ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Και τώρα πως θα τους ζητήσεις να παίξουν – και – για σένα;

Ο Βασίλης Μοιρώτσος βλέπει στα πρόσωπα του Μπεργκ, του Ζέκα, του Πράνιτς, του Ταυλαρίδη, του Στιλ, τους ηγέτες που δεν είδε ο Αναστασίου και γράφει για το νέο «αυτογκόλ» του Έλληνα προπονητή

Και τώρα πως θα τους ζητήσεις να παίξουν – και – για σένα;

Προκαλεί τεράστια στεναχώρια η εικόνα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ιδιαίτερα σε όσους την έζησαν τα δύο προηγούμενα χρόνια, όπου κάθε ματς ήταν και μια παναθηναϊκή γιορτή, ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Για παράδειγμα, στην προπέρσινη ήττα από τον Ολυμπιακό με το γκολ του Μήτρογλου στο φινάλε. Το ματς τελείωσε και ο κόσμος παρέμεινε όρθιος στις εξέδρες για να χειροκροτήσει παίκτες και προπονητή.

Αυτά τελείωσαν. Μοιάζουν μάλιστα – και αυτό είναι χειρότερο όλων – δύσκολο να επιστρέψουν. Σε κάθε λάθος πάσα ο κόσμος είναι έτοιμος να βρίσει, να σιχτιρίσει, να φωνάξει για τη φανέλα που είναι βαριά. Δεν έχει άδικο. Η Γκαμπάλα είναι σαν σημάδι άσχημο σημάδι στο κούτελο, ζωγραφισμένο με ανεξίτηλο μαρκαδόρο. Η Γκαμπάλα είναι και ο λόγος που ο Αναστασίου δεν θα βρει ποτέ ξανά στην εξέδρα ένα στήριγμα για να ακουμπήσει. Μπορεί να τον στηρίξει ο Αλαφούζος, ο Φύσσας, ο Βόκολος, οι παίκτες, όμως αν σπάσει το γυαλί με τον κόσμο η ζημιά είναι ανεπανόρθωτη. Αν ρωτήσετε δέκα φιλάθλους του Παναθηναϊκού τι φταίει, οι εννιά θα σου «δείξουν» τον προπονητή και ο ένας το… δοκάρι του Νίνη στο ματς με τη Γκαμπάλα.

Δύσκολα θα βρει στήριξη και εντός των αποδυτηρίων του ο Αναστασίου. Δυσκολεύομαι να βρω έστω και μια θετική σκέψη που μπορεί να κάνουν από το βράδυ της Κυριακής ο Μπεργκ, ο Ζέκα, ο Πράνιτς, ο Ταυλαρίδης, ο Στιλ, ακούγοντας τον να λέει πως ο Παναθηναϊκός στερείται ηγετών και ηγετικών προσωπικοτήτων, που θα φέρουν την ηρεμία και την τάξη. Καλά είναι τα «δουλεύουμε ως ομάδα», μα αυτό το «δεν υπάρχουν ηγέτες» είναι ξεκάθαρο άδειασμα σε όσους αγωνίστηκαν στο ματς με τον Πλατανιά. Ο Μπεργκ είναι παίκτης που τον ζηλεύει κάθε άλλη ομάδα της Ελλάδας, αλλά για τον προπονητή του δεν είναι ηγέτης. Ο Ζέκα είναι ικανός να δώσει και το ένα του… νεφρό προκειμένου να κερδίσει μια μονομαχία, αλλά για τον προπονητή του δεν είναι ηγέτης. Ο Πράνιτς έχει παίξει στην Μπάγερν Μονάχου, αλλά βάσει των λεγόμενων του Αναστασίου, στερείται προσωπικότητας.

Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε
Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε 2.680 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δεν προχωράω παρακάτω. Γίνεται σαφές πως ο Αναστασίου βάζει το ένα αυτογκόλ πίσω απ’ το άλλο. Ίσως είναι κάποιου είδους τακτική, ώστε να αποφορτίσει τους παίκτες από την τεράστια πίεση. Ίσως να λειτουργεί σαν κυματοθραύστης, προκειμένου να πέσει το «ανάθεμα» του κόσμου στις πλάτες του και να μείνει ήσυχη η ομάδα. Σίγουρο είναι πως δεν έχει κάποιον κακό σκοπό, ούτε υπάρχει στο μυαλό του η ιδέα να καταστρέψει την ομάδα και να αφήσει συντρίμμια πίσω του. Όμως όταν έξι μέρες πριν από ένα ματς – τελικό, όπως αυτό στην Ξάνθη, η προετοιμασία της ομάδας ξεκινά με το «δεν έχω ηγέτες», θα είναι ουτοπικό να περιμένεις πως οι παίκτες σου θα μπουν στο γήπεδο για να παίξουν – και – για τον προπονητή τους.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.