Μηχανή του χρόνου

Η τεσσάρα στη Γιουβέντους (vid)

Σαν σήμερα, το 1980, ο Παναθηναϊκός επικρατούσε με 4-2, της Γιουβέντους, στη Λεωφόρο, στο πλαίσιο του Α΄ γύρου του κυπέλλου UEFA.

Οι «πράσινοι» υποδέχτηκαν τη «μεγάλη κυρία», των Τζοφ, Σιρέα, Μπέτεγκα κ.α., στο «Απ. Νικολαΐδης», στη ρεβάνς του 4-0 στο Τορίνο, με την αποστολή τους, να είναι εξ΄ορισμού δύσκολη.

Ωστόσο, το «τριφύλλι», παρά τις ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης, έπαιξε το ματς σαν τελικό… και επικράτησε με 4-2. Μάλιστα η ήττα στο Τορίνο, αποτέλεσε την αιτία, να απολυθεί από τον «πράσινο» πάγκο, ο Ρόνι Άλλεν, τότε προπονητής του Παναθηναϊκού, με τον Ανδρέα Παπαεμμανουήλ να κάθεται στον πάγκο στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Οι «πράσινοι» άνοιξαν το σκορ στο 31’, με αυτογκόλ του Τζεντίλε, ο Ανδρεούτσι έκανε για τον Παναθηναϊκό το 2-0, στο 35΄, αλλά δύο λεπτά αργότερα (37΄) ο Μπέτεγκα μείωσε σε 2-1, βάζοντας τέλος στις όποιες ελπίδες είχε το «τριφύλλι», για τη μεγάλη ανατροπή.

Με γκολ του Λιβαθηνού στο 68΄ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με δύο γκολ διαφορά και πάλι (3-1), ο Φάνα μείωσε σε 3-2 στο 76΄, ενώ στο 88΄ο Δεληκάρης με γκολ διαμόρφωσε το τελικό σκορ (4-2).

Παρά το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τόσο νωρίς, η μεγάλη του αυτή νίκη, έκανε… ντόρο σε όλη την Ευρώπη, καθώς δεν ήταν καθόλου, εύκολη υπόθεση να κερδίσει κανείς και με τέσσερα γκολ μάλιστα τη μεγάλη Γιουβέντους.

Παναθηναϊκός (Παπαεμανουήλ): Κωνσταντίνου, Ζιάκος, Μπανάσας, Αγκουερόπολις, Κόβης, Λιβαθηνός, Ράουλ Αλφάρο (60′ Δεληκάρης), Κατσιάκος (25′ Αντωνίου), Αντρεούτσι, Ρότσα, Ντούρου Νικολάε.

Γιουβέντους (Τραπατόνι): Τζόφ, Κουκουρέντου, Όστι, Φουρίνο, Τζεντίλε, Σιρέα, Καούζιο (66′ Βέρτσα), Ταρντέλι, Μπέτεγκα, Μπρέιντι, Φάνα (82′ Πραντέλι).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Exit mobile version