ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Γκιστ… the Beast

Ο Παναθηναϊκός άφησε τον καλό του εαυτό στην Αθήνα, ωστόσο κατάφερε να κερδίσει τον Άρη στο καυτό «Nick Galis Hall» με 76-70, με τον Τζέιμς Γκιστ να κάνει ένα προσωπικό πάρτι στην τελευταία περίοδο. Σούπερ Διαμαντίδης με 8 ασίστ, από... κοντά Ραντούλιτσα, Γιάνκοβιτς και Καλάθης.

Γκιστ... the Beast

Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Άρη, ο οποίος είχε εξαιρετικά ποσοστά από τα 6,75 και το τριφύλλι να ασφυκτιά στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο ειδικά. Στο Β΄ μέρος, την ομάδα στις πλάτες του πήρε ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος συμπαρέσυρε και τους υπόλοιπους με τον Παναθηναϊκό εν τέλει να φτάνει σε μία νίκη, πολύ μεγάλη, αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός πως ο Άρης ήταν πολύ ανταγωνιστικός.

Σούπερ Γκιστ (17 π.), ακόμα πιο… σούπερ ο αρχηγός, ο οποίος ξεκινά τη χρονιά με… φόρα, δείχνοντας πως είναι αποφασισμένος να τελειώσει την καριέρα του, σε υψηλές πτήσεις.

Το ματς

Με τους Καλάθη, Ραντούλιτσα, Γκιστ, Πάβλοβιτς και Φελντίν ξεκίνησε το ματς ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, ενώ ο Πρίφτης, με τους Πελεκάνο, Γουάιτ, Ουότερς, Μακνίλ και Κοέν.

Μέσα από το «ζωγραφιστό» σκόραραν οι δύο ομάδες άρχισαν το ματς, με Κοέν και Ραντούλιτσα να διαμορφώνουν το 2-2 στο πρώτο λεπτό του αγώνα.

Με σαφέστατη οδηγία η μπάλα να περάσει στον Ραντούλιτσα, ο Παναθηναϊκός έβρισκε πόντους στην επίθεση, ωστόσο η άμυνα ήταν το πρόβλημα για την ομάδα του «Σάλε», με το σκορ να είναι 6-5, για τους γηπεδούχους, 7:45 πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Η πρώτη καλή άμυνα των «πράσινων», ήρθε στο τρίλεπτο, με τον Πάβλοβιτς με τρίποντο να δίνει το πρώτο προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (6-8), 6:41 πριν τη λήξη της 1ης περιόδου, με τον Πελεκάνο να απαντάει άμεσα με τρίποντο και δίποντο (11-8).

ÃÊÁËÇÓ ÁÑÇÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ  ARIS - PANATHINAIKOS (BASKET LEAGUE 2015-2016)

Πάβλοβιτς και Καλάθης συνεργάστηκαν άψογα για το 11-10, οι «πράσινοι» έβγαλαν την άμυνα, ο Γκιστ έκανε λάθος, ο Άρης αστόχησε εκ νέου, αλλά ο Φελντίν παρά την περίτεχνη ενέργεια του, δεν βρήκε στόχο, με το σκορ να έχει «κολλήσει» στο 11-10 για πάνω από δύο λεπτά.

Ο Μακνίλ με τρίποντο έκανε το 14-10, ο Γκιστ απέτυχε μα καρφώσει, δείχνοντας πως ακόμα δεν έχει βρει ρυθμό και πατήματα, με τον Τζόρτζεβιτς να βάζει Κούζμιτς, Φώτση και Διαμαντίδη, σε τριπλή αλλαγή, έχοντας παράπονα από τους παίκτες του, ειδικά στην άμυνα.

Ο Καλάθης με jump shoot θα μειώσει σε 16-12, ο Πάβλοβιτς στη συνέχεια θα στείλει στις βολές τον Πελεκάνο, με τον Γιάνκοβιτς να περνάει στο ματς, καθώς ο Σέρβος συμπλήρωσε δύο φάουλ (όπως και ο Γκιστ).

