ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Αλβέρτης: «Ζούμε και αναπνέουμε για τον Παναθηναϊκό»

Αιώνια συνδεδεμένος με τον Παναθηναϊκό δηλώνει ο Φραγκίσκος Αλβέρτης.

Αλβέρτης: «Ζούμε και αναπνέουμε για τον Παναθηναϊκό»

Η «σημαία» του Παναθηναϊκού, Φραγκίσκος Αλβέρτης ενόψει και της αυριανής (23/9) γιορτής στο ΟΑΚΑ όπου θα τιμηθεί η κορυφαία πεντάδα όλων των εποχών, μίλησε για την παρουσία του στο «τριφύλλι», ενώ παράλληλα υποκλίθηκε και στην οικογένεια Γιαννακόπουλου.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων, ξεκαθάρισε πως ποτέ δεν σκέφτηκε ποτέ να φύγει από τον Παναθηναϊκό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είχα προτάσεις, αλλά να πάω πού; Ήμουν στους πρώτους».

Αναλυτικά ο Φραγκίσκος Αλβέρτης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM 94,6» για:

-τη βράβευσή του από τον Παναθηναϊκό στη φιέστα της Τετάρτης: «Είχα την τύχη να είμαι χρόνια σε μια ομάδα που έδινε τη δυνατότητα σε κάθε αθλητή που αγωνιζόταν να διεκδικήσει όλα αυτά τα τρόπαια μέσα σε ένα όμορφο κλίμα. Το καταφέραμε όλοι μαζί».

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 48.383 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

-το αν θα αγωνιστεί στη γιορτή της Τετάρτης: «Όχι, υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα. Τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν υπάρχει τέτοιο θέμα».

-τη μετονομασία του «Τάφου του Ινδού» σε «Παύλος Γιαννακόπουλος»: «Το περίεργο θα ήταν να μη γίνει τέτοια τιμή στον Παύλο Γιαννακόπουλο. Είμαστε στην Ελλάδα, βέβαια, αλλά εμείς είμαστε Παναθηναϊκός. Ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έφεραν τον Παναθηναϊκό σε αυτό το επίπεδο και τώρα συνεχίζει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Είμαι χαρούμενος που θα λάβω μέρος σε μια τέτοια φιέστα που θα είναι γεμάτη συγκίνηση».

-την επιλογή του στην κορυφαία πεντάδα του συλλόγου: «Η πεντάδα αυτή προέκυψε από ψηφοφορία του κοινού. Υπάρχουν όμως πάρα πολλά παιδιά που έχουν προσφέρει πάρα πολλά. Είχαμε φτιάξει ομάδες και παρέες που άφησαν εποχή κι έγραψαν ιστορία. Είχα την τύχη να συνεργαστώ με σπουδαίους παίκτες και να ζήσω όλη τη διαδρομή του Παναθηναϊκού. Έζησα όλη τη διαδικασία πώς να φτάσουμε στην κορυφή και πώς να παραμείνουμε εκεί. Αυτό με γεμίζει με χαρά».

-το μυστικό της επιτυχίας του Παναθηναϊκού: «Η συνέπεια είναι το μυστικό της επιτυχίας. Η συνέπεια των ανθρώπων που είχαν τα κλειδιά της ομάδας και δεν την άφησαν ποτέ. Μιλάω για την οικογένεια Γιαννακόπουλου. Στα χρόνια τους ήρθαν τεράστιοι παίκτες και προπονητές, με αποτέλεσμα να έρθουν όλες αυτές οι επιτυχίες».

-το αν είχε προτάσεις να φύγει: «Προτάσεις είχαν γίνει, αλλά να φύγει κάποιος από τον Παναθηναϊκό και να πάει πού; Ήμουν στους πρώτους, στην κορυφαία ομάδα. Εμείς ζούσαμε κι αναπνέαμε γι’ αυτή την ομάδα. Δεν υπήρχε κανένα θέμα να φύγουμε».

-το… reunion με Βράνκοβιτς και Μποντιρόγκα: «Είναι πολλά αυτά που έχουμε ζήσει με τον Στόγιαν και τον Ντέγιαν. Έχουμε βρεθεί όλα αυτά τα χρόνια αρκετές φορές».

-το ποιον από τους τίτλους που κατέκτησε ξεχωρίζει: «Κάθε τίτλος είναι ξεχωριστός. Όλοι έχουν κάτι διαφορετικό, γι’ αυτό και το άθλημα είναι ωραίο. Ο πρώτος είναι ο πρώτος κι από εκεί άρχισαν όλα».

-την προσφορά του στον Παναθηναϊκό από διαφορετικά πόστα: «Είναι διαφορετικοί ρόλοι κι εξίσου ενδιαφέροντες. Δεν μπορείς να είσαι για πάντα παίκτης. Μπορείς να είσαι μάνατζερ, μπορείς να είσαι προπονητής… Η προπονητική ήταν κάτι που δεν με ενδιέφερε καριερίστικα. Χρειάστηκε ο Παναθηναϊκός τη βοήθειά μου για μια δεδομένη στιγμή, είχα κάποια πράγματα στο μυαλό μου που εφαρμόστηκαν. Όμως για να είσαι προπονητής πρέπει να αφοσιωθείς για πολλά χρόνια. Αυτό που κάνω τώρα στις ακαδημίες είναι κάτι πολύ ενδιαφέρον και εποικοδομητικό. Ήταν ένα όνειρο για μας και το έχουμε αρχίσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Είναι πολύ όμορφο να πλάθεις τα παιδιά και να φτάνουν σε ένα επίπεδο. Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση, γίνεται καλή δουλειά και ελπίζουμε να το επεκτείνουμε πανελλαδικά».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...