ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

«Παίξτε με τρέλα, παίξτε με ψυχή…»

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε εύκολα τον Λεβαδειακό με 3-0 (Νάνο 5΄, Καρέλης 14΄, Ατζαγκούν 19΄), με τρία γκολ από το πρώτο ημίχρονο, δείχνοντας διάθεση και όρεξη, χωρίς ωστόσο να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες από τον Λεβαδειακό. Ο κόσμος έστειλε το μήνυμά του ενόψει της συνέχειας, με αποδέκτες όλους τους ανθρώπους της ομάδας.

«Παίξτε με τρέλα, παίξτε με ψυχή...»

Ο κόσμος έστειλε το μήνυμά του για άλλη μια φορά και αυτή μοιάζει να είναι και η τελευταία… με αποδέκτες όλους στην ομάδα, η οποία έκανε τη νέα αρχή που ήθελε και ο Γιάννης Αναστασίου, κερδίζοντας εύκολα τον Λεβαδειακό με 3-0, παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, χωρίς ωστόσο να δέχεται πίεση από τους φιλοξενούμενους.

Στο ντεμπούτο του ο Τελάντερ, έδειξε κάποια καλά στοιχεία, ωστόσο είχε και τα προβληματάκια του με τον Μάντζιο, ωστόσο θα ήταν άδικο να μπει… θετικό η αρνητικό πρόσημο, καθώς ο Δανός, δεν έχει ρυθμό, αφού ήταν η πρώτη του εμφάνιση.

Το ματς

Με τον Τελάντερ να κάνει ντεμπούτο με τα «πράσινα», ο Παναθηναϊκός άρχισε το ματς, σε ένα γήπεδο, κρύο… αφού ο κόσμος δεν ξεπερνούσε τους 3.000. Το «τριφύλλι» ξεκίνησε με ένα 4-4-2 και ο Λεβαδειακός με ένα 4-3-3, με τον Αναστασίου να τοποθετεί τον Κουτρουμπή στη θέση του αμυντικού χαφ και τον Ατζαγκούν πίσω από τους Καρέλη και Μπεργκ.

Με τη Θύρα 13 και σε αυτό το παιχνίδι να… κάθεται, συνεχίζοντας τη διαμαρτυρία της για την εικόνα της ομάδας, ο Παναθηναϊκός χωρίς να… ιδρώσει ιδιαίτερα, έφτασε σε μια εύκολη νίκη, παίζοντας παράλληλα καλό ποδόσφαιρο, σε διαστήματα του αγώνα.

Σούπερ ξεκίνημα…

Στο 5΄, ο Μπεργκ πάσαρε κάθετα στον Καρέλη στην πλάτη του Όντο, εκείνος τον ανέτρεψε λίγο πριν το ημικύκλιο της περιοχής του Τσιντώτα, ο διαιτητής σφύριξε το φάουλ, με τον Σουηδό να το εκτελεί με… τακουνάκι για τον Νάνο, ο οποίος με δυνατό αριστερό σουτ άνοιξε το σκορ, με τον τερματοφύλακα των Βοιωτών να μη κάνει καλή εκτίμηση της φάσης.

Οι «πράσινοι» με αυτόν τον τρόπο άνοιξαν το σκορ νωρίς, κάτι που όποτε συμβαίνει, η ομάδα του Αναστασίου φτάνει σε εύκολες νίκες, ωστόσο το ματς είχε πάρα πολύ δρόμο ακόμα…

Μετά το γκολ ο Παναθηναϊκός πήρε τα… πάνω του, είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει κάποια καλή στιγμή.

Γκολάρα από τον Καρέλη!

Ο Νάνο έκανε την κούρσα, έστρωσε στον Καρέλη, βλέποντας την κίνηση του Ηρακλειώτη φορ, ο επιθετικός του Παναθηναϊκού έπιασε ένα εκπληκτικό βολέ, για το 2-0, γρήγορα-γρήγορα, με το «τριφύλλι» να βάζει τις βάσεις για μια εύκολη νίκη.

