ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Στεφάνου: «Έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα»

Ο Τάσος Στεφάνου σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, σχολίασε την απόφαση να ονομαστεί το κλειστό της Λεωφόρου σε «Παύλος Γιαννακόπουλος», τονίζοντας πως είναι κάτι που έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα.

Στεφάνου: «Έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα»

Ο άνθρωπος που έζησε μία ζωή στο πλάι του μεγάλου διοικητικού ηγέτη, μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM και θυμήθηκε την μεταγραφή του Ντομινίκ Γουίλκινς, ενώ αναφέρθηκε και στο περιστατικό που έκανε τον Παύλο Γιαννακόπουλο να μην ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά τι είπε:

Για το πόσα χρόνια είναι στον Παναθηναϊκό: «Στις 13 Νοεμβρίου κλείνω 58 χρόνια στον Παναθηναϊκό. Έχω περάσει και ωραία και άσχημα χρόνια. Ακόμη και τα άσχημα χρόνια τα ξεπερνούσαμε. Παίζαμε Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός δίπλα-δίπλα. Και στο Παπαστράτειο και στον Τάφο. Τώρα, τολμάει να περάσει κανείς απ’ έξω; Που πάμε; Αθλητισμό πάμε να δούμε! Θα μου πείτε πολύ ρομαντικός είσαι, αλλά είναι αθλητισμός».

Για το πώς ονομάστηκε το κλειστό «Τάφος του Ινδού»: «Κάναμε προπόνηση και δίπλα στο γήπεδο ήταν το σινεμά. Εκείνη την εποχή έπαιζε την ταινία “Τάφος του Ινδού” και πήγαμε να το δούμε τέσσερις συναθλητές. Στο γήπεδο υπήρχαν οι σκάλες που θύμιζαν το σκηνικό της ταινίας και είπα: “αυτό δεν θυμίζει τον τάφο από την ταινία”. Από τότε και με μία ιδέα της στιγμής ονομάστηκε το γήπεδο “Τάφος του Ινδού”. Τολμώ να πω ότι άργησε πολύ το “Παύλος Γιαννακόπουλος” και έπρεπε να γίνει νωρίτερα. Πάρα πολύ σωστή απόφαση».

ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ!
ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ! 220.016 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τον Παύλο Γιαννακόπουλο: «Είμαι μαζί του από την πρώτη μέρα. Τον Ιούλιο του 1987 ήταν πρόεδρος του Ερασιτέχνη και είμαι δίπλα του από τότε. Τον αγαπώ και θα τον αγαπώ. Και από τότε άρχισε η… αφαίμαξή του. Όταν έγινε η ΚΑΕ άφησε τον Ερασιτέχνη το 1997. Πριν γίνει ΚΑΕ ο Παναθηναϊκός είχε δώσει πολλά χρήματα και είχε πάρει πολλούς παίκτες. Οικονόμου, Γκάλη, Πάσπαλιε, Βράνκοβιτς κ.α. είχε ρίξει πολύ χρήμα. Πιθανόν να έχει χάσει και εκείνος το μέτρημα. Εκατομμύρια δεν είναι σίγουρα, είναι δις! Το κράτησε το μπάσκετ πολύ καλά και όχι μόνο του Παναθηναϊκού, αλλά και το ελληνικό μπάσκετ. Μου είχε δείξει μεγάλη εμπιστοσύνη. Μου είχε πει: “φύγε από τη δουλειά σου και αναλαμβάνεις το μπάσκετ εσύ”. Αυτό με συγκίνησε και αισθάνθηκα πάρα πολύ όμορφα. Είχαν παρεισφρήσει τότε στο ελληνικό μπάσκετ οι μάνατζερ και έφευγαν πολλά λεφτά. Πίστευε στον Παναθηναϊκό. Έλεγε: “εγώ τον Παναθηναϊκό θα τον κάνω μεγάλο”. Όχι μόνο για το μπάσκετ. Στα 17-18 τμήματα δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα. Ό,τι του ζήτησαν ήταν κοντά. Μπορεί να είναι λίγο τραβηγμένο και Παναθηναϊκό, αλλά αυτή ήταν η καλύτερη ομάδα της 20ετίας στην Ευρωλίγκα».

Για τον Ντομινίκ Ουίλκινς: «Πολύς κόσμος είχε πάει να τον υποδεχθεί στο αεροδρόμιο, θυμάμαι. Το αστείο της υπόθεσης με τον Ουίλκινς ήταν στο ΟΑΚΑ. Στην πρώτη προπόνηση της σεζόν είχε 15.000 κόσμο και μου είπε: “Έχουμε παιχνίδι”;. Του λέω όχι. Είναι το όνομά σου, είναι η πρώτη προπόνηση, γι’ αυτό… Είχε σαλτάρει»!

Για το γεγονός ότι δεν ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο του Παναθηναϊκού: «Το έχω πει πολλές φορές αυτό. Στο ποδόσφαιρο πικράθηκε πάρα πολύ. Το 1979 πήγε να τον πάρει τον Παναθηναϊκό στις 21:30 και στις 20:55 τον είχαν δώσει στον Βαρδινογιάννη. Είχε αρχίσει και τρελαινόταν».

Για την Α1: «Νομίζω ότι η αντιπαράθεση ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό κάνει καλό στο ελληνικό μπάσκετ. Φτάνει να ηρεμήσουν τα πράγματα. Βλέπω ότι έχουν ηρεμήσει και είμαι σίγουρος πως φέτος θα δούμε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών. Η ΑΕΚ είναι πιο δυνατή, ο Άρης και ο ΠΑΟΚ. Ποντάρω ακόμη και στις έδρες των Κολοσσού, Κόροιβου, Ρεθύμνου. Οι λεγόμενες “μικρές” ομάδες θα κάνουν ζημιές. Πρέπει να σταματήσει το πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.