ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ρούλα Στεφανάκη

Φέτος δεν έτυχε, πέτυχε

Ο Παναθηναϊκός πιστός στις συνήθειές του έσπασε τον… τσαμπουκά του Ολυμπιακού με το καλημέρα, αποκτώντας σαφές ψυχολογικό προβάδισμα ενόψει και της δεύτερης συνάντησής τους στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα, «καπάρωσε» σε μεγάλο βαθμό τον πρώτο τίτλο της χρονιάς και το κυριότερο; Βροντοφώναξε μέσα στο ΣΕΦ «ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ»! Γράφει η Ρούλα Στεφανάκη.

Φέτος δεν έτυχε, πέτυχε

Αυτό το μήνυμα έστειλε η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς και αυτό έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία, από τη νίκη αυτή καθεαυτή επί του «αιωνίου» αντιπάλου, ακόμη και από την κατάκτηση ενός ακόμη Κυπέλλου Ελλάδος.

Δεν έχει καμία σχέση η περσινή χρονιά με τη φετινή. Διότι και πέρυσι η σεζόν ξεκίνησε ιδανικά, πολύ καλύτερα του αναμενομένου, όμως τελείωσε με πόνο. Πολύ πόνο…

Φέτος τα πράγματα όμως δείχνουν και είναι διαφορετικά. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ πιο γεμάτη ομάδα, έχει περιφέρεια που «σκοτώνει», προπονητή ηγέτη, που μπορεί να διαχειριστεί το έμψυχο δυναμικό που έχει στα χέρια του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το απέδειξε περίτρανα στο ΣΕΦ και το βασικότερο διαθέτει νοοτροπία νικητή. Στοιχείο, προαπαιτούμενο για μια ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός που δεν μπορεί να έχει ως μότο κάτι λιγότερο από το: «πρωτάθλημα και κύπελλο και ευρωπαϊκό». Η πρώτη ύλη υπάρχει. Από κει και πέρα είναι στο χέρι του Τζόρτζεβιτς και των παικτών του είναι να αποδείξουν ότι η περσινή χρονιά ήταν μια κακή παρένθεση και μόνο.

Και για να επιστρέψουμε στον κεκλεισμένων αγώνα στο ΣΕΦ, ο Παναθηναϊκός, παρά το νωθρό ξεκίνημά του, αποδείχθηκε ανώτερος αγωνιστικά, πιο έτοιμος πνευματικά, με περισσότερες λύσεις παρά το μικρό rotation, που επέλεξε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς έναντι του Γιάννη Σφαιρόπουλου που δεν είχε λύσεις στην επίθεση και πήρε μια πεντακάθαρη, παντελονάτη και μάγκικη νίκη την οποία παραδέχτηκε μέχρι και ο αντίπαλός του.

«Μόνο όταν καταλαβαίνεις την ανωτερότητα του αντιπάλου γίνεσαι καλύτερος», είπε ο Γιώργος Πρίντεζης. Και μεγάλος αθλητής, θα συμπληρώσω εγώ. Διότι όταν είσαι ακομπλεξάριστος και δεν σε τυφλώνει το οπαδικό μίσος μπορείς να αναγνωρίσεις την ήττα σου και να απονείμεις τα εύσημα στον αντίπαλό σου.

Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι ο Παναθηναϊκός να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή τη νίκη και να αποδείξει ότι δεν ήταν τυχαία.

Πώς το είπε ο Τζόρτζεβιτς; «Μεγάλη νίκη, αλλά τα πόδια μας πρέπει να μείνουν στο έδαφος». Ε αυτό. Και τα καλύτερα θα έρθουν…

Ρούλα Στεφανάκη
Ρούλα Στεφανάκη Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει, λέει o λαός και η Ρούλα πιστεύει ότι της ταιριάζει γάντι. Η δημοσιογραφία δεν ήταν στα σχέδιά της, ούτε γεννήθηκε με το όνειρο να γίνει δημοσιογράφος. Ααα… να τα λέμε! Στα σχέδιά της ήταν να σπουδάσει και βλέπουμε. Όπως και έγινε. Πέρασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ουδεμία σχέση με τη δημοσιογραφία φυσικά) πήρε και βεβαίωση ότι μπορούσε να διδάξει, όμως το συγκεκριμένο χαρτί, καταχωνιάστηκε κάπου στο αρχείο της, διότι πολύ απλά βρέθηκε στο δρόμο της το Sportime! Το μεγάλο της σχολειό της δημοσιογραφίας. Μια δεκαετία στο Sportime έκανε ρεπορτάζ μπάσκετ, ώσπου πιστεύει… το έμαθε πια το «παλιό-επάγγελμα». Στη συνέχεια εργάστηκε στο Derby, όπου βίωσε μια ακόμη ξεχωριστή εμπειρία, σύντομη μεν, αλλά πολύ ιδιαίτερη με εξαιρετικούς συναδέλφους με κάποιους εκ των οποίων εχει τη χαρά να ξανασυνεργαστεί (βλ. Γιάννη Αβραμίδη), εδώ στο Panathinaikos24. Και βέβαια δεν ξεχνάει το πέρασμά της και από το Onsports, από το οποίο επίσης έχει πολύ όμορφες στιγμές να θυμάται..

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