Νέα καλή στιγμή…

Ο Παναθηναϊκός στο 18΄, μετά από όμορφη πάσα του Κουτρουμπή, ο οποίος άλλαξε παιχνίδι με τον Νάνο, εκείνος έκανε την κούρσα έβγαλε την παράλληλα πάσα, ο Μπεργκ έκλανε το κοντρόλ, με πλάτη στην εστία, έδωσε συρτά στον Πράνιτς, εκείνος σούταρε, αλλά η μπάλα κατέληξε κόρνερ, σε έναν όμορφο συνδυασμό των παικτών του Αναστασίου.

Τίτλοι τέλους…

Ο Παναθηναϊκός έβαλε τους τίτλους τέλους του αγώνα, αφού μετά από μια ωραία κίνηση του Μπεργ, ο οποίος άφησε τη μπάλα, ενόσω αυτή κυλούσε, να φτάσει στον Καρέλη, εκείνος έκανε μια εξαιρετική συρτή μπαλιά, παράλληλα με την εστία, με τον Ατζαγκούν να κάνει το 3-0, προ κενής εστίας, στο 19΄.

Ο Λεβαδειακός προσπαθούσε κυρίως από τα αριστερά με τον Μιλιάζες, αλλά οι «πράσινοι» έπαιζαν με πάθος, έκοβαν τη μπάλα και ήλεγχαν πλήρως τον αγώνα.

Στο 26΄ο Μπεργκ πήγε να βάλει ένα πανέμορφο γκολ, όταν ο Κουτρουμπής με μια λόμπα του έδωσε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Σουηδός έκανε ένα κοντρόλ, η μπάλα ξανασηκώθηκε στον αέρα καιν πριν κατέβει έκανε το γυριστό, με τον Τσιντώτα να μπλοκάρει.

Κουτρουμπής κυρίως αλλά και Πράνιτς ήταν οι παίκτες που έπαιρναν την πρώτη πάσα και έκαναν παιχνίδι, αμφότεροι και οι δύο σε καλή μέρα, δημιουργούσαν συχνά πυκνά συνθήκες για καλή επίθεση των «πράσινων», φέρνοντας τη μπάλα στην περιοχή των φιλοξενούμενων.

Οι παίκτες του Αναστασίου «χτυπούσαν» κυρίως από τα αριστερά, με τον Νάνο και τον Πράνιτς, οι μπαλιές του Ισπανού ήταν καλές και πότε ο Καρέλης και πότε ο Μπεργκ έβρισκαν τρόπους να απειλούν την εστία των Βοιωτών.

Η πρώτη φάση του Λεβαδειακού

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στο ματς στο 38΄, όταν ο Μάντζιος κέρδισε το φάουλ από τον Τελάντερ (πήρε κίτρινη), λίγο έξω από την περιοχή του Στιλ, ο Μιλιάζες μέσα σε έντονες αποδοκιμασίες, εκτέλεσε άσχημα, με τη μπάλα να καταλήγει πάνω από το δοκάρια.

Ο Παναθηναϊκός είχε όρεξη, έδειχνε πάθος, το σκορ βοηθούσε, διότι είχε αφαιρέσει το άγχος από τα πόδια των ποδοσφαιριστών του «τριφυλλιού», με αποτέλεσμα να παρακολουθεί ο κόσμος ένα καλό ματς, όχι από πλευράς ενδιαφέροντος, αλλά από θέαμα.

Το ημίχρονο έληξε χωρίς να αλλάξει κάτι, το 3-0 είχε εξασφαλίσει τη νίκη για τον Παναθηναϊκό, αυτό που έμενε ήταν να φανεί το τελικό σκορ και η εμφάνιση των «πράσινων» στο Β΄ μέρος.

Χωρίς αλλαγές εντός γηπέδου άρχισε το Β΄ μέρος, με την αλλαγή να έρχεται… από την εξέδρα, αφού οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, σηκώθηκαν και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα, με το γήπεδο να έχει τη γνωστή… ατμόσφαιρα, που έλειψε την προηγούμενη φορά στο ματς με την Καλλονή.