Άστοχος στην επίθεση, κακός στην άμυνα ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω με 21-12, 2:33 πριν το τέλος της περιόδου, με τον Άρη να βάζει δύσκολα στον Παναθηναϊκό, στην αρχή του ματς. Οι γηπεδούχοι με 4/11 τρίποντα ανέβασαν τη διαφορά στους 11 (24-13), με τον «Σάλε» να καλεί το πρώτο του τάιμ άουτ, με το τριφύλλι να παίζει κάκιστη περιφερειακή άμυνα.

ÑÁÍÔÏÕËÉÔÓÁ  ÁÑÇÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ   RADULJICA   ARIS - PANATHINAIKOS (BASKET LEAGUE 2015-2016)

Ο Τζόρτζεβιτς χαμήλωσε το σχήμα του, τοποθετώντας Γκιστ-Φώτση στους ψηλούς του, με σκοπό να γίνει πιο γρήγορος ο Παναθηναϊκός, ο Άρης αστόχησε σε τρίποντο, ο Διαμαντίδης με εξαιρετική ασίστ θα βρει τον Γιάνκοβιτς, ο οποίος με ένα μικρό σπάσιμο της μέσης θα σκοράρει, για το 24-15, με τον Πρίφτη να παίρνει και αυτός με τη σειρά του τάιμ άουτ.

Με τρίποντο του Διαμαντίδη ο Παναθηναϊκός θα μειώσει κι’ άλλο (24-18), ο Άρης θα αστοχήσει και η περίοδος θα λήξει με 24-18, με τον Παναθηναϊκό να καλείται να δυναμώσει αρκετά την άμυνά του, καθώς τα 4 τρίποντα που είχε δεχθεί στην πρώτη περίοδο μόνο, του είχαν κάνει μεγάλη ζημιά, αφού είχε δεχθεί 24 πόντους σε δέκα λεπτά.

Με καλάθι του Μακνίλ, μετά από λάθος του Διαμαντίδη, θα ξεκινήσει η δεύτερη περίοδος, αλλά ο Γιάνκοβιτς θα απαντήσει άμεσα (26-20), οι «κίτρινοι» συνέχισαν να σουτάρουν από τα 6,75, αστοχούσαν, αλλά «χτυπώντας» πλέον την άμυνα του Παναθηναϊκού στη ρακέτα, πήγαιναν στις βολές (27-20).

1323512

Η μπάλα πήγαινε συνεχώς στον Ραντούλιτσα, εκείνος δίχως αντίπαλο. Φόρτωνε φάουλ τους ψηλούς του Άρη, αλλά και πάλι ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να πλησιάσει ποσό μάλλον να περάσει μπροστά.

Οι «πράσινοι» άρχισαν να πιέζουν στα 4/4, στην προσπάθειά τους να βρουν λύσεις, αλλά ο Άρης χωρίς να δυσκολεύεται, έβρισκε τρόπο στη δεύτερη περίοδο, να πάρει πόντους, όχι από μακριά, αλλά από τη ρακέτα πλέον.

Ο Τζόρτζεβιτς χαμήλωσε κι’ άλλο το σχήμα του, με «5αρι» τον Φώτση και Καλάθη, Πάβλοβιτς, Διαμαντίδη και Γιάνκοβιτς στο παρκέ. Ο Καλάθης θα οδηγηθεί στις βολές (6:55 για το ημίχρονο) μειώνοντας σε 29-21 (1/2), με τον Άρη να ελέγχει τον αγώνα πλήρως.

Ο Βλάντο με καλάθι και φάουλ (6:24) θα μειώσει κι’ άλλο (29-24) με το τριφύλλι να «κατεβάζει» τη διαφορά στους 5 μετά από ώρα, ο «Σάλε» έβαλε τον Κούζμιτς στο παρκέ, ψηλώνοντας ξανά στην πεντάδα του.

Ο Άρης σε 15 λεπτά αγώνα είχε μηδέν φάουλ, στατιστικό πρωτόγνωρο, ο Άρης ξαναβρήκε τρίποντο με τον Ουότερς (32-24), με τον Τζόρτζεβιτς να παίρνει ξανά τάιμ άουτ, με τους γηπεδούχους να έχουν σουτάρει περισσότερα τρίποντα από δίποντα.

