει με τον Γιάννη Αναστασίου και άπαντες να κριθούν εν καιρώ. Σεβαστό. Αλλωστε, όταν δεν έχεις plan b, πρέπει να στηρίξεις την επιλογή σου.  Ο πρόεδρος της ΠΑΕ το κάνει και παίρνει πάνω του την απόλυτη ευθύνη. Από εδώ και πέρα απαιτείται restart και αλλαγή της εικόνας άμεσα. Όχι με ένα ή δυο καλά αποτελέσματα, αλλά με αναγκαία την  αυτοκριτική και στη συνέχεια σερί νικών και καλό ποδόσφαιρο με βελτιωμένη απόδοση. Σε διαφορετική περίπτωση, η στήριξη για την οποία γράφαμε παραπάνω, θα πάει περίπατο. Ας το δούμε σαν μια νέα αρχή. Ξεκινάμε και βλέπουμε…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