Στο 54΄ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απειλήσει για πρώτη φορά, αλλά το σουτ του Καρέλη, έξω από την περιοχή του Λεβαδειακού, βρήκε σε σώματα και κατέληξε εύκολα στα χέρια του Τσιντώτα.

Ο Μάρκοβιτς με την είσοδό του στο ματς στη θέση του Ρομέου (61΄), σούταρε ανενόχλητος με δύναμη από το ύψος του ημικύκλιου της περιοχής, αλλά ο Στιλ μπλόκαρε εύκολα, στην πρώτη καλή φάση των φιλοξενούμενων στο Β΄ μέρος.

Ο Αναστασίου αντικατέστησε και τον Πράνιτς (έβαλε το Αμπεντ), με τον Κροάτη να δέχεται χλιαρές αποδοκιμασίες από τον κόσμο, ενώ νωρίτερα είχε περάσει και τον Νίνη, θέλοντας να δώσει περισσότερη ποιότητα στο κέντρο του, για το τελευταίο διάστημα του ματς.

Η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο μέρος, ήρθε στο 68΄, όταν ο Νίνης, μετά από… ριμπάουντ, σούταρε με φάλτσο από πλάγια δεξιά, μέσα από την περιοχή του Τσιντώτα, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, σε μια καλή στιγμή, που αρχικά είχαν δημιουργήσει οι Αμπεντ-Μπεργκ.

Η ώρα του Στιλ

Στο 75΄ο Μάρκοβιτς μετά από πάσα του Μάντζιου, προσπάθησε να εκτελέσει τον Στιλ, ωστόσο η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Ταυλαρίδη και έδωσε την ευκαιρία στον Άγγλο να τη μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια, σε μια καλή στιγμή του Λεβαδειακού.

Το ματς κυλούσε χωρίς κάτι το ξεχωριστό, αφού, αφενός το σκορ, αφετέρου η αδυναμία του Λεβαδειακού να αντιδράσει, με τον Παναθηναϊκό να είναι αυτός που κυνηγούσε το 4ο γκολ, μάλιστα στο 80΄ ο Καρέλης εφόρμησε από αριστερά έβγαλε τη σέντρα, ο Μπεργκ προσπάθησε να πιάσει ένα «βολ πλανέ», αλλά η μπάλα κατέληξε ψηλά, πάνω από τα δοκάρια, σε μια εντυπωσιακή φάση του Σουηδού, που «σήκωσε» την εξέδρα στο πόδι.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα η Θ.13, με σύνθημα της, έστειλε το μήνυμα προς όλους, τονίζοντας χαρακτηριστικά… “Είναι βαριά και μεγάλη του ΠΑΟ η φανέλα, παίξτε με τρέλα και ψυχή”, με το μήνυμα να πηγαίνει προς άπαντες στην ομάδα, καθώς η όποια ανοχή τελείωσε…

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Νάνο, Μαρινάκης, Τελάντερ, Ταυλαρίδης, Κουτρουμπής (70΄Λαγός), Ζέκα, Πράνιτς (64΄Αμπεντ), Ατζαγκούν (57΄Νίνης), Καρέλης, Μπεργκ.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Χουχούμης, Αμπεντ, Κλωναρίδης, Λαγός, Καλτσάς, Νίνης.

Λεβαδειακός (Μάντζιος): Τσιντώτας, Τριποτσέρης, Γιάχιτς, Ναβάρο (Φαβάλι), Μάντζιος, Γιακουμάκης, Ρομέου (60΄Μάρκοβιτς), Στάθης, Εντουίν, Μιλιάζες, Μουλόπουλος (73΄Μίνγκας).

Στον πάγκο: Μοσχονάς, Μανωλάς, Φαβάλι, Μίνγκας, Μάγκας, Θέος, Μάρκοβιτς.

Διαιτητής: Κομίνης, βοηθοί: Καλφόγλου, Μαγιάννης, 4ος: Κιοτζένης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