Ξανά με τρίποντο ο Διαμαντίδης, θα μειώσει το σκορ (32-27), ο Ουότερς θα συνεχίσει ακάθεκτος (34-27) με την «πράσινη» άμυνα να είναι ανύπαρκτη…

ÄÉÁÌÁÍÔÉÄÇÓ ÊÁËÁÈÇÓ  ÁÑÇÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ  DIAMANTIDIS CALATHES  ARIS - PANATHINAIKOS (BASKET LEAGUE 2015-2016)

Αφύπνιση…

Ο Καλάθης με δικό του τρίποντο αμέσως μετά από αυτό του αρχηγού, θα μειώσει στο -4 (34-30), ο Άρης θα αστοχήσει, θα πάρει όπως το επιθετικό ριμπάουντ με τον Μακνίλ, με τον Διαμαντίδη να του κάνει φάουλ.

Ο Παναθηναϊκός θα πατήσει το γκάζι, με φόλοου του Φώτση θα κάνει το 32-32, ο Άρης θα αστοχήσει ξανά σε τρίποντο (18ο), με τον Πρίφτη να παίρνει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Με ένα 14-10 επιμέρους σκορ για τον Παναθηναϊκό, το ματς ξανάγινε ντέρμπι, με το τριφύλλι να φαίνεται πως ξυπνούσε για τα καλά αυτή τη φορά.

Η άμυνα του Παναθηναϊκού σκλήρυνε, πίεσε περισσότερο στο σουτ, ο Άρης αναγκάστηκε σε δύο τρία λάθη μαζεμένα και με δύο εύστοχες βολές του Διαμαντίδη το σκορ έγινε 34-34, 3 λεπτά πριν το ημίχρονο.

Ο Μακνίλ θα δώσει προβάδισμα στον Άρη ξανά (36-34) ο Φώτσης θα αστοχήσει σε τρίποντο, με το ματς να έχει πάρει μια άγρια ομορφιά και τον Άρη να αντέχει στην πίεση του Παναθηναϊκού.

1323525

Οι κακές επιλογές του Παναθηναϊκού στην επίθεση αλλά και η μέτρια βραδιά του Ραντούλιτσα, έδωσαν στον Άρη προβάδισμα 4 πόντων (39-35) με το τριφύλλι στην τελευταία επίθεση του ημιχρόνου να αστοχεί σε τρίποντο με τον Γιάνκοβιτς.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Άρης ήταν καλύτερος, πιο εύστοχος, ο Παναθηναϊκός είχε μόνο κάποια καλά διαστήματα, μάζεψε τη διαφορά των 11, που είχαν πάρει οι «κίτρινοι», ωστόσο για να περάσει μπροστά στο σκορ και να φτάσει στη νίκη, ήθελε ακόμα δουλειά…

Με σκοπό να πιέσει ασφυκτικά την περιφέρεια του Άρη, μπήκε στο Β΄ μέρος του αγώνα ο Παναθηναϊκός, ενώ όσον αφορά την επίθεση, ο «Σάλε» έδωσε εντολή να περάσει η μπάλα στο «ζωγραφιστό» και στον Ραντούλιτσα.

Ο Άρης όμως ήταν αυτός που ευστόχησε πρώτος με τον Κοέν (42-35) με το συνήθη τρόπο, από τα 6,75. Ο Φώτσης με φόλλου θα βάλει το πρώτο καλάθι για το «τριφύλλι» στο δεύτερο ημίχρονο (42-37), ο Καλάθης θα πιέσει την επαναφορά, ο Παναθηναϊκός θα κλέψει και ο Ραντούλιτσα με βολές θα διαμορφώσει το σκορ στο 42-39.

Οι «πράσινοι» έπαιζαν πιο σκληρά, δεν φοβόντουσαν να κάνουν το φάουλ, ο Καλάθης με τρίποντο θα ισοφαρίσει (42-42), με ένα επιμέρους 7-2 σκορ. Ο Γιάνκοβιτς θα αστοχήσει σε τρίποντο, ο Διαμαντίδης θα κλέψει και με τον Ραντούλιτσα θα προηγηθεί με 42-44, για πρώτη φορά μετά από την αρχή του αγώνα (6-8).

