ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Ο μέγας… Ντέγιαν (pics, vids)

Αλήθεια πως μπορεί να γράψει κανείς κάτι για να αποτυπώσει το μεγαλείο του τεράστιου Ντέγιαν Μποντιρόγκα. Ο ορισμός του… ηγέτη, ο «τρελός» Σέρβος καθόρισε σε μεγάλο βαθμό, το DNA του σύγχρονου Παναθηναϊκού.

Ο μέγας… Ντέγιαν (pics, vids)

Παίκτης από τους λίγους…, τσαμπουκάς από τους λίγους, ψυχάρα από τις λίγες. Προσέφερε πολλά, αγαπήθηκε και αγάπησε με πάθος. Δημιούργησε μια ολόκληρη γενιά Παναθηναϊκών και αν δεν υπήρχε ο Ερασιτέχνης, η φράση «μαχητική ψυχή» ενδεχομένως θα ανήκε σε αυτόν.

Ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα θα έρθει την  Τετάρτη, σε ένα εκρηκτικό μείγμα (Στόγιαν, Φράγκι, Batman, 3D), με το κλειστό να αναμένεται να δεχτεί σεισμό πολλών ρίχτερ…

Το panathinaikos24.gr, κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν, θυμίζοντας στους παλιότερους και ενημερώνοντας τους νεότερους, τι εστί… Ντέγιαν Μποντιρόγκα.

Τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ
Τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ 327 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
panathinaikos24.gr-Μποντιρόγκα Παύλος Γιαννακόπουλος

Σε τραπέζι της ομάδας, μαζί με τον Παύλο Γιαννακόπουλο

Σπάνιο ταλέντο

Ο «Μποντι», έπαιζε στη θέση «2», ωστόσο το πλεονέκτημα του ύψους του (2,05) και της άρτιας τεχνικής του κατάρτισης, του έδιναν το πλεονέκτημα να κάνει όλες τις δουλειές μέσα το γήπεδο (μόνο ως σέντερ δεν έχει αγωνιστεί).

Ο πλέον ολοκληρωμένος παίκτης (τον ξεπέρασε ο Διαμαντίδης σε αυτόν τον τομέα), ήταν ο «ενορχηστρωτής» της ομάδας, όπου στα κρίσιμα, έπαιζε ως πλέι μέικερ, οργανώνοντας το παιχνίδι.

panathinaikos24.gr-Μποντιρόγκα απέναντι στην Ταουγκρές 1998

Ο Ντέγιαν πανηγυρίζει μαζί με τους Οικονόμου/Μποντούρη, μετά από νίκη επί της Ταουγκρές το 1998

Το μειονέκτημα της ταχύτητας, το κάλυπτε με το ανυπέρβλητο ταλέντο του και τον σπάνιο χαρακτήρα του. Όχι, δεν ήταν ήσυχο παιδί. Αν τα έβαζες μαζί του, πήγαινες γυρεύοντας. «Μαχητική ψυχή», από τις λίγες, ο Μποντιρόγκα, τα έβαζε με όλους, πάντα προασπίζοντας τους συμπαίκτες του, που για εκείνον ήταν οικογένεια.

Από την αρχή… έδειξε τα δόντια του

Ο Παναθηναϊκός έχει επιστρέψει στους τίτλους, μετά από 14 άγονα χρόνια. Οι Γιαννακόπουλοι, με τον Σούμποτιτς στον πάγκο, έπρεπε να φέρουν τον αντικαταστάτη του Μπάιρον Σκοτ, για να ισχυροποιήσουν ακόμα σε μεγαλύτερο βαθμό, την κυριαρχία τους στο ελληνικό μπάσκετ.

panathinaikos24.gr-Μποντιρόγκα Ράτζα αγιασμός 1998

Στον αγιασμό του 1998, μαζί με Ράτζα και Τζεντίλε

Με γνώμονα το μέλλον, υπογράφουν τον Ντέγιαν, ο οποίος με το καλημέρα έφερε το DNA του νικητή στο «τριφύλλι».

Ο Μποντιρόγκα, έχοντας στο πλευρό του, τον Ντίνο Ράτζα, τους Αλβέρτη-Οικονόμου, Τζεντίλε, Χούπμαν, Καλαϊτζή, Κοχ, Μπερκ, Μπουντούρη και Παταβούκα, θα «πάρει» το πιο μάγκικο, πράσινο πρωτάθλημα.

Μέσα στο ΣΕΦ, το 1999, ο Παναθηναϊκός θα πανηγυρίσει το πρώταθλημα απέναντι στον Ολυμπιακό, έναν τίτλο, που δεν θα ξεχάσουν ποτέ, μήτε οι Παναθηναϊκοί, αλλά ούτε και οι Ολυμπιακοί…

panathinaikos24.gr-Μποντιρόγκα Ίβκοβιτς

“Στιχομυθία” ανάμεσα σε Μποντιρόγκα και Ίβκοβιτς σε ντέρμπι στο ΣΕΦ

«Έφτιαξε» το πράσινο DNA

Ο Ντέγιαν, έχει συνδυάσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, με δύο τεράστια επιτεύγματα, που χρειάζονται μεγάλα «καρύδια».

Το πρωτάθλημα στο ΣΕΦ, ήταν το ένα. Το άλλο ακόμα μεγαλύτερο. Το «Έπος» της Μπολόνια.

panathinaikos24.gr-Στα αποδυτήρια του ΣΕΦ 1999

Έχουν ανοίξει οι σαμπάνιες στα αποδυτήρια του ΣΕΦ. 1999.

Ένας ηγέτης, οδηγεί τον «στρατό» του, με όπλο το ταλέντο, την πίστη και την ψυχολογία του νικητή. Ο Παναθηναϊκός, έχοντας ήδη, κυριαρχήσει για τα καλά, με το δεύτερο αστέρι ήδη ραμμένο, θα αφήσει άφωνη όλη την Ευρώπη, μέσα στην έδρα της Κίντερ. Ο Μποντιρόγκα, θα αποχαιρετήσει (δυστυχώς) τον Παναθηναϊκό, με μια πλούσια παρακαταθήκη, για το μέλλον.

panathinaikos24.gr-Μποντιρόγκα Τζόρτζεβιτς

Το παρελθόν και το μέλλον…

Συνολικά στην καριέρα του με το «τριφύλλι», θα κατακτήσει, τρία πρωταθλήματα Ελλάδας και δύο Ευρωπαϊκά. Αποτελεί μακράν τον κορυφαίο ξένο που έχει παίξει στη χώρα μας. Έμεινε μόλις τέσσερα χρόνια στον Παναθηναϊκό, έφυγε στα 29 του, για την Μπαρτσελόνα, ενώ κανείς δεν μπορεί να εικάσει αν έμενε κι’ άλλο στην Αθήνα, τι θα μπορούσε να έχει καταφέρει ακόμα.

panathinaikos24.gr-Μπολόνια 2002

Ο Ντέγιαν πανηγυρίζει τη νίκη και το ευρωπαϊκό μέσα στη Μπολόνια

Ο Ντέγιαν λατρεύτηκε, αποτέλεσε τον… οπαδό μέσα στο γήπεδο. Είναι ένας ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ…

Την Τετάρτη, στα μάτια και κυρίως στα θυμικά πολλών, βλέποντας τον ξανά από κοντά, θα φέρει εικόνες, μαγικές και ονειρεμένες. Η παρουσία του στο «τριφύλλι», αποτελεί προνόμιο για τους απανταχού Παναθηναϊκούς και συναισθήματα ζήλιας και φθόνου στους αντιπάλους.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.