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να στοχεύουν τη ρακέτα, ο Καλάθης έδωσε στον Κούζμιτς, εκείνος κέρδισε φάουλ και με δύο βολές έκανε το 44-46 (6:44 για τη λήξη του 3ου δεκαλέπτου), με το ματς να είναι «κλειστό», αλλά με την «πράσινη» άμυνα να είναι σαφώς πιο επιθετική και δυναμική.

ÑÁÍÔÏÕËÉÔÓÁ  ÁÑÇÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ  RADULJICA   ARIS - PANATHINAIKOS (BASKET LEAGUE 2015-2016)

Ο Καλάθης θα αστοχήσει σε δύο συνεχόμενα τρίποντα, αλλά ο Γιάνκοβιτς θα πα΄ρει το επιθετικό ριμπάουντ δίνοντας ξανά κατοχή στην ομάδα του, αλλά ο Κούζμιτς θα αστοχήσει, με τον Κοέν να τον μιμείται και τα λάθη και οι άστοχες προσπάθειες να δίνουν και να παίρνουν εκατέρωθεν.

Το ματς είχε γίνει πολύ σκληρό και δυναμικό, οι «πράσινοι» είχαν ισχνό προβάδισμα (46-47), αλλά η αστοχία του Παναθηναϊκού συνεχιζόταν με αποτέλεσμα το ματς να πήγαινε στην κόψη του ξυραφιού.

Ο Πάβλοβιτς έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, ο Άρης πήρε εκ νέου κατοχή, όντας μπροστά στο σκορ (48-47), ο Καλάθης γλίστρησε και «χάρισε» άλλη μια κατοχή στους γηπεδούχους, ωστόσο στη συνέχεια διόρθωσε το λάθος του με κλέψιμο, αφήνοντας ωστόσο τη θέση του στον Διαμαντίδη.

Στα 2:41 πριν τη λήξη του 3ου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός βρισκόταν πίσω με έναν πόντο (48-47), αλλά το κακό γι αυτόν ήταν το γεγονός πως είχε σε κακή μέρα αρκετούς παίκτες.

Ο Τζόρτζεβιτς ανακάτευε την τράπουλα συνεχώς, προσπαθώντας να βρει λύσεις, ο Άρης με τον Τσούπκοβιτς με τρίποντο θα πάρει διαφορά 4 (51-47), αλλά ο Διαμαντίδης με δικό του τρίποντο θα μειώσει στον πόντο (51-50) και τον Γκιστ με ένα πολύ δύσκολο καλάθι και ένα φόλοου κάρφωμα, να δίνει  προβάδισμα (51-54).

Τα πάντα έμελε να κριθούν στην τελευταία περίοδο, με τον Παναθηναϊκό να έχει μια διαφορά τριών πόντων, ωστόσο η εμφάνισή του, δεν έδινε την εικόνα πως θα μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ και πλέον θα μετρούσε η εμπειρία, η ποιότητα και φυσικά η τύχη.

Ο Φελντίν σε κάκιστη βραδιά, έκανε ένα ακόμα λάθος, με τον Παναθηναϊκό να σπαταλά την πρώτη του επίθεση. Ο Ουάιτ με καλάθι θα κάνει το 53-54, ο Κούζμιτς θα σπαταλήσει μία βολή (53-55), 8:53 πριν τη λήξη του αγώνα.

1323743

Οδηγός στο σκορ ο Παναθηναϊκός

Ο Φελντίν με τρίποντο θα δώσει προβάδισμα 5 πόντων (το πρώτο του καλάθι), 8 λεπτά πριν τη λήξη, με αυτή να είναι η μεγαλύτερη διαφορά των φιλοξενούμενων στο ματς. Ο Ουάιτ όμως θα απαντήσει με νέο τρίποντο (56-58), ο Πελεκάνος θα κάνει φάουλ στον Διαμαντίδη στην προσπάθειά του να βρει τον Γκιστ, ο Καλάθης αστοχεί σε τρίποντο, ομοίως και ο Ουάιτ, με τον Γκιστ εν συνεχεία να πηγαίνει στις βολές.

Με καλάθι και φάουλ του Μούρτου ο Άρης θα ισοφαρίσει (59-59), 6:43 για τη λήξη του ματς, το οποίο πήγαινε ολοταχώς για συγκλονιστικό φινάλε. Ο Γκιστ έχανε τις βολές, ωστόσο έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο (59-62), ο Μούρτος θα αστοχήσει, ο Διαμαντίδης θα βρει εξαιρετικά τον Ραντούλιτσα και εκείνος με καλάθι θα κάνει το (59-65), με τον Πρίφτη να καλεί τάιμ άουτ.

Ο Ραντούλιτσα με νέο καλάθι, θα κάνει το 59-66, ο Άρης θα μειώσει άμεσα με τον Ουότερς (61-66), ο Φελντίν θα βρει σίδερο, ο Τζόρτζεβιτς θα ξαναβάλει στο παρκέ τον Διαμαντίδη στη θέση του Δομινικανού, 3:38 για το τέλος του αγώνα.

Η άμυνα του Παναθηναϊκού είχε αποτέλεσμα, δεν άφησε τον Άρη να απειλήσει, ο Καλάθης θα υψώσει στον Γκιστ και με ένα εκπληκτικό κάρφωμα θα κάνει το 61-68, σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού. Ο κορυφαίος του δεύτερου ημιχρόνου από τον Παναθηναϊκό, Γκιστ με καλάθι θα κάνει το 61-70, 2 λεπτά πριν τη λήξη του ματς.

Από σπόντα… ο Γκιστ θα συνεχίσει να φορτώνει το καλάθι του Άρη (63-72), αλλά ο Ουότερς με τρίποντο θα μειώσει κι’ άλλο (66-72), με κάτι περισσότερο από ένα λεπτό για το τέλος του αγώνα.

ÊÁËÁÈÇÓÄÉÁÌÁÍÔÉÄÇÓ   ÁÑÇÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ  CALATHES DIAMANTIDIS  ARIS - PANATHINAIKOS (BASKET LEAGUE 2015-2016)

Ο Ραντούλιτσα μετά την 9η ασίστ του Διαμαντίδη θα κάνει το 66-74, που επί της ουσίας κλείδωσε τη νίκη, σε μια πραγματικά δύσκολη έδρα, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα.

Τάπα και κάρφωμα!

Ο Γκιστ συνέχισε το δικό του πάρτι, με τάπα και κάρφωμα, έκανε το 66-76, ο Άρης μείωσε σε 68-76, με το ματς να έχει τελειώσει και τυπικά. Τελικό σκορ, 70-76 και τον Παναθηναϊκό να περνάει από μία από τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 39-35, 51-54, 70-76

Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 2, Πελεκάνος 11(2/2β., 3/3διπ., 1/5τρ.), Τσούπκοβιτς 3(1), Γουάιτ 13(3/4β., 2/4διπ., 2/5τρ.), Γουότερς 14(2/2β., 3/3διπ., 2/3τρ., 4ασ.), Δίπλαρος, Ζάρας 3(1), Κοέν 10(1), Μούρτος 3, Σίμτσακ, ΜακΝίλ 11(4/5β., 2/8διπ., 1/4τρ.).

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 4, Χαραλαμπόπουλος, Γιάνκοβιτς 7, Φώτσης 5(9ριμπ.), Ραντούλιτσα 14(2/2β., 6/6διπ.), Φελντέιν 3(1), Διαμαντίδης 12(3/4διπ., 3/4τρ., 4ριμπ., 8ασ.), Γκιστ 17(2/6β., 6/7διπ., 1/1τρ.), Καλάθης 11(1/2β., 2/4διπ., 2/6τρ.), Κούζμιτς 3.

Διαιτητές: Πηλοΐδης, Καρακατσούνης, Φούφης. Κομισάριος: Τανατζής.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